Prethodni članak
Sljedeći članak

Lana Gršić druga i u Vrbovcu

Domaćin sedmog turnira u ovoj sezoni bio je Teniski klub Vrbovec


Ovog je vikenda nastavljena sezona teniskih natjecanja Hrvatskog teniskog saveza regija Središnja Hrvatska za djevojčice do 10 godina starosti. Domaćin sedmog turnira u ovoj sezoni bio je Teniski klub Vrbovec, a u ovoj najjačoj konkurenciji nastupila je i članica ŠTK Zlatar Lana Gršić postigavši fantastičan rezultat. , u konkurenciji vršnjakinja iz Vrbovca, Samobora, Ogulina, Karlovca. Ukupno četrnaest odličnih djevojčica bilo je, nakon ždrijeba, raspoređeno u četiri vrlo jake skupine - prva i druga skupina s 3 igračice, a treća i četvrta skupina sa po 4 igračice u skupini.

U skupinama se igralo po sistemu svaka sa svakom po jedan set na četiri dobivena gema po "no add " sistemu, a polufinalni i finalni mečevi u najboljoj zlatnoj skupini igrali su se na 2 dobivena seta. Pobjednice po skupinama plasirale su se u najjaču zlatnu finalnu grupu, drugoplasirane u srebrnu, trećeplasirane u brončanu grupu, a četvrtoplasirane u zelenu skupinu. Članica ŠTK Zlatar Lana Gršić pobijedila je sva tri meča u svojoj trećoj skupini s rezultatom po 4:0 i nakon odlične igre bez izgubljenog gema plasirala se u veliko finale zlatne grupe gdje su ju čekale pobjednice svih ostalih skupina - Tatjana Paskaš, Mia Burić i Lana Bukvić.

U prvom polufinalu je Lana Gršić iz ŠTK Zlatar pobijedila do tada vodeću tenisačicu Središnje Hrvatske, Tatjanu Paskaš iz TK Ogulin s 4:0 i 4:1 i plasirala se u finale, dok je druga finalistica bila Mia Burić iz TK Vrbovec kojoj je Lana Bukvić iz TK Samobor predala meč. U finalu su se tako sastale Mia Burić i Lana Gršić, a kod rezultata 4:0, 3:2 i 30:15 za Burić meč je prekinut zbog vrlo jake kiše da bi na kraju Lana Gršić predala.

Treće mjesto pripalo je Tatjani Paskaš kojoj je Lana Bukvić također predala meč. Slijedi ljetna pauza, a nova teniska uzbuđenja za djevojčice starosti do deset godina slijede tek krajem kolovoza na pretposljednjem ovosezonskom turniru u Ivaniću.

Još članaka iz "Sport"

Facebook