Prethodni članak
Sljedeći članak

Ivan Zubić napustio Mladost i postao pomoćni trener seniora Rudeša

Nakon dvije uspješne sezone mladi strateg napustio mjesto prvog trenera zabočkog četvrtoligaša


Nakon dvije lijepe sezone mladi i uspješni strateg zabočke Mladosti, Ivan Zubić, napustio je kormilo zabočkog četvrtoligaša i prihvatio poziv Rudeša da bude pomoćnik Mati Neretljaku u I. HNL u koju Rudeš ulazi s velikim abmicijama.

-Zahvalio bi se Upravi kluba na čelu s predsjednikom Tihomirom Vančinom na datoj prilici. Isto tako veliha zahvala ide našem glavnom sponzoru Goranu Deaku koji je u klub došao na moj poziv i pomogao Mladosti da ode jednu stepenicu više. Najveća zahvala ipak ide mojim igračima  na čelu s kapetanom Markom Deakom, koji su mi dali ogromno povjerenje u protekle dvije sezone i stvarno je bilo zadovoljstvo biti njihov trener - riječi su Ivana Zubića.

On odlazi u klub koji je tri ranga više od Mladosti i koji trenutno po kvaliteti spada među dvanaest nogometnih klubova u Hrvatskoj. U protkle dvije sezone Rudeš je bio drugi u II. HNL i vrlo blizu plasmana u elitnu I. HNL. Reorganizacijom Rudeš je sada član I. HNL, koja je sada drugi po redu hrvatski rang i zasigurno će biti jedan od favorita za ulazak u eltini rang.

-Dobio sam poziv direktora kluba Stipe Ćondrića koji mi je predstavio cijeli projekt i moju ulogu u njemu i sve smo se dogovorili vrlo brzo, prakitlčki za pet minuta. Novoformirana I. liga smanjena je na 12 klubova i bit će tu puno kvalitetnih utakmica. Rudeš ima najveće moguće ambicije, klub je posložen "od A do Ž", imat ćemo odlične uvjete za rad, a na nama je da sve to opravdamo na travnjaku. U klubu pretežno rade mlađi dečki, koje znam iz prijašnjih klubova, te vlada odlična atmosfera u svim strukturama kluba. Iskreno jedva čekam da sve počne i da se upustimo u borbu za ukazak u HNL - zadovoljan je novim trenerskim izazovom Zubić.

Rastanak s Mladosti u kojoj je proveo posljednje dvije godine bio je prilično dirljiv, pale su i suze, a Uprava kluba izjavila je da su mu vrata Mladosti uvijek otvorena.

-Pamtit ću ove dvije godine cijelog svog života i trenerske karijere. Mladosti želim puno uspjeha i da seniorska momčad uđe u viši rang iduće sezone, a istio tako da i klub i dalje napreduje u svim sferama - završio je Zubić.

Uprava kluba još nije imenovala njegovog nasljednika, a kao najozbiljniji kandidat spominje se Drago Bartolić iza kojeg je sjana proljetna sezona u Tondachu.

Još članaka iz "Sport"

Facebook