Prethodni članak
Sljedeći članak

Golijada u Krapini!

U 29. KOLU III. HNL SREDIŠTE U KRAPINI GOSTOVALE RAVNICE


U 29. prvenstvenom kolu III. HNL Središte u Krapini su gostovale Ravnice  i nakon odlične igre slavio je krapinski treće ligaš visokim rezultatom 6:2.

Bio je ovo prvenstveni susret najboljeg napada lige ( Zagorec, do ovog susreta 64 gola ) i  jedne od najboljih obrana lige ( Ravnice su u prethodnih 28 kola primile samo 25 golova ), a sada u 90 minuta čak 6 te im je broj primljenih golova porastao na 31, a od ukupnog broja tih golova čak im je devet ( jesen i proljeće ) „utrpao“ Zagorec ili približno 26 posto. Izgleda da nogometaši iz Krapine i trener Milinović znaju pravi recept kako postizati pogotke protiv jedne od najboljih obrana lige.  Ne smijemo napomenuti da uz što Zagorec ima najbolji napad lige odlično je plasiran i kategoriji najboljih obrana – samo 30 pogodaka u  29 kola te su ispred njega Dugo Selo (24), Lučko (27), Karlovac (22).

Trener Milinović nije mogao računati na kompletan sastav jer se na zagrijavanju požalio na bolove Vučemilović-Vranjić dok je rekonvalescent kapetan Smrekar ostao na klupi.

Od prve minute Zagorec je krenuo prema vratima Javora s namjerom da što prije dođe u vodstvo i veću sedmoj minuti dosuđen je jedanaesterac za domaćina nakon igranja rukom Hlebeca u svom šesnaestercu koji je pokušao spriječiti put lopte prema samom Majceniću. Siguran realizator za vodstvo bio je Matej Hoić. Zaista dobra igra Zagorca od prve minute ali 22 minuti goste izvode brzi kontranapad i Mlinarić u svom šesnaestercu ruši Raužana a sudac Milin opravdano pokazuje na bijelu točku. Siguran realizator za izjednačenje bio je Matija Špičić. Ovo izjednačenje nije ni malo zbunilo igrače Zagorca već su ubacili u još veću brzinu te su u nepunih 11 minuta postigli tri pogotka i osigurali visoko vodstvo od 4:1.

Najprije je Hoić u 27 minuti izvršio jako pritisak na obranu gostiju te uzeo loptu Hlebecu i krenuo sam prema Javoru kojeg lako zaobilazi i postiže svoj drugi pogodak. Osam minuta kasnije Hoić je opet glavnoj ulozi jer izvrsno asistira Pelku koji lakoćom postiže pogodak. U razmaku tih postignutih pogodaka u 32. minuti Hoić ulazi u šesnaesterac gostiju i oštro puca te pogađa lijevu vratnicu Javora iako smo dojma da je imao bolju mogućnost – odigrati povratnu loptu u  sredinugdje je sasvim stajao Vanja Pelko. Tri minute kasnije Pelku vrši pritisak na Hlebecu i prisiljava ga da učini jedino što može da vrati loptu svom vrataru, ali  na njegovu žalost lopta prolazi Javora i završava u mreži te se na odmor odlazi visokim vodstvom lidera prvenstva.

U drugo poluvrijeme nešto su bolje ušli goste i to samo u prvih petnaestak minuta kada su i uspjeli i smanjiti vodstvo Zagorca. U 60 minuti na povratnu loptu Špičića natrčao je Krznarić te rezantnim udarcem pogodio neobranjivo lijevi dio mreže Zagorca.

Od tog trenutka na terenu ostaje samo jedna momčad – krapinski Zagorec koji stvara prilike i poluprilike te postiže još dva pogotka. Pelko je u 72. na dodavanje Hoića lijepo pogodio malu mrežicu nemoćnog Javora da bi drugoj minuti sudačke nadoknade Petar Bračević izvrsnim lobom izbacio cijelu obranu Ravnica dodavši loptu kao na dlanu Okechukwuu kojem je realizacije bila najmanji problem tako da je nakon posljednjeg sučevog zvižduka na semaforu pisalo Zagorec 6. Ravnice 2.

Svoj slijedeći susret Zagorec igra u subotu, 7.5.’22. u 17 sati, protiv Vrapča u Zagrebu.

KRAPINA – Igralište ŠRC Podgora – Gledatelja: 150. Suci: Mihael Milin ( Dugo Selo), Antonio Jušić ( Kutina ), Dragan  Čutura ( Petrinja ).

ZAGOREC – RAVNICE6:2 ( 4:1 )

Strijelci: 1:0 Hoić 7' – 11m; 1:1 Špičić 22' – 11 m: 2:1 Hoić 27'; 3:1 Pelko 35'; 4:1 Hlebec 38' – autogol; 4:2 Krznarić 60'; 5:2 Pelko 72'; 6:2 Okechukwu 90+2'.

ZAGOREC KR: Bruči, Kovačić, Radoš ( 69. Camara ), Hoić ( 76. Bračević ), Strabić, Majcenić, Mlinaruć, Braun, Grgić, Landripet, Pelko ( 73. Okechukwu ). TRENER: Damir Milinović

RAVNICE: Javor, Baričević ( 46. Pavić ), Piršić, Kopić ( 46. Krznarić ), raužan, kukrika, Maloča, Mioković, Hlebec ( 38. Skansi ), Cvitanović, Špičić.  TRENER: Vladimir Balagović

 

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook