Prethodni članak
Sljedeći članak

Jana Pavalić oborila tri hrvatska kadetska rekorda

Plivački klub Olimp Zabok ima novu veliku plivačku zvijezdu


Plivački klub Olimp Zabok ima novu veliku plivačku zvijezdu. Trinaest joj je godina, dolazi iz Gornje Stubice, a zove se Jana Pavalić. Zapamtite to ime, ovaj djevojčica trenutno je jedna je od najvećih nada hrvatskog plivanja.

 

Na upravo završenom Regionalnom prvenstvu Hrvatske Regije 4, koje se održalo na 50-metarskom bazenu u Sisku, Jana je osvojila ukupno 27 zlatnih medalja. No još je puno važnije da je pri tome oborila tri hrvatska kadetska rekorda, od kojih su dva trajala deset, a jedan čak dvanaest godina. A onda je došla mlada Gornjostubičanka. Na 50 delfin plivala je 28,00 , a na 100 delfin 1:03,84 i tako nadmašila Lorenu Jerebić koja je ta dva rekorda držala deset godina. Podvig je ponovila i na 50 slobodno gdje je nadmašila dvanest godina star rekord Valeri Švigir, a novi hrvatski rekord Jane Pavalić sada iznosi 27,18.

- Ovo je pravo malo čudo. Moram biti iskren očekivali smo slične stvari od Jane, ali na državnom prvenstvu, gdje je konkurencija žešća, no sve nas je ugodno iznenandila ovdje u Sisku. Presretan sam, ako će i dalje ovako marljivo trenirati očekuju je još mnoge lijepre stvari - izjavio nam je prof. Ivica Androić, trener Jane Pavalić i čelni čovjek Olimpa.

Koliko je Jana dobro plivala u Sisku najbolje govori činjenica da bi s tim rezultatima bila na u svakoj disciplini na postolju u konkurenciji seniorki. Sada slijedi administrativna borba da se Jani dovzolo nastup na seniorskom prvenstvu Hrvatske. Naime u kadetskom dijelu najecanja na PH nema na disciplina na 50 metara. Jana je je ova tri rekorda oborila plivanjem u seniorskoj konkurenciji. Prema propozocijama HPS-a kadetsko prventvo je odvojeno od seniorskog, pa se sada vodi borba da se Jani odobri nastup sa seniorkama i da dokaže svoje velike vrijednosti. Nadamo se da će prevladati razum i da ćemo na PH u konkurenciji seniorki uživati u plivanju ove čudesne djevojčice iz Gornje Stubice koja ozbiljno pliva tek tri godine, od čega je dvije godine u natjecateljskoj ekipi.

Jana je trenutno vlasnica četiri hrvatska kadetska rekorda. Jedan je oborila na malim bazenima, u veljači na Kadetskom PH na Korčuli u 25 -metarskim i to na 100 slobodno gdje je plivala 57,79 i skinula četiri godine star državni rekord Eme Filije.

Prema riječima prof. Androića rezultati Jane Pavalić su na tragu rezultata Mihaela Vukića i vrlo brzo treba očekivati njen međunarodni iskorak. Prvo takvo iskušenje trebao bi biti EYOF, tj. Olimpijske igre mladih koje će se održati iduće godine. Do tada će se Jana potpisivati u rubrikama HPS-a na stranicama državnih rekorda.

Još članaka iz "Sport"

Facebook