Prethodni članak
Sljedeći članak

Jedna od najstarijih utrka Polumaraton Mihanović okupila 95 trkača

Svaki sudionik utrke dobio finišersku medalju - koje su im uručivale mažoretkinje uz besplatan ručak nakon utrke za sve trkače te besplatno kupanje na bazenima u Tuheljskim Toplicama


Proteklog vikenda održan je 28. Polumaraton Mihanović na kojem je nastupilo ukupno  nastupilo 95 trkača i to 19 natjecatelja u ženskoj kategoriji i 76 natjecatelja u muškoj kategoriji.

Sama staza prolazi dijelom Zagorja koji je inspirirao Antuna Mihanovića da ispjeva pjesmu „Lijepa naša domovino“ koja je 1891. godine postala hrvatskom himnom. Utrka „Polumaraton Mihanović“ u dužini od 21 km jedna je od najstarijih utrka u Hrvatskoj.

Za odličan prigodni program na startu utrke u gradu Klanjcu zaslužni su Mažoretkinje Dubrovčan iz Velikog Trgovišća i Puhački orkestar “Lipa” iz Tuhlja . Start utrke obilježen je pucnjem iz kubura članova kuburaških udruga “Gromovi Zagorja” i “Munja” .

Odlično organizirane okrepne stanice za trkače, doček Mažoretkinja na ciljnoj ravnini gdje je svaki sudionik utrke dobio finišersku medalju - koje su im uručivale mažoretkinje uz besplatan ručak nakon utrke za sve trkače, besplatno kupanje na bazenima na izvoru u Tuheljskim Toplicama zaslužno je za odličan dojam kojeg su svi sudionici ponijeli svojim kućama.

Ukupni pobjednik u muškoj kategoriji bio je Mađar Tamas Nagy, a u ženskoj kategoriji također natjecateljica iz Mađarske Zita Katscer. Na ovogodišnjem polumaratonu imali smo i domaćeg predstavnika odnosno natjecateljicu iz Tuhlja Vlatku Matečić, a koja je utrku završila na 10. mjestu ukupnog poretka u ženskoj kategoriji.

Tradicionalna utrka „Polumaraton Mihanović“ održala se u organizaciji Udruge Zagorje u srcu te i turističkih zajednica grada Klanjca, općine Tuhelj i općine Kumrovec. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook