Prethodni članak
Sljedeći članak

[INKOP-OROSLAVJE] U vrlo dobroj nogometnoj predstavi nedostajali samo golovi

1. ŽNL 23. kolo: Inkop – Oroslavje 0:0


U 23. kolu 1. zagorske lige Inkop je dočekao Oroslavje. Ovu utakmicu moramo označiti derbijem kola, jer Oroslavje se nalazi na visokom 2. mjestu, a Inkop igra fantastično proljeće i do ove utakmice ne zna za poraz. Iako je u sezonu ušao sa zadnjeg mjesta i samo 7 bodova, zaredao je sa 9 utakmica bez poraza i sa 23 osvojena boda odavno pobjegao od straha od 2. zagorske lige i prvi se nekako približio vodećoj šestorki, koja se odvojila još nakon jeseni.

Zanimljivo poluvrijeme ipak bez golova

Dosta uzbuđenja vidjeli smo u prvih 45 minuta, pa je zaključak da nisu razočarali ni jedni ni drugi, no golova nije bilo u tom periodu. Prvi su zaprijetili domaćini u 6. minuti. Matija Šoprek je izveo slobodan udarac s lijeve strane, a Ivica Oršolić bio je mrvicu prekratak. U 7. minuti na drugoj strani Nikša Šimića po lijevoj strani nalazi brata Marija, ali samo par metara od korner crte, i 5-6 metara od desne stative golmana Lovre Mikinca. Iz tako teške pozicije nema opasnog udarca. U 8. minuti po desnoj strani napada Inkopa probio se Luka Jadan, dao za Marka Hegola, koji možda puca, možda nabacuje. Zna samo on a lopta prolazi preko prečke. U 14. minuti gužva pred golom Inkopa, koja završava udarcem Emila Grabušića. Mikinac je svladan, ali na crti je Oršolić i izbija loptu. U 17. minuti prva od tri vrlo izgledne prilike za Gorana Mihovljanca u napadu gostiju. Nakon što je obrana domaćina propustila izbiti loptu, Mihovljanec ju prima na 7-8 metara, ali Mikinac je brz, smanjuje kut i brani. U 20. minuti Hegol se probio po lijevoj strani, dao za Denisa Novosela, od kojega se lopta odbija, ali baš na nogu Hegol, koji puca pored gola.

U 25. minuti Mihovljanec se probio po desnoj strani pa pucao preko gola, iako je imao boljih rješenja. U 27. minuti se pak Mihovljanec našao u drugoj izglednoj prilici. Nakon oduzete lopte, uslijedila je brza lopta do napadača Oroslavja, koji dolazi sam pred Mikinca i loba ga. No, Mikinac skače visoko i brani. Na drugoj strani u 33. minuti jednu naizgled neopasnu loptu nabačenu u kazneni prostor, Leo Tuđa spušta glavom za svog golmana Hrvoja Hursu, no Hegol nije daleko i kreće sprint. Hegol je čak i prvi na lopti, ali situacija je preteška i lopta odlazi u korner. U 34. minuti treći bliski susret Mikinac – Mihovljanec i opet je pobjednik golman domaćina. Goran je doduše vukao na leđima Oršolića, ali se izborio za lijepu poziciju i udarac sa 7-8 metara, no opet je Lovro bio brz i spretan. U 39. minuti Novosel je iščeprkao jednu loptu Tuđi i krenuo sam na Hursu i pao. Domaćini traže 11 metara no suci ostaju bez reakcije i igra ide dalje. U 45 . minuti prilike na obje strane. Inkop je odigrao uigranu akciju iz slobodnjaka s desne srane. Novosel daje povratnu za Jadana, ovaj za Šopreka, koji puca. Obrana to zaustavlja i kreće kontra M. Šimića, kojeg na 30 metara sustiže Mario Mutak. No, Novosel nespretno gubi loptu, pa je M. Šimić opet u prilici. Ovaj puta ubacuje pred gol, ni Mikinac je naravno prvi na lopti, pa se na odmor odlazi sa 0:0.

Uzbuđenja i u nastavku, ali ipak bez golova

Nastavak je udarcem sa 25 metara otvorio Grabušić za goste, ali preko gola. U 51. minuti važan detalj, naime Oroslavje ostaje sa 10 igrača. Kapetan tuđa je krajem prvog poluvremena dobio žuti karton zbog preoštrog starta. U 51. minuti s leđa je startao na Novosela i zaradio drugi žuti karton. Iz tog slobodnjaka nabačenu loptu pred gol izbila je obrana, pa veće opasnosti nije bilo. No, prvu priliku nakon isključenja imali su gosti, u 55. minuti kada je M. Šimić pucao sa 15 metara iskosa, a Mikinac odbio u korner, iz kojega također nije bilo bezopasno. Lopta je nabačena na prvu stativu, ali je Mikinac bio brži od Grabušića. U 63. minuti nabačena lopta na Filipa Vukića pred golom gostiju, no udarac Vukića glavom odlazi malo pored gola.

U 73. minuti po lijevoj strani se probio Novosel, ali u završnici je čini se, ponestalo snage, pa je udarac bio neprecizan. Na drugoj strani u 74. minuti po desnoj strani dobar posao odradio je čovjek s klupe Antonio Kožuh, koji se i probio prema sredini gdje ga ruši Šoprek. No, M. Šimić je iz slobodnjaka neprecizan, jako. U 77. minuti Vukić vuče jednu polukontru za Inkop, daje lijevo za Novosela, koji odlazi malo previše u stranu pa vrača za Jadana, čiji udarac sa 14 metara je slab, pa Hursa lagano hvata. U 78. minuti opet je Novosel na lijevoj strani, ovaj puta sam završava akciju udarcem, malo preko gola. U 79. minuti pred golom gostiju se našao Jadan, dugo se hrvao i na kraju pucao sa 5-6 metara ali Hursa brani. U 85. minuti Šoprek nabacuje iz slobodnjaka, a Oršolić puca i zabija, no uz prekršaj, pa ostaje bez golova. U 86. na drugoj strani pravi glavomet, i na kraju udarac nekoga u gužvi koji Mikinac jedva hvata, ali hvata. Bila je to zadnja prilika, pa utakmica završava bez golova, no i te kako zaslužuje vrlo dobru ocjenu.

Alojz Jakopec, trener NK Inkop: ''Nastavili smo stvarno jednu lijepu seriju bez poraza. Utakmica baš lijepa za gledanje, puno akcija, udaraca po golu, stvarno dobra utakmica, u kojoj su nedostajali samo golovi. I mi i gosti imali smo svoje prilike. Utakmica fer i korektna i samo ponavljam nedostajali golovi.''

 Dragutin Šalković, trener NK Oroslavje: ''Čestitam jednima i drugima. Prava prvenstvena utakmica, na koju smo mi došli bez 5 standardnih igrača, što zbog kartona, što zbog ozljeda. No, moram biti zadovoljan. Mi smo u prvom poluvremenu bili bolja momčad, imali konkretnije prilike, a crveni karton nam je malo poremetio ritam. No, opet smo dobro odgovorili, dosta dobro se obranili, ali smo iz kontri i polukontri imali i svoje prilike. Međutim, bod je tu, nismo izgubili, idemo dalje, pokušat obraniti to 2. mjesto.''

Još članaka iz "Sport"

Facebook