Prethodni članak
Sljedeći članak

Hat-trick Vukića za novu pobjedu Golubovca

4. NL – središte skupina A: 13. kolo: Straža – Golubovec 0:3


U 13. kolu 4. NL središte, skupina A novi zagorski derbi odigran je u Humu na Sutli. Straža je dočekala vodeći Golubovec, koji još ne zna za poraz ove sezone, ali je kolo prije ovoga kod kuće odigrao 1:1 protiv Stubice, koja je na ljestvici baš negdje oko Straže. I jedni i drugi dosta su u ovom dijelu sezone kratki sa igračkim kadrom, što može na kraju polusezone stvoriti određene probleme.  No, u ovoj utakmici gosti u nešto boljoj situaciji sa pet zamjena, naspram samo tri domaće.

Dva gola Vukića

Nije trebalo dugo čekati za prva uzbuđenja. Već u 3. minuti Ivan Firer je izveo slobodan udarac za Stražu sa 35 metara, ubacio u kazneni prostor, a obrana Golubovca je zaspala, Filip Škvorc ostao na crti, lopta je došla do Gorana Čučeka koji glavom prebacuje na Bornu Vidićeka, koji puca sa 5 metara malo iskosa, ali u blok. Odmah nakon akcije domaćina, uslijedila je i prilika na drugoj strani. U kontru se probio Dario Bobek, pretrčao skoro sve, ali Matija Biruš ga je ipak zaustavio u zadnji čas i spriječio opasnost. No, u 9. minuti gosti dolaze do vodstva. Lopta je iz slobodnjaka ubačena sa 40 metara s desne strane, skroz na suprotnu, gdje glavom iskosa puca Silvio Vukić i pogađa kontra kut za 0:1.

U 13. minuti Straža ima novi slobodan udarac sa 30 metara, ali se Firer odlučuje za odigravanje na G. Čučeka, koji je ipak ometan pa sve završava na korneru, iz kojeg Vidićek puca izravno, no Škvorc to brani. U 17. minuti D. Bobek dolazi pred kazneni prostor, pada nakon sudara sa dva igrača, gosti traže prekršaj, no sudac ne misli tako. U 18. minuti Dubravko Vujica puca sa 25 metara, a Krunoslav Drašković uz malo nesigurnosti ipak brani. U 22. minuti Firer se odlično probija po sredini, dolazi na 25 metara, daje desno za Vidićeka, koji ubacuje po zemlji, ali obrana blokira. U 27. minuti Vujica i M. Bobek kratko su izveli korner, a akciju Vujica završava udarcem u blok. U 29. minuti Vukić se dobro oslobodio na lijevoj strani, sa 20 metara iskosa puca a Drašković opet ima malo problema sa hvatanjem lopte, no ipak ju iz druge primiruje.

U 35.  minuti gosti dolaze do 0:2 i to akcijom u tri poteza. Duga lopta iz vlastite polovice odaslana je na Vujicu, koji dobiva skok i prebacuje na D. Bobeka koji također dobiva skok i spušta za Vukića, koji ulazi u kazneni prostor, varkom se rješava čuvara i pogađa za 0:2. U 44. minuti dobar izlazak iz obrane gostiju, lopta dolazi do Vukića na 40-tak metara, ovaj vara dvojicu igrača i puca sa 25 metara malo pored gola.

Vukić potvrdio pobjedu

U nastavak prvi sa prilikom kreću gosti. Vujica je izveo slobodan udarac sa 20 metara iskosa sa lijeve strane, lopta je išla uz stativu, ali je obrana blokirala, još je malo bilo gužve, ali Straža ipak otklanja opasnost. U 58. minuti duga lopta na Krunu Kuharića u napadu gostiju, već je preletjela Jana Kodeliča, ali je malo prevarila i Kuharića, pa je obrana za trenutak otklonila opasnost, no lopta se odbila do Vujica, koji vara čuvara, pa puca, no Drašković brani. Straža je zaprijetila u 62. minuti, kada je na ubačenu loptu išao Biruš, no njegov udarac od bloka odlazi malo pored gola.

U 65. minuti gosti dolaze i do trećeg gola. Vujica se odlično probio po desnoj strani, dao povratnu za D. Bobeka, koji puca sa nekih 11 metara, obrana blokira, no lopta se odbija do Vukića, koji sa 7-8 metara šalje loptu u mrežu za 0:3 i svoj hat-trick. U 69. minuti odlična akcija Straže. Ubačena lopta na lijevu stranu na G. Čučeka, koji vraća glavom na 4-5 metara, gdje puca Kodelič. Škvorc brani, a domaćini signaliziraju da je lopta prošla crtu, no pomoćni sudac Tuđa nije označio gol.

U 74. minuti Vujica se probija po lijevoj strani, pokušava pucati, ali se lopta odbija do N. Bobeka, koji puca pored gola. No, nakon izvođenja Vidićeku lopta bježi i to na noge Silviju Kostanjevcu, koji vidi da Drašković nije dobro postavljen, pa puca iz prve i pogađa stativu. Na drugoj strani u 78. minuti Biruš spušta loptu za Firera, koji puca pored gola sa 10 metara iskosa. U 82. minuti nova dobra akcija Golubovca, Vukić i Vujica su stvorili dobru šansu za D. Bobeka, koji malo iskosa sa 7-8 metara puca pored gola. U zadnjim trenutcima utakmice Vukić je probio lijevu stranu, ubacio, D. Bobek je proslijedio za Manuela Behina, koji gura loptu u mrežu, ali iz zaleđa, a u sučevoj nadoknadi Ivan Risek puca u Draškovića. Nakon toga Straža pokušava ubacivanjem iz slobodnjaka, ali G. Čuček ovaj puta glavom vraća samo za Škvorca. Golubovec tako dolazi do nove pobjede, zadržava vodstvo, a u slijedećem kolu u goste mu stiže drugi Tondach.

Izjave: Robert Varjačić; trener NK Straža: ''Golubovec je danas pokazao zašto su oni na vrhu tablice, a mi dolje. Nismo mogli puno više. Imali smo puno problema, nedostaje nam puno igrača. Nadam se da ćemo se kompletirati i osvojiti još nešto bodova do kraja polusezone.''

Tomislav Škudar, trener NK Golubovec: ''Jedna lijepa utakmica po krasnom vremenu. Moja ekipa je odigrala skoro pa savršenu utakmicu, praktički bez greške, jednostavno, mirno, hrabro, efikasno. Od prve minute vidjelo se da mi to ne možemo izgubiti. Jednostavno smo puno kvalitetnija ekipa na svim pozicijama. Čestitam svojim  dečkima na borbi, na pojedu, na cijelom dosadašnjem uspjehu, koji smo svi zajedno ostvarili. Kapa do poda. Straža je bila dostojan protivnik, ali na našu sreću nisu pokazali ono što znaju, nisu dali najbolje od sebe i želim im puno sreće u nastavku prvenstva.''

4. NL – središte skupina A, 13. kolo

STRAŽA – GOLUBOVEC 3:0 (2:0)

SUCI: Mihaljinec, Tuđa, Znika    GLEDATELJA: 65

STRIJELCI: 1:0 Vukić 9', 2:0 Vukić 35', 3:0 Vukić 65'

STRAŽA: Drašković, Kodelić, G. Čuček, Gajster, Firer, Boršić (46' Kantolić), Vidićek (84' Novak), Mikša, M. Čuček, Peček, Biruš (84' Bračun) ; trener Robert Varjačić

GOLUBOVEC: Škvorc, Mat. Bobek, I. Risek, Poslon (84' Behin), K. Kuharić (63' Horvat Vuk), Kostanjevec, Vujica, N. Bobek, D. Bobek, Sokolić, Vukić; trener: Tomislav Škudar

Još članaka iz "Sport"

Facebook