Prethodni članak
Sljedeći članak

Jubilarno, 10. izdanje Rallyja Kumrovec, bit će održano u rujnu

Rally Kumrovec do sad se uvijek održavao u ožujku, međutim zbog općepoznate situacije, i činjenice da je Hrvatska ove godine bila domaćin WRC-a, kumrovečki rally održat će se od 2. do 4. rujna


Župan Željko Kolar održao je u Krapini u četvrtak, 23. lipnja sastanak s predsjednikom AK Delta Sport Dinom Deljkićem i tajnikom kluba Željkom Štefanićem, na temu Rallya Kumrovec.

Na sastanku je istaknuto da će jubilarno, 10. izdanje Rallya Kumrovec biti održano od 02. do 04. rujna 2021. godine. „Rally Kumrovec dosad se uvijek održavao u ožujku, to je bio prvi rally sezone, međutim zbog općepoznate situacije, i činjenice da je Hrvatska ove godine bila domaćin WRC-a, koji se održavao u sličnom terminu, između ostalog i na području Krapinsko – zagorske županije, kumrovečki rally preselili smo na rujan ove godine“, rekao je predsjednik kluba Dino Deljkić koji je županu Kolaru potom uručio Zahvalnicu Organizacijskog odbora WRC Croatia Rally, za partnerstvo i izniman doprinos organizaciji, povijesne, prve World Rally Championship utrke u Hrvatskoj.

Tajnik kluba Željko Štefanić dodao je da će kumrovečki rally i ove godine biti organiziran uz podršku Krapinsko – zagorske županije te općina Kumrovec, Zagorska Sela i Tuhelj. „Posebno se zahvaljujemo na velikoj podršci koju već godinama imamo od Krapinsko – zagorske županije, koja nam, između ostalog, osigurava prisutnost timova Hitne medicinske pomoći i vatrogasaca. Hvala i svim volonterima koji rade u organizaciji ovog natjecanja. Nakon uspješno organiziranog i odrađenog WRC-a na području Krapinsko – zagorske županije, sad napadamo sa jubilarnim, 10. Rallyem Kumrovec, tim istim cestama“, rekao je Štefanić.

Župan Željko Kolar istaknuo je nakon sastanka: „Ove godine smo imali privilegiju biti svjedocima povijesnog događaja - WRC je po prvi puta bio u Hrvatskoj, što se poklopilo sa proslavom 115 godina moto sporta u Republici Hrvatskoj. Utrka WRC-a bila je ogromna promocija Hrvatske kao turističke destinacije i naravno, Krapinsko - zagorske županije. Želja svih nas koji smo mjesecima sudjelovali u organizaciji utrke, je da i iduće ovaj veliki oktanski cirkus dođe u Hrvatsku, i to u normalnim, korona free uvjetima! Naravno da ćemo znati to turistički realizirati i pokazati da smo i u drugom dijelu organizacije, odlični i da to možemo napraviti na svjetskoj razini“, rekao je župan Kolar.

Još članaka iz "Sport"

Facebook