Prethodni članak
Sljedeći članak

[KUP NSKZŽ, 2. KOLO] Mladost Zabok rutinski do četvrtfinala

Ivančica – Mladost Zabok 1:4


U 2. kolu Kupa NSKZŽ Ivančica je dočekala Mladost iz Zaboka. Bila je to utakmica u koju su kao favoriti ušli gosti, koji igraju 4. NL-središte, no u prvih 45 minuta to se i nije previše osjetilo. Prvi su zaprijetili domaćini, već u 2. minuti s desne strane je pucao Martin Hubak, no Zoran Mihovilić bio je spreman na udarac.

Prvi pokušaj gostiju stigao je u 15. minuti kada je Goran Dlesk pucao iz slobodnog udarac sa 25 metara, no točno u ruke golmana Ivana Jurkovića. U 16. minuti potez utakmice i vodstvo domaćina. Ivan Živković je na rubu 16 metara jednu visoku loptu nogom prebacio preko Jurice Kotarskog i iz volej udarca fantastično pogodio preko Mihovilića za 1:0. U 18. minuti Hubak je nabacio na Davida Škvorca, koji puca pored gola, a u 21. minuti izjednačenje. Po desnoj strani se probio Vinko Kotarski, ubacio a domaći obrambeni igrač Krunoslav Poljak u najboljoj namjeri da izbije loptu, pogodio je vlastitu mrežu. Do poluvremena se rezultat više nije mijenjao. Škvorc je pokušao u 29. minuti iz gužve sa 16 metara, ali preko gola, a na drugoj strani, u 31. minuti nakon ubačaja se desne strane Nikola Krajačić propušta za Dleska, koji je blokiran na vrijeme. U 35. minuti slobodan udarac za domaćine izvodi Mario Šumiga i sa 25 metara pogađa živi zid, a na odbijenu loptu dolazi Hubak i puca malo pored gola.

U nastavku Mladost sa tri gola osigurala prolaz

Nakon ravnopravnih prvih 45 minuta, u nastavku domaćini padaju, a gosti se dižu. U 49. minuti Jurica Šoštar sa 25 metara puca preko gola, a u 52. minuti Jurković brani udarac Dlesku sa 15 metara iskosa. No, u 56. minuti Mladost dolazi do vodstva. Lopta je ubačena s desne strane, na Dleska, koji ju prima, vara Poljaka i pogađa za 1:2.

U 60. minuti domaćini imaju najbolju priliku kada se Marko Jurković probio po desnoj strani i nabacio na Marija Šumigu, koji sa 5-6 metara iskosa puca, ali Mihovilić refleksno brani. U 63. minuti Dlesk nalazi Krajačića, koji puca, no Jurković odbija u korner. U 66. minuti Luka Jurković puca sa 35 metara preko gola gostiju, a u 68. Šumiga sa lijeve strane sa 20 metara pored gola.

U 75. minuti nakon ubacivanja Frane Lekić glavom puca pored gola. I onda 10-ak minuta prije kraja, Mladost u dvije minute sve rješava. U 79. minuti opet je lopta ubačena na Dleska koji je zaboravljen na 13 metara, pa Jurković mora s gola, dolazi prvi do lopte i izbija ju na nekih 40-ak metara, no na njegovu nesreću baš na Šoštara, koji vrlo precizno pogađa za 1:3. Odmah u 80. minuti Dlesk se od centra probija po lijevoj strani sve do korner crte i daje na drugu stranu povratnu loptu za Vinka Kotarskog, koji pogađa za 1:4. U 86. minuti Lekić puca iz slobodnjaka, ali preko gola Mihovilića. Mladost je tako ipak na kraju, izvedbom u rangu izreke ''taman koliko je trebalo'' rutinski prošla kroz osminu finala zagorskog kupa.

Još članaka iz "Sport"

Facebook