Prethodni članak
Sljedeći članak

Jani Pavalić četiri od pet medalja Olimpa Zabok

Na bazenskom kompleksu "Svetice" održan 36. međunarodni plivački miting "Zlatni medvjed"


Na bazenskom kompleksu "Svetice" odražno je 36. izdanje međunarodnog plivačkog mitinga "Zlatni medvjed" koje okupilo 317 plivača i plivačica iz deset europskih zemalja. Uz hrvatske plivače i plivačice nastupili su i plivači i plivačice iz Austrije, Velike Britanije, Mađarske, Slovenije, Srbije, Ukrajine, Litve, Egipta i Italije. U dvodenvnom natjecanju plivalo se 16 disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji. Po troje prvoplasiranih u općoj kategoriji nagrađeno je medaljama, a najbolji ženski i muški rezultat po tablicama HPS-a bio je nagrađen plaketom "Zlatni medvjed", dok su plivači i plivačice s najvećim zbrojem bodova rezultata bili nagrađeni novčanim nagrdama.

Pod vodstvom trenera Ivica Androića za Olimp su nastupili Jana Pavalić, Petar Pavalić, Patrik Erceg i Vili Sivec.

Po običaju najbolja je bila Jana Pavalić koja je osvojila četiri medalje, od toga tri zlatne i jednu srebrnu. Jana je bila zlatna na 50 i 100 slobodno, te na 50 leptir, dok je na 100 leptir bila srebrna.

Nakon završnih priprema u Rijeci Jana je odlično odradila ovo natjecanje. Njen ovosezonski napredak ide prema planu i bit će potpuno spremna za jaka međunarodna natjecanja koja ju očekuju.

Petar Pavalić osvoji je bronačnu medalju na 200 leđno. Tome je pridodao sedmo mjesto na 50 leđno, deveto mjesto na 100 leđno i trinaesto mjesto na 50 leptir.

Dobar nastup imao je i Patrik Erceg. On je na 200 leptir bio sedmi, na 100 leptir jedanaesti, na 50 leptir dvanaesti, a na 50 slobodno trinaesti.

Vili Sivec izborio je A finala na 50 i 200 leptir, ali zbog neodogodivih obaveza u dogovoru s trenerom odustao je od natjecanja.

Još članaka iz "Sport"

Facebook