Prethodni članak
Sljedeći članak

Gaj Mače uvjerljivo i zasluženo izborio finale zagorskog kupa

U prekrasnom ambijentu u polufinalu kupa NS KZŽ u Maču snage odmjerili Gaj i Straža


U prekrasnom ambijentu pred oko 400 gledatelja Gaj Mače je kao domaćin u polufinalu kupa NS KZŽ pobijedio prošlogodišnjeg pobjednika ovog natjecanja, Stražu, rezultatom 3:0. Pobjedi domaćih nema se što zamjeriti. Da nije bilo vratara Draškovića i dva puta okvira gola, pobjeda raspoloženih domaćina mogla je biti i jače izražena.

Prvi je sigurnog Draškovića "isprobao" Deak u 5. minuti s 18 metara, ali gostujući vratar je bez problema ukrotio njegov udarac. Jedini ozbiljni pokušaj udarca prema goli gosti imaju u 8. minuti preko Špoljara, koji izmiče pažnji domaćih stopera, ali njegov pokušaj loba završava preko gola. U 10. minuti sjajna akcija domaćih. Haramustek probija lijevu stranu i ubacuje za Kotarskog koji odlično puca, ali Draškovića spašava greda. Nakon ubačaja Deaka u 19. minuti kapetan gostiju Križanec igra rukom u svom kaznenom prostoru, pa sudac Fotivec opravdano pokazuje na kazneni udarac. Loptu uzima Šaban, Drašković se baca lijevo, a Šaban zabija po sredini za 1:0 u 20. minuti utakmice. Domaći su "nanjušili krv" i odmah nastavili silovito atakirati prema Draškoviću, a plod toga je prekrasan pogodak Kotarskog u 25. minuti, nakon što ga je iz kornera poslužio Deak. Raspoloženi Deak nažalost je morao napustiti igru u 36. minuti zbog iscrpljenosti, a popularni doktor Žarko Mezak pružio mu je pomoć i izmjerio tlak koji je iznosio 70/50, pa je Deak kraj utakmice dočekao sjedeći u hladu pokraj klupe za rezervne igrače. U 39. minuti bilježimo loš pokušaj Cvrtile, da bi u 43. minuti Šaban nakon ubačaja Vukadina glavom nogom pucao u vratnicu. Šaban odličnu puca u zadnjoj minuti prvog dijela, ali Drašković još bolje brani.

Domaćin je aktivniji i u nastavku. U 51. minuti Brlečić iz dobre pozicije puca pokraj gola, a minutu kasnije Postonjski s deset metara udaljenosti puca u blok. U 57. minuti prijeti bezuspješno Haramustek, a minutu kasnije odlični Drašković sjajno brani dobar udarac Šabana. Dvije minute kasnije Drašković brani težak udarac Krpanca, nakon što ga je odlično poslužio razigrani Kotarski. Brlečić je ponovno na sceni u 64. minuti kada puca ravno u dobro postavljenog Draškovića.

Rješenje utakmice stiže u 81. minuti kada Krznar glavom pogađa za konačnih 3:0 nakon odličnog ubačaja Matije Benčića s desne strane. U 86. minuti Brlečić pokušava iz slobodnjaka malo iz kosa s desne strane, lopta završava u mreži iznad grede i zbunjuje domaćeg spikera koji slavi pogodak, ali se brzo ispravlja. U samoj završnici utakmice gosti ostaju s igračem manje, nakon što Kantoci radi grubi prekršaj nad mladim Krznarom, koji iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i ako tako nastavi već u bližoj budućnosti čut ćemo puno lijepih stvari o njemu. Krznar je igrač koji ima ideju, s lakoćom radi razliku i zbog takvih igrača gledatelji rado dolaze na utakmice.
Tako Straža neće braniti naslov osvajača kupa NS KZŽ, a u finalu u Pregradi 8. lipnja snage će odmjeriti Gaj Mače i Mladost Zabok.

GAJ MAČE - STRAŽA 3:0 (2:0)
MAČE: igralište Gaja, GLEDATELJA: 400, SUCI: Fotivec, Peharec i Sokolić.
STRIJELCI: 1:0 Šaban 20' (11m), 2:0 Kotarski 25', 3:0 Krznar 81'.
GAJ MAČE: Strahonja, Deak (36' Šinko), Brlečić, Postonjski, Haramustek (70' Josipović), Vukadin, Šaban (70' Mi. Benčić), Hadžić (80' Sambol), Krpanec (65' Ma. Benčić), Cvrtila (46' Krznar), Kotarski. TRENER: Franjo Pužin
STRAŽA: Drašković, Rafaj, Biruš, Firer (81' Kunštek), Topolovec (50' Konjić), Križanec, G. Čuček, Travnikar (88' Boršić), M. Čuček (74' Kantoci), Peček, Špoljar (56' Turnšek). TRENER: Robert Varjačić
CRVENI KARTON: Kantoci 90' (grubi prekršaj bez mogućnosti igranja loptom)

Još članaka iz "Sport"

Facebook