Prethodni članak
Sljedeći članak

„Mali“ Mata nerješiva enigma za obranu Oštrca !

U SVETOM KRIŽU ZAČRETJU ODIGRAN DERBI 1. ŽNL JEDINSTVO – OŠTRC


U devetom kolu 1. ŽNL odigran je derbi susret između, do ove utakmice, drugoplasiranog Jedinstva i prvoplasiranog Oštrca koji je dobio, sasvim zasluženo, domaćin rezultatom 3:1.

Od prve minute susreta gledali smo otvorenu borbu obje momčadi za tri boda. U prvih dvadesetak minuta bila je to utakmica koja se više odvijala na sredini terena da bi sve pokrenula 19. minuta. Naime, dosuđen je slobodni udarac iskosa s desne strane obrane Jedinstva. Loptu je namjestio Gregurić i uputio prema šesnaestercu domaćina. Stoperi Jedinstva malo su zakasnili  na skok što je iskoristio Petrić i glavom proslijedio loptu u nebranjeni dio mreže Hanžeka. Vodstvo Oštrca.

Ovaj pogodak bila je inicijalna kapsula za Jedinstvo. Od tog trenutka malo pomalo potpuno preuzima igru i opasnu prijeti vrataru Škofu, najbolji pojedinac gostiju, jer već tri minute kasnije nakon pogotka gostiju Jedinstvo je imalo priliku preko Šoštarića ali je njegova lopta udarena glavom za malo promašila okvir gola. Takova igra domaćina isplatila se u 35. minuti kada je u jednom skoku nepropisno zaustavljen Kunštek a odlični sudac Turčin dosuđuje jedanaesterac. Siguran realizator za izjednačenje bio je sam Kunštek te se na odmor otišlo neriješenim rezultatom.

U drugo poluvrijeme puno su bolje ušli domaćini – trener domaćih ubacuje Jurmana i Kosaleca  i Jedinstvo igra brže i preciznije - te su već u 47. minuti imali „zicer“ kada je Škof obranio sa pet metara udarac glavom Junkovića a Sinković neobjašnjivo pucao snažno sa tri metra pokraj gola umjesto da je jednostavno samo postavio nogu i lopta bi sama ušetala u gol. Ovaj promašaj skoro je bio osvećen na drugoj strani kada je domaći vratar Hanžek čudesno „izvadio“ loptu ispod grede nakon udarca glavom Petrića. U 61. minuti Jedinstvo dolazi do vodstva. Izveden je korner  a na prvoj stativi vratar Škofa neometan utrčava Junković i neobranjivo pogađa sam donji desni kut gola Oštrca. Četiri minute kasnije vidjeli smo reprizu gola sa jednom razlikom ovoga puta Škof je odlično obranio Šoštarićev udarac. Ipak, u 70. minuti Jedinstvo zaključuje utakmicu – „mali“ Matej Majsec - Mata koji je tijekom cijele utakmice stvarao probleme obrani Oštrca i bio najbolji pojedinac utakmice probio je po tko zna koji put svoju stranu te ubacio loptu u šesnaesterac gostiju gdje ju neshvatljivo promašuje Benčić a Šoštarić poklon prihvaća i pogađa mrežu nemoćnog Škofa.

Do kraja susreta bilo je još nekoliko poluprilika na obje strane ali se rezultat nije mijenjao pa je na semaforu ostalo zapisano. Jedinstvo 3. Oštrc 1.

Jedinstvo – Oštrc 3:1 (1:1)

SVETI KRIŽ ZAČRETJE. Igralište Jedinstva. Gledatelja: 200. Sudac: Martin Turčin ( Tuhelj ). Pomoćnici: Karlo Sumpor ( Gornja Stubica ), Krunoslav Boroša ( Gornja Stubica ). Delegat: Dario Kušan ( Zabok ).

Strijelci: 0:1 Petrić ( 19 ); 1:! Kunštek ( 35 – 11 m ); 2:1 Junković ( 61 ); 3:1 Šoštarić ( 71 ).

JEDINSTVO: Hanžek, Žunar, Sinković, Majsec, Pernjek ( 87. M. Piljek ), Mirt ( 46. Jurman ), Kunštek ( 90. Horvat ), Vukić ( 46. Kosalec ), Martinec ( 90. K. Piljek ), Šoštarić ( 81. Vorih ), Junković. Prerdstavnikm kluba: Filip Vukić.

OŠTRC: Škof, Trčak, Markuš, Filipec ( 46. Kesak ), Šavorić ( 67. Sviben ), Benčić, Srpak, Gregurić, Dominić, latin, Petrić. Trener: Željko Deak.

Izjave

Krunoslav Škof, vratar Oštrca: „ Super smo krenuli u utakmicu i onda se dogodio nespretni penal, 1:1. Nekako mi se čini da je taj drugi gol za  vodstvo preokrenuo utakmicu ali time ne umanjujem njihovu zasluženu pobjedu jer mi se čini kao da su to oni više željeli, bili su agresivniji i svaki put, pogotovo u drugom poluvremenu, prvi na lopti. Ništa – mi idemo dalje jer još ima dosta utakmica“:

Matej Majsec, igrač Jedinstva: „ Mislim da smo sasvim zasluženo osvojili sva tri boda. Nakon što smo primili taj pogodak uspjeli smo se konsolidirati te da smo  nakon izjednačenja bili puno bolja momčad. Čestitam i Oštrcu na korektnoj i fer utakmici.“

Još članaka iz "Sport"

Facebook