Prethodni članak
Sljedeći članak

HAŠK iznenađujuće slavio u Maču


Iznenađenje u Maču. HAŠK je došao po bod, a vraća se kući u Zagreb sa sva tri u džepu. U tvrdoj, borbenoj i ne previše kvalitetnoj utakmici gostima je jedan pogodak Krajačića iz jedine njihove prave akcije bio dovoljan za konačnih 0:1 i važnu pobjedu u borbi za opstanak.


Malo je bilo pravih akcija i uzbuđenja u cijeloj utakmici. Deak je u 22. minuti umalo iznenadio gostujućeg vratara Rendulića iz kornera s desne strane, no ovaj je ipak uspio izbiti loptu u korner. Sporni detalj u 26. minuti. Napadač gostiju Jurilj s leđa je oštro udario Tepšića kada je pokušavao izvesti prekid, a glavni sudac Šaško ga je nagradio samo sa žutim kartonom, iako smo dojma da je trebao pocrvenjeti jer lopta nije bila u igri. U 44. minuti u jednom su napadu prijetili Haramustek i Šaban, no mreža domaćina ostala je netaknuta. U drugoj minuti sudačke nadoknade oštro je iz slobodnog udarca s 30 metara opalio Haramustek, Rendulić je loše reagirao, ali spasila ga je vratnica.

Gosti su prvi udarac na vrata uputili tek u četvrtoj minuti nadoknade prvog dijela, na Rihtar je bio zamalo neprecizan.
Ključni detalj zbio se u 54. minuti. Bačkov je odlično petom da loptu u prostor za Krajačića, a ovaj je preciznom dijagonalom matirao Strahonju za 0:1. Disciplinirani gosti nakon toga su čvrsto stali u dva bloka i bilo ih je teško probiti. Od 73. minute Gaj je imao i igrača više, nakon što je opravdano zbog dugog žutog kartona isključen neoprezni Đurašić. No malo je to pomoglo Gaju.

Tek bilježimo prilike Nikolića glavom u 76. i Ristovskog nogom u 83. minuti, kao i pokušaj Haramusteka iz slobodnjaka u sudačkoj nadoknadi, no rezultat se nije promijenio. Borbeni i disciplinirani HAŠK tako je prekinuo lijepu seriju Gaja od osam utakmica bez poraza.

GAJ MAČE – HAŠK 1903 0:1 (0:0)
MAČE: igralište Gaja, GLEDATELJA: 300, SUCI: K. Šaško, A. Šaško i Rožanković.
STRIJELAC: 0:1 Krajačić 54'
GAJ MAČE: Strahonja, Deak, Tepšić (67' Kovačić), Vukadin, Haramustek, Cvrtila (67' Sedak), Šaban (67' Plehan), Nikolić, Kovač, Ristovski, Mazalović. TRENER: Marijan Glavica
HAŠK 1903: Rendulić, Krajačić, Doljanin, Kovačić, Bačkov (75' Godić, 90'+5 Vujčić), Jurilj, Rihtar, Evačić, Došen, Musa, Đurašić. TRENER: Goran Vincetić

CRVENI KARTON: 73' Đurašić (drugi žuti karton)

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook