Prethodni članak
Sljedeći članak

Ivančica preokretom slavila u derbiju susjeda

1. ŽNL 20. kolo: Ivančica – Mladost Marija Bistrica 4:2


U Zlatar Bistrici je u 20. kolu 1. zagorske nogometne lige vječiti susjedski derbi odigrali su Ivančica i Mladost MB. I jedna i druga ekipa ne igraju baš sjajno proljeće, no u kolu prije ovoga, Ivančica je odigrala 3:3 kod Inkopa, dok je Mladost nanijela prvi poraz ovog proljeća Jedinstvu.

Vrlo dobrih 45 minuta završili 1:1

Ivančica je prva zaprijetila već z 2. minuti kada je s desne strane ubacio Jurica Nuli a Mario Šumiga sa 10 metara iskosa pucao. No Dominik Babić na golu gostiju lagano obranio. U 8. minuti nakon kratko izvedenog kornera domaćina Jurica Havoić puca sa 20 metara malo iskosa ali Babić i to lagano hvata. U 11. minuti gosti ostavljaju samog Marija Šumigu na 15 metara na lijevoj strani, on dobiva kratko loptu iz slobodnjaka, okreće se i puca preko gola. Prvu opasniju akciju gosti su imali u 14. minuti, kada se za jednu loptu desnoj strani izborio Mihael Belko, dao u sredinu za Matiju Čukmana, koji daje desno za Valentina Mesara čiji udarac Matija Nuli brani. Na drugoj strani u 16. minuti Patrik Grbavac je primio loptu na 5-6 metara od gola i pucao, no Babić odlično brani. Odbijenu loptu sa 30 metara Patrik Kurešić šalje visoko preko gola.

No, u 19. minuti drugi opasniji napad gostiju donosi im prednost. Rastrčani Gabrijel Radiković koji je do tada par puta hitro kretao prema golu pa gubio loptu, ovaj puta ju je odlično kontrolirao na 20 metara i preciznim udarcem pogodio uz samu stativu za 0:1. U 24. minuti Belko je opet izborio loptu na desnoj strani dao povratnu a Marko Pisk puca iz prve sa 15 metara. Lopta se odbija od zemlje, dobiva neugodnu putanju, ali odlazi malo pored gola. U 38. minuti nakon dosta vremena pokušaj domaćina. Iz slobodnjaka sa 25 metara s lijeve strane puca Josip Kipa ali Babić brani. Na drugoj strani u 40. minuti bijeg Belka, ali kasni sa udarcem pa neko uklizava i spašava. I onda u 43. minuti izjednačenje. Na centru su domaćini osvojili loptu a gosti tražili prekršaj i samog ostavili Juricu Nulija, koji sa 20 metara precizno pogađa za 1:1. U 44. minuti M. Čukman daje dobru loptu lijevo za Frajtaka, koji ubacuje, a Nuli na golu u zadnji čas odnosi loptu ispred Mesara. Vrlo dobrih 45 minuta, po teškom sparnom vremenu i na kraju zasluženih 1:1.

Potpuni preokret Ivančice

U nastavku opet prvi udarac imaju domaćini i to opet J. Nuli, ali pokušaj sa 25 metara po sredini bio je lagan posao za Babića. Puno veću šansu imao je Šumiga u 53. minuti kada je primio loptu na 16 metara, ostao sam sa Petrom Posarićem, koji ga je malo i držao. No, Šumiga se oslobodio i pucao, ali visoko peko gola. U 65. minuti previše prostora ostavili su gosti za napadače domaćina. Šumiga je to vrlo dobro iskoristio, osvojio dosta prostora i dao desno za J. Nulija, koji je opet sam i izlazi s desne strane oči u oči na Babića. Golman gostiju je naizgled obranio, no lopta se odbila visoko i pala ispod same prečke. Petar Posarić ju izbija, ali suci procjenjuju da je već prošla crtu i to je 2:1 za domaćine.

U 67. minuti Matija Pezić je pokušao iz slobodnog udarca s lijeve strane sa 25 metara, ali točno u sigurnog Babića. U 68. minuti Robert Tukač je vrlo dobro sačuvao jednu loptu na 18 metara, podvalio za Kipu, koji puca po zemlji, vrlo neugodno ali Babić je opet na visini zadatka. U 72. minuti opet prijeti Šumiga, dolazi s lijeve strane na Posarića, pokušava ga prevariti, ali Posarić ipak blokira njegov udarac. U 75. minuti Šumiga opet bježi, prati ga Jurica Ščuric i ruši na 17 metara. Šumiga sam izvodi slobodan udarac, a lopta se od živog zida odbija u korner.

U 78. minuti Belko se probio po desnoj strani, no kada je trebalo otvoriti neku šansu povratno daje loptu domaćima u noge. Na drugoj strani u 80. minuti Havoić puca sa 20 metara iz voleja preko gola, a u 82. minuti utakmica je riješena. J. Nuli je našao na lijevoj strani Šumigu, koji je opet ostavljen sam na velikom prostoru, ovaj puta pretrčava Posarića, pa i istrčalog Babića i odlazi sam prema praznom golu, te gura loptu u mrežu za 3:1. Jedna od rijetkih prilika za goste stigla je u 86. no loptu Mesara, Andrija Pisk u idealnoj poziciji po sredini loše je primio pa mu je pobjegla. No, zato u 87. minuti Šumiga na drugoj strani stavlja točku na i. Nakon ubacivanja Tukača s desne strane iz prve sa 7-8 metara malo iskosa topovski pogađa za 4:1. No, u 90. minuti dobra akcija gostiju. Mesar daje desno za Tomislava Habazina, koji ubacuje, a M. Čukman glavom postavlja konačnih 4:2. Gledatelji su na kraju vidjeli vrlo dobar derbi susjeda, u kojem je u nastavku Ivančica dominirala i zasluženo došla do pobjede, nakon izjednačenog prvog dijela.

Izjave: Željko Tihava, trener NK Ivančica: ''Prava utakmica. Gosti nisu zaslužili tako visoki poraz. Mislim da je to ekipa koja je igrala odličan nogomet, a odlučila je individualna kvaliteta mojih igrača. Drago mi ja konačno i Šumiga proradio, dečko koji se jako trudi, a cijela je ekipa uložila puno truda, nadomjestili su one kojih nema i idemo dalje. Nadamo se da ćemo se popraviti za koji bod i u Dubravi Zabočkoj.''

Mario Brlečić, trener NK Mladost MB: ''Zaslužena pobjeda domaćina. Milim da je ovu utakmicu presudila pojedinačna kvaliteta u napadu. U polju smo, mislim mi bili zericu bolji, ali nismo to mogli konkretizirati.''

Još članaka iz "Sport"

Facebook