Prethodni članak
Sljedeći članak

Kreće proljetni dio 2. zagorske nogometne lige, donosimo raspored igranja utakmica

Jedanest momčadi krenut će u borbu za prvenstvene bodove, a neki od njih naravno i u borbu za 1. zagorsku ligu


U nedjelju 25. ožujka starta sezona i za zagorske drugoligaše. Njih 11 krenut će u borbu za prvenstvene bodove, a neki od njih naravno i u borbu za 1. zagorsku ligu. Da se malo našalimo, ove godine nema stvarne borbe za opstanak u 1. zagorskoj ligi, a naravno već tradicionalno nema borbe za opstanak ni u 2. zagorskoj ligi, s obzirom da je zadnji rang. No, nitko ne želi biti zadnju i zadnjem rangu natjecanja, pa ipak možemo govoriti i o borbi za predzadnje mjesto. No, ako pak pogledamo aktualnu tablicu, onda vidimo da je zadnje mjesto prilično zacementirao Desinić. Siguran sam da znate da se Desinić nakon 20 godina vratio sa seniorima prije dvije sezone. Tu povratničku sezonu završio je na 7. mjestu, prošlogodišnju je bio 9., no na polovici aktualne sezone drži zadnje mjesto sa samo 1 bodom i čak 7 manje od predzadnje Sloge.

No. Desinić je i lani bio nakon jeseni bio zadnji sa tada 5 bodova, pa je imao sjajno proljeće sa 14 osvojenih bodova čime je uhvatio spomenuto 9. mjesto. No, bez obzira na tu borbu za bijeg sa zadnjeg mjesta, u 2. zagorskoj ligi drastično je zanimljivija borba za vrh, jer prvoj ekipi sigurno, a možda i drugoj donosi plasman u 1. zagorsku ligu. Nakon jesenskog dijela ove sezone tome je najbliža Ivančica iz Zlatar Bistrice, koja u proljeće ulazi sa 24 boda. Njen najbliži pratitelj i konkurent je Pregrada, koja zaostaje samo 2 boda. Njihov veliki derbi na rasporedu je vrlo brzo, već u trećem proljetnom kolu, odnosno ukupno 14. Igrat će se 8. travnja u Zlatar Bistrici.

Može biti važna i borba za 2. mjesto

Utakmica Ivančice i Pregrade može, ali i ne mora odrediti daljnji tijek borbe za 1. mjesto, u koju se realno teško može uključiti još netko. No, nije nemoguće, jer i jesen je pokaza promjenjivost forme vodećih ekipa, tj. svih ekipa, koje su imale određene i pozitivne i negativne serije. Važno je napomenuti da je Ivančica u 3. kolu slavila kod Pregrade. Treće i četvrto mjesto drže Mladost Belec i Đalski sa po 19 bodova, dakle 5 manje od Ivančice. Kakvu takvu nadu ima još i Jedinstvo sa 16 bodova, ali za njegov uspon na vrh trebalo bi se posložiti dosta toga. No, ne smije se zaboraviti i mogućnost da i druga ekipa završi u 1. zagorskoj ligi, ukoliko iz 4. HL ne ispadne zagorski klub (a Gaj i Mladost Z stoje vrlo dobro), a prvak se plasira u 4. HL-u. To se naravno neće znati do samog kraja, što vrlo aktualnom čini i borbu za 2. mjesto u 2. zagorskoj ligi.

Inače od 6. do 9. mjesta u samo jednom bodu su na tablici Lobor sa 13 i Toplice, Omladinac i Milengrad 2005 sa 12 bodova, pa će se i oni boriti za što bolju poziciju. Prvo proljetno kolo ne donosi nam neki veliki derbi, tj. ne sastaju se međusobno ekipe sa prvih pet mjesta. Vodeća Ivančica dočekuje sedme Toplice, a zapravo najzanimljivija će biti utakmica u Loboru, gdje šesti Lobor dočekuje drugu Pregradu. Znamo da nikome nije lako na igralištu u Loboru, posebice u ovom skoro još zimskim uvjetima.

No, prema najavama ta bi utakmica mogla biti i odgođena, zbog snijega koji se zadržao duže nego na ostalim terenima. Do zaključenja ovog teksta nismo dobili konačnu potvrdu, a sve će ovisiti i vremenskim uvjetima zadnjih par dana pred utakmicu. No, kad utakmica bude odigrana bit će to prvi pravi izazov za Pregradu. Treća Mladost Belec dočekuje zadnji Desinić, dok četvrti Đalski gostuje kod devetog Milengrada 2005. U Dubrovčanu Omladinac će dočekati Jedinstvo, a u 12. kolu slobodna je Sloga. Ako ne bude nekih promjena u zadnji tren, eventualno uzrokovanih vremenom, utakmice se igraju u nedjelju u 15 sati.

Još članaka iz "Sport"

Facebook