Prethodni članak
Sljedeći članak

Jesenje sutra kreće u Bjelovaru u borbu za naslov prvaka II. HMNL

Malonogometaši Jesenja pripremaju se za okršaju u nikad jačoj II. HMNL u Zaboku i Donjoj Stubici


Malonogometaši Jesenja sutra u Bjelovaru kreću u borbu za povratak u I. Hrvatsku malonogometnu ligu. S obzirom da je dvorana u Krapini školska, Jesejanci zbog mjera Nacionalnog stožera Civilne zaštite izvazvanih pandemijom Covida-19  bili prinuđeni trenirati u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku, a jedan su dio treninga održali i u Gradskoj sportskoj dvorani u Donjoj Stubici. Trener Dino Kovač nije krio zadovoljstvo uvjetima treninga u Zaboku i Donjoj Stubici, iako se „zeleni“ nadaju da će se što prije vratiti kući u Krapinu.

 

Jesejanci s visokim ambicijama kreću u ovosezonsko izdanje II. HMNL. Zbog toga su i ojačalli „roster“.

- U ovom prijelaznom roku doveli smo par kvalitetnih igrača. Prije svega tu mislim na Josipa Jurića, koji je iskusni i prekaljeni internacionalac, tu je još i mladi vratar Valentino Jelovečki koji je stigao iz Uspinjače, a tu je i Dino Pasariček, koji je na neki domaći dečko. Zadovoljan sam što su se vratili Renato Rumbak, Ivica Majić i Matija Majcenić. Bilo je i nekih odlazaka, imamo i nekih ozljeda, ali očekujem da ćemo napasti prvo mjesto. Druga liga je jača nego ikad. Kad smo kompletni mislim da smo najjači u ligu. Cilj kluba je borba za povratak u prvu ligu – govori nam trener Dino Kovač.

Na tom putu glavni bi im konkurenti trebali biti Pula, Novi Marof i Gorica, ali i prvi protivnik Bjelovar sigurno nije lak protivnik. Ždrijeb „zelenima“ i nije bio sklon. Već u drugom kolu ugostit će Goricu, potom gostuju kod Pule, a onda u četvrtom dočekuju Verudu. No trener Kovač ne gleda daleko. Njegov fokus i fokus cijele momčadi je na sutrašnjoj utakmici u Bjelovaru protiv istoimenog domaćina.

 

- Prošle godine smo s njima igrali dva puta i oba puta je bilo neriješeno, s time da mislim da smo bolju utakmicu odigrali u Bjelovaru, nego drugu doma u Krapini. Doveli su i oni nekoliko igrača, ali oni su mi nepoznati, pa ne mogu procijeniti njihovu snagu. Čuo sam da imaju problem s treniranjem i dvoranom. Za mene je sve drugo osim pobjede u ovoj utakmici neuspjeh – otkriva nam Kovač.

Jučer je odigrana i prva utakmica II. HMNL u kojoj je Novi Marof u Rabu slavio protiv istoimenog domaćina sa 4:2, dok je Pula pobijedila Mne Verudu sa 7:5, nakon što je Veruda vodila s 5:4.

Uz utakmicu Bjelovar-Jesenje sutra su na rasporedu i utakmice Siscia-Sisak – Lošinj i Gorica – Petrinjčica.

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook