Prethodni članak
Sljedeći članak

[GAJ MAČE – DINAMO OO] Odlično izdanje Gaja za oproštaj od domaće publike

29. kolo IV. NL-središte Zagreb, GAJ MAČE – Dinamo OO 6:3


Odlični Gaj savladao je Dinamo iz Odrnskog Obreža na svom travnjaku rezultatom 6:3. Bila je to vrlo gledljiva utakmica u kojoj je bilo pregršt lijepih poteza, naravno puno više od strane Gaja. Domaćin jednostavno nije imao lošu poziciju, bilo je to jedno od najboljih izdanja Gaja u ovoj sezoni, koji se na najbolji mogući način oprostio od sezone pred domaćom publikom.

Goste je već u 18. minuti načeo Suntešić. Korner s desno strane odlično je izveo Vujica, a stoper domaćih lijepim udarcem glavom doveo je svoju momčad u vodstvo od 1:0. Već u idućem napadu Vujica pronalazi Suntešića iz igre, ali njegov udarac glavom ovaj je puta zamalo neprecizan. Tri minute kasnije kapetan domaćih Stojić ruši Vujicu u svom kaznenom prostoru, a za vrlo dobrog suca Debogovića nema dvojbi, čisti jedaneaesterac. Loptu uzima Iskrić i odmjerenim udarcem povisuje na 2:0 u 22. minuti. Dobar prodor Oraića u 31. minuti Iksrić je umalo efektnim udarcem pretvorio u pogodak. U 36. minuti već je 3:0. Lopta na 10 metara udaljenosti od gostujućih vrata prima Kipa i manirom iskusnog strijelca pogađa za 3:0. Posljednju priliku u prvom dijelu imao je Suntešić. Bila je to presllka akcije od prvog pogotka, ali lopta je otišla zamalo iznad grede.

Gostujuće redove u nastavku malo je pokrenuo Janječić, no gosti iz igre nisu prijetili, već samo iz prekida. Nakon slobodnog udarca Grgića u 48. minuti loše je reagirao domaći vratar Gašparić i ne odveć jak udarac završio je u mreži za 3:1. Potez utakmice vidjeli smo u 53. minuti. Bobinec je opalio lijevicom s udaljenosti preko 20 metara, a lopta se od grede odbila u mrežu za 4:1. Pet minuta kasnije na drugoj strani Janječić iz slobodnog udarca pogađa gredu. Nakon kornera s desne strane u 65. minuti kojeg je izveo Janječić, Šoštarec glavom zabija za 4:2.

Dodatnu živost u igru domćaih uveli su Kresonja i Kreber. U 70. minuti iz Bobineca iz slobodnjaka pogađa gredu, na loptu nalijeće Iskrić, ali gostujući vratar Sučić brani čisti zicer. Blagec u 73. minuti izlazi sam pred Sučića, ali ovaj ponovno odlićno brani. Ipak u 74. minuti gostujći je vratar po peti puta morao kapitulirati. Kreber daje odličnu loptu između stopera za Kreosnju, koji zaobilazi vratara i pogađa praznu mrežu za 5:2. Kresonja propušta dvije dobre prilike u 79. i 80. minuti, no u 89. minuti je precizan i podiže publiku na noge. Odlično ga je pronašao Krpanec, a ovaj je prekrasnim lobom prebaio Turčića, koji je zamijeno Sučića u 77. minuti i povisio na 6:2. Tu nije bio kraj, u drugoj minuti nastavka preslika drugog pogotka domaćih, korner je izveo Janječić, ali ovaj je puta glavom bio precizan Grgić za konačnih 6:3.

Domaći navijači velikim su aplauzom ispratili svoje ljubimce nakon utakmice, a imali su i zašto. Fešta nakon dobre ugođenog popodneva uz nogomet, nastavila se kod obitelji Kipa do dugo u noć.

Protiv Zeline za plasan u III. HNL

 Kolo prije kraja Gaj je peti s 52 boda, a u posljednjem kolu gostuje kod četvrtoplasirane Zeline koja ima bod više. Ove dvije momčadi direktno će u nedjelju u 17.30 odlučiti koja će momčad u III. HNL. Gaju igru samo pobjeda, ali i domaćima. Naime rasplet ove utakmice čega i Segesta koja je šesta i ima 51 bod. U slučaju neriješenog ishoda i pobjede Segeste, u treću će ligu Siščani. Najvažnije je da Gaj odlučuje sam o sebi. Bit će to vjerujemo jedna spektakularna utakmica, a Gaju želimo puno sreće da izbori plasman u trećeligško društvo.

Još članaka iz "Sport"

Facebook