Prethodni članak
Sljedeći članak

JEDINI PREDSTAVNICI HRVATSKE U SUBOTICI: Leon Beber proglašen najboljim natjecateljem

Odličan nastup zabilježio je i Karlo Hac


U sklopu tradicionalnog karate kupa „Super Enpi“ koji je okupio oko 1.200 natjecatelja iz trinaest država održao se kung fu wushu kup u disciplini sanda light.

Kao jedini predstavnik iz Hrvatske nastupio je wushu klub Wolf Gym VT sa dva natjecatelja, Karlom Hacom u seniorskom dijelu i Leonom Beberom u juniorskom dijelu, ekipu su još sačinjavali Robert Špoljar, glavni trener kluba i Davor Beber, sportski sudac, koji je ovom prilikom obnašao dužnost drugog trenera. - Organizatori natjecanja iz Wushu kung fu saveza Srbije obavijestili su naš konzulat da nastupa na kupu jedna hrvatska ekipa, te na naše iznenađenje na natjecanje je došao naš konzul u Subotici, Hrvoje Vuković s obitelji kako bi nas pozdravio i dao nam podršku – rekao je Robert Špoljar.

Karlo Hac trebao je nastupiti u seniorskoj kategoriji do 65kg, ali kako nije bilo protivnika u toj kategoriji nastupio je u finalnom meču do 70 kg. S druge strane stajao je iskusni 25-godišnji Boško Babić iz beogradskog kluba „Kaluđeri“. - Dečki su odradili izvrsni meč, na opće oduševljenje publike, te smo za nijanse ostali prekratki za pobjedu, ali nema razloga za nezadovoljstvo, Karlo je u težoj kategoriji, sa vrsnim protivnikom, odradio izvrstan meč – komentirao je trener. Leon Beber je pak započeo natjecanje četvrtfinalnom pobjedom protiv Mihajla Đorića iz beogradskog Kaluđera, zatim polufinalnom pobjedom protiv Milana Jovkića iz Odžaka, te naposljetku finalnom pobjedom protiv Berkeš Nigela iz Top fajtera.

Po običaju, organizator natjecanja odlučio je peharom nagraditi najboljeg natjecatelja kupa i tu čast je imao trgoviški natjecatelj Leon Beber koji je po treći puta u svojoj karijeri proglašen najboljim natjecateljem na nekom natjecanju: Hrvatsko prvenstvo, Zagreb 2017., Trofej beogradski ratnik, prosinac 2018., te ovo zadnje Enpi kup, Subotica.

Još članaka iz "Sport"

Facebook