Prethodni članak
Sljedeći članak

Iza Gaja je najbolja sezona u povijesti kluba

Komentar proljetnog dijela sezone NK Gaj Mače


Bolje nije moglo. Iza Gaja je najbolja sezona u povijesti kluba. „Igrači z Mača“ na kraju su završili na drugom mjesto u III. NL-centar sa 64 boda iza neprikosnovene Segeste koja je na kraju imala 77 bodova, ali se iz Mača vratila „pognute glave“. Uz sjajan rezultat u ligi osvojen je i zagorski kup i ova će sezona zaista „zlatnim slovima“ biti upisana u povijest Gaja i povijest Mača.

U prvenstvu je Gaj imao omjer od 18 pobjeda, 10 remija i samo 6 poraza, uz gol-razliku 71:51. Gaj je imao drugi napad iza Segeste i šestu obranu. Vidljivo je da je Gaj igrao atraktivan nogomet, za gol-više i da se u momčadi Marijana Glavice više razmišljalo o napadu nego o obrani, a to su prepoznali i gledatelji pa su tribine u Maču uvijek bile i više nego pristojno popunjene.

Mario Čehulić i Marijan Glavica

Proljeće je Gaj otvorio nevjerojatnom pobjedom protiv Zagorca KR u zaostaloj utakmici 13. kola od čak 7:1. Tu se pokazalo da ova momčad ima potencijal i za najviše domete. Ta je pobjeda potvrđena uvjerljivom pobjedom protiv Sambora na startu nove polusezone od 3:1. No iduća dva kola pokazala su i neke slabosti Gaja, a to je da se dosta muči protiv slabijih momčadi s dna lige, dok odlične igre pokazuje protiv momčadi s vrha. Nakon mršavog remija protiv slabe Save, iz Mača se s tri boda kući vratio ni kriv ni dužan HAŠK koji je u 90 minuta igre uputio tek jedan udarac. Na pravi se put Gaj vratio gostujućom pobjedom protiv Trešnjevke, a onda je slavio u uzbudljivom „zagorskom derbiju“ protiv Tondacha. Slijedio je rezultatski uvjerljiv poraz protiv Mladosti u Petrinji. Poslije tog poraza slijedio je niz neporaženosti od čak osam gola u kojem su između ostalog u gostima pali Lučko i Vrapče, a u Maču je „porciju“ dobila Segesta. Odličan dojam sjajne sezone na kraju je nažalost zasjenio nepotreban debakl kod Bistre, no ni to nije moglo umanjiti ono što je Gaj Mače ostvario u ovoj sezoni.

Teže od očekivanog, ali zasluženo Gaj je osvojio kup NS KZŽ pobjedom protiv Pregrade od 1:0 u vrlo uzbudljivom finalu u Klanjcu.

Najbolji strijelac i igrač kluba u ovoj sezoni bio je Martin Šaban, treći strijelac lige s 21 pogotkom. Po osam su upisali Haramustek, Šoštarić i Nikolić, s time da je sasvim izvjesno da je comet „oštetio“ Haramusteka za pogodak ili dva, no to ide na dušu delegata utakmica. U proljetnom dijelu bilo je dosta problema s ozljedama, što ovom rezultatu daje još više na snazi.

Proteklih dana u Maču se odigravala prava drama. Upravni odbor prvo je donio odluku da odustaje od natjecanja u III. NL-centar, što bi značilo da će Gaj iduće sezone biti član II. ŽNL KZŽ. Najvažnije je od svega da ja glavni sponzor kluba, Mario Čehulić, ostao uz klub. Razum je ipak prevladao i Gaj će i iduće sezone napadati visok plasman u III. NL-centar.

Tomislav Haramustek

Proljetni dio sezone Gaja u III. NL-centar:

zaostala utakmica 13. kola: GAJ MAČE – Zagorec KR 7:1 (Cvrtila 2, Šaban 2, Šoštarić, Haramustek, Nikolić)

18. kolo: GAJ MAČE – Samobor 3:1 (Mazalović, Plehan, Haramustek)

19. kolo: Sava Strmec – GAJ MAČE 0:0

20. kolo: GAJ MAČE – HAŠK 1903 0:1

21. kolo: Trešnjevka – GAJ MAČE 1:2 (Mazalović, Šaban)

22. kolo: GAJ MAČE – Tondach 3:2 (Šaban, Cvrtila 2)

23. kolo: Mladost P – GAJ MAČE 3:0

24. kolo: GAJ MAČE – Ponikve 6:3 (Mazalović, Haramustek, Ristovski, Nikolić 2, Šaban)

25. kolo: Kurilovec – GAJ MAČE 0:0

26. kolo: Lučko – GAJ MAČE 1:2 (Šaban 2)

27. kolo: GAJ MAČE – Dinamo OO 3:3 (Ristovski, Mazalović, Haramustek)

28. kolo: Vrapče – GAJ MAČE 1:2 (Nikolić, Haramustek)

29. kolo: GAJ MAČE – Maksimir 3:3 (Šaban, Nikolić, Haramustek)

30. kolo: Zagorec KR – GAJ MAČE 0:0

31. kolo: GAJ MAČE – Segesta 3:1 (Šaban 2, Nikolić)

32. kolo: Zelina – GAJ MAČE 2:3 (Nikolić 2, Sambol)

33. kolo: GAJ MAČE – Lukavec 4:1 (Šaban 3, Kovačić)

34. kolo: Bistra – GAJ MAČE 7:1 (Šoštarić)

Lista strijelaca:

21 Martin Šaban

 8 Tomislav Haramustek, Tihomir Šoštarić, Marko Nikolić

 7 Dino Cvrtila

 5 Tomislav Mazalović

 4 Marko Ristovski

 1 Dario Dačnik-Kovačić, Leon Luka Kovač, Mateo Plehan, Dino Postonjski, Jurica Sambol,

Martin Šaban

Još članaka iz "Sport"

Facebook