Prethodni članak
Sljedeći članak

Klubovi pokrenite se!

Nezainteresiranost klubova za izbor sportaša grada Krapine


„Drage kolegice i kolege!

Ne mogu vjerovati da ne cijenite trud vaših trenera, vaših sportašica i sportaša koji marljivo treniraju, putuju na utakmice, svoje slobodno vrijeme provode na sportskim terenima a to zaključujem na osnovu tako malo poslanih prijedloga za izbor najboljih sportaša, klubova i sportskih djelatnika. Odvojite 15 minuta vremena , napišite prijedloge i nagradite vašu članicu , člana za trud i rezultate koje su postigli u 2022. godini na sportskim terenima. „ – glasi mail koji je svim sportskim klubovima Grada Krapine poslao predsjednik Krapinskog športskog saveza Saša Kundih. 

Zaista si postavljam pitanje – zar od 16 registriranih klubova i sportskih udruga nitko nije postigao niti jedan značajniji rezultat da bi ga klub nominirao za jednu od nagrada ?

Sve me to podsjeća na davnu 2011. odnosno na vrlo blisku 2021. godinu klada se današnji obrazac ( nezainteresiranost ) u potpunosti ponavlja.

Pogledamo li situaciju na terenu zaključak je lagan – svi su u pokretu. Zagorec se grčevito bori za ostanak u trećem rangu hrvatskog nogometa, rukometaši i rukometašice uspješno guraju u svojim ligama kao i košarkaši Krapine, stolno tenisači predvođeni Sarom Rivetti nižu uspjeh za uspjehom na nivou cijele Hrvatske i mogao bi tako još ali tema nije aktivnost klubova već nezainteresiranost klubova u izboru sportaša godine.

Ipak, unatoč ovom napisanom uvijek je najviše polemika i priča vezano uz izbor sportaša grada Krapine. Postavljaju se različita pitanja – od onih koja glase zašto baš ona / on jer bilo je i boljih, zašto baš ovaj klub, a ne onaj i tako u nedogled. No, nije problem tko je izabran – on(a) je bio nominiran(a) i na osnovi pravilnika zaslužio/la taj naslov. Problem je u nečem drugom – po meni puno značajnijem. Naime, da bi netko bio proglašen sportašem – sportašicom – najboljim klubom – mora biti nominiran od strane svog kluba, a potom Povjerenstvo bira na osnovi pravilnika najbolje.

Ove godine izgleda, s obzirom na apel predsjednika Saveza i nezainteresiranost izbora neće biti ?!

 Ili će biti !?

Ako bude a broj prijava ostane isti i nakon ovog apela predsjednika Saveza onda će ove godine Povjerenstvo imati težak zadatak  tako da se čovjek ponekad pita da li su ti klubovi uopće radili. Svakako da onda izbor najboljih nije lagan jer dobiti će te, na primjer, u jednoj kategoriji jednu nominaciju i što da radite – da li da sportaša proglasite najboljim, izazvat će te bezbroj reakcija, ili da ga ne proglasite što to ne zaslužuje znajući koliko je pružio u tekućoj godini – izazvati će te još veće reakcije javnosti.

Da previše ne „filozofiram“ – trebalo bi odrediti da svi klubovi koji su dio Saveza moraju ( to se ne treba naglasiti kada su u pitanju novci jer klubovi vrlo brižno prate da dobiju traženo na vrijeme, zaboravljajući da ako imaš prava da imaš i obveze, op.a. ) nominirati svoje predstavnike u pojedinim kategorijama jer na taj način konkurencija bi bila puno jača i, vjerujem, da se nakon takvog izbora ne bi razbuktale polemike i pričice.

Klubovi pokrenite se jer vaši su članovi to zaslužili !

Za kraj da vas podsjetim  - posljednji izbor sportaša Grada održan je 2019. godine a najbolji su bili: Miljenko Hmelina ( sportaš  u pojedinačnoj konkurenciji ); Helena Krstić ( seniorka pojedinačnoj konkurenciji );  Matija Smrekar ( ekipna seniorska konkurencija ) i Šahovski klub Krapina ( najbolji klub ).

Još članaka iz "Sport"

Facebook