Prethodni članak
Sljedeći članak

Još jedan odličan nastup mladih plivača Olimpa

U Sisku održano Regionalno prvenstvo Hrvatske regije 4 za kadete i mlađe kadete


U Sisku je održano Regionalno prvenstvo Hrvatske regije 4 za kadete i mlađe kadete. Natjecanje je okupilo 250 plivača iz svih klubova regije, koja obuhvaća Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku, Sisačko-moslavačku, Vukovarsko-srijemsku, Virovitičko-podravsku, Požeško-slavonsku, Osječko-baranjsku, Brodsko-posavsku, Međimursku, Koprivničko-križevačku i Bjelovarsko-Bilogorsku županiju.

Natjecanje se održavalo u tri dijela i bilo je posljednja  prilika natjecateljima da isplivaju rezultate neophodne za nastup na skorašnjem državnom prvenstvu u Šibeniku.

Put Siska krenulo je i 14 plivača PK Olimpa pod vodstvom trenera Nikole Ivekovića i trenera Ivana Kukolje. Olimp su na ovom natjecanju predstavljali: Helena Dinjar, Lea Majdak, Petra Pečnik, Vita Galac, Sara Pospiš, Lara Grah, Petra Ljubej, Borna Semenić, Fran Iveković, Luka Iveković, Benjamin Sever Kozina, Dominik Šamec, Fran Meglić i Noa Fiket.

Plivačice i plivači Olimpa osvojili su 22 medalje od čega jedanaest zlatnih, šest srebrnih i pet brončanih.

Najuspješnija je bila mlađa kadetkinja, Vita Galac, koja je osvojila šest medalja. Zlatna je bila na 50, 100, 200 i 400 slobodno i na 50 leptir, dok je na 100 mješovito bila srebrna. Vita je ostvarila i B normu za Prvenstvo Hrvatske na 100 slobodno, što je jako vrijedan rezultat za ovako mladu plivačicu.

Kadetkinja Helena Dinjar osvojila je ukupno pet medalja. Zlatna je bila na 400 i 800 slobodno, te na 200 leđno, dok je na 200 slobodno bila srebrna, a na 100 leđno brončana.

U konkurenciji mlađih kadeta Fran Iveković osvojio je pet medalja. Zlato na 50 slobodno, na 50 i 100 leđno bio je srebrni, a brončani na 100 i 200 slobodno.

U konkurenciji mlađih kadetkinja Petra Ljubej bila je zlatna na 100 leptir, a Lara Grah brončana na 200 slobodno, a u konkurenciji mlađih kadeta Luka Iveković osvojio je srebro na 200 slobodno, a Noa Fiket broncu na 400 slobodno.

Ženska štafeta na 100 slobodno  (V. Galac, S. Pospiš, P. Ljubej, L. Grah) uzela je srebrnu, a muška u istoj disciplini (F. Iveković, B. Sever-Kozina, L. Iveković, N. Fiket) osvojila je zlatnu medalju.

Osim osvojenih medalja, bilo je tu i puno plasmana u „top 10“. Svi plivači Olimpa isplivali su svoja najbolja vremena i pokazali vrhunsku plivačku spremu za daljnji nastavak sezone.

Još članaka iz "Sport"

Facebook