Prethodni članak
Sljedeći članak

Gaj preokretom prošao žilavu Ivančicu

KUP NSKZŽ, Osmina finala: Ivančica – Gaj Mače 1:4


U osmini finala Kupa NSKZŽ Ivančica je u Zlatar Bistrici dočekala Gaj Mače. Gosti i branitelji naslova u ovoj su se fazi uključili u zagorski kup i kao favoriti stigli u Zlatar Bistricu, a domaćini su pak s druge strane u utakmicu mogli ući sasvim opušteno i pokušati iznenaditi, jer baš je kup natjecanje u kojem se iznenađenja događaju. Gaj inače u dosadašnjem dijelu sezone nema pobjede u gostima u službenim utakmicama.

Ivančica povela, ali Gaj do odmora okrenuo

Krenulo je šokantno za goste i fantastično za domaćine. Već u 3. minuti vrlo dobra akcija po sredini koju je počeo Matija Pezić, uslijedilo je nekoliko kratkih dodavanja i loptu na 20 metara dobiva Goran Mikulec, koji ju stavlja pod kontrolu i sa nekih 18 metara vrlo preciznim udarcem pogađa za 1:0. Prvi udarac u okvir gola gostiju stigao je u 18. minuti i to iz slobodnjaka sa 25 metara po sredini. Pucao je Tomislav Haramustek ali Matija Nuli je obranio, tj. odbio loptu, pa je u nastavku ubačena lopta u sredinu, no nitko od gostiju nije dobro reagirao pa je opasnost prošla.

U 21. minuti opet je Haramustek pokušao iz slobodnjaka sa 35 metara s lijeve strane, al Nuli je opet bio spreman, s tim da se ovaj put odlučio na boksanje. U 24. minuti izjednačenje. Duga lopta iz svoje polovice za Haramusteka, loš izlazak Nulija, koji odlazi u prazno, Haramustek je prvi na lopti, prenosi ju pored Nulija i pogađa praznu mrežu za 1:1. U 34. minuti Gaj prijeti po desnoj strani, a nakon ubacivanja sa 8 metara glavom puca Martin Šaban, ali lopta odlazi pored gola.

U 34. minuti dobar prolaz po lijevoj strani Dina Cvrtile i ubacivanje na Petra Krpanca, koji puca malo pored gola. U 43. minuti Haramustek uzima jednu loptu na centru i kreče prema golu, pred njim je Luka Škvorc, pored kojeg puca na prvu stativu ali Nuli sjajno brani. No, u 45. minuti Gaj ipak dolazi do preokreta. Haramustek se probio po lijevoj strani, ubacio na drugu stranu, lopta je došla do Cvrtile koji je bio sasvim sam i sa 7-8 metara iskosa iz prve pogodio za 1:2.

Šaban potvrdio pobjedu

U nastavku prvi su zaprijetili domaćini, točnije Lovro Hajdek, koji je u 49. minuti pucao sa 30 metara, ali pored gola. U 64. minuti opet Hajdek puca sa 30-tak metara i opet pored gola, i to nakon puštene prednosti za domaćine. U 67. minuti ubačaj za goste s lijeve strane i pokušaj Darija Josipovića glavom sa 10-tak metara, no Nuli je bio na mjestu. U 75. minuti bilježimo pokušaj Josipović sa 12 metara malo iskosa, ali Nuli je opet bio na mjestu.

U 78. minuti Ivančica umalo izjednačava. Hajdek se probio po lijevoj strani i ubacio, a malo je udarac glavom Benjamina Mikulca od bloka odlazi u korner. I nakon kornera nije bilo bez opasnosti, stvorila se gužva, ali obrana gostiju ipak izbija. I onda u 80. minuti Gaj ipak razrješava pitanje pobjednika. Krunoslav Sedak je sa nekih 30 metara dao vrlo dobru dubinsku loptu za Šabana, koji izmiče obrani i pored istrčalog Nulija šalje loptu u mrežu za 1:3.

U 86. minuti još dva pokušaja Gaja, točnije Šabana i Cvrtile, ali oba udarca Nuli brani. Ipak u 1. miuti sučeve nadoknade Lovro Bobek pogađa za konačnih 1:4. Na kraju Gaj dolazi do zaslužene pobjede, očekivane dakako, ali Ivančica se pokazala kao vrlo dobar protivnik, pružila vrlo dobar otpor i bila žilav protivnik branitelju naslova i najvećem favoritu uz Zagorec iz Krapine i za ovogodišnje osvajanje zagorskog kupa.

KUP NSKZŽ, Osmina finala: IVANČICA – GAJ MAČE 1:4

SUCI: Kožar, Petriško, Sokolić                               GLEDATELJA: 120

STRIJELCI: 1:0 G. Mikulec 3', 1:1 Haramustek 24', 1:2 Cvrtila 45', 1:3 Šaban 80', 1:4 Bobek 90+1'

IVANČICA: M. Nuli, L. Škvorc, Hajdek, Paradi, Pezić (80' M.. Paradi), L. Jurković (76' B. Mikulec), Kipa, M. Jurković (46' Poljak), G. Mikulec (61' Gorupec), Kurešić (72' Grbavac), J. Nuli (57' Havoić): trener Siniša Mioković

GAJ MAČE: Tor, Brlečić (46' Sedak), Krpanec, Haramustek, Cvrtila, Šaban (88' Čehulić), Vukadin, Ivetić, Postonjski, Mazalović (46' Josipović),  Radić (88' Bobek); trener: Marijan Glavica

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook