Prethodni članak
Sljedeći članak

KK Zabok danas starta u gostima kod Gorice, jači za Luku Tomasa

Počelo je novo izdanje Hrvatski telekom Premijer lige košarkaša Hrvatske


Uvjerljivom pobjedom protiv Rogaške košarkaši Zaboka zaključili su pripremni peirod i  danas startaju u HT Premijer ligi. U prvom kolu očekuje ih teško gostovanje kod Gorice, momčadi koja uvijek ima visoke ambicije. U posljednjih nekoliko sezona Gorica postiže odlične rezultate i redovito je u samom vrhu hrvatske košarke. Bit će to težak ispit za Zabočane kojima će itekako nedostajati Antonio Črnjević i Lukša Buljević.

U posljednji trenutak Zabočani su uspjeli realizirati još jedna transfer i to vrlo zvučan. Tako je igrač Zaboka jučer postao Luka Tomas, koji je već jedinom nosio dres Zaboka i to vrlo uspješno u sezoni 2019/20., kada je prosječno postizao 15,5 koševa uz tri skoka i četiri asistencije.

Prije Zaboka bio je igrač Radnika iz Zadra, a nakon Zaboka branio je boje Sonik Puntamike i Gorice. Riječ je o vrlo kvalitetnom košarkašu koji će i te kako biti od koristi Zaboku, a trener Jakša Vulić nije krio zadovoljstvo njegovim dolaskom.

-Utakmice na otvaranju sezone poprilično su teške. I Gorica i mi imamo dosta izmijenjene rostere. Teško je predvidjeti što se može očekivati.  Trebat će nekoliko kola da se stvari iskristaliziraju. Gledao sam Goricu na humanitarnoj utakmici protiv Furnira. I oni imaju određenih ozljeda kao i mi, ali s obzirom na rezultate posljednjih godina sigurno su oni favoriti, igraju na domaćem terenu, ali mi ćemo se pripremiti najbolje što možemo i pokušati izboriti pobjedu. Neće biti lako, ali imamo neku obavezu da damo sve od sebe. Nemamo opterećenja, teret favorita je na Gorici - najavio je utakmicu Jakša Vulić, trener Zaboka.

Nova sezona službeno je otvorena jučer utakmicom između Splita i Cibone, koju su dobili Splićani 84:71.  

Parovi 1. kola HT Premijer lige:

Split – Cibona 84:71

Gorica - ZABOK (subota 1. 10. u 17 sati)

DepoLink Škrljevo - Furnir

Zadar - Bosco

Cedevita junior - Šibenka

Dinamo-Zagreb - Alkar.

Još članaka iz "Sport"

Facebook