Prethodni članak
Sljedeći članak

Gaj će opet imati konkurentnu momčad


Momčad Gaja pretrpjela je dosta promjena u odnosu na prošlu sezonu, no čini se da su u Maču napravili dobar posao i da će Gaj imati itekako konkuretnu momčad za iduću sezonu, a to znači i da će tribine ovog najgledanijeg zagorskog kluba biti pristojno ispunjene. Dojma smo da je Gaj jači nego prošle sezone. U Maču više "ne stanuju" Perica Ivetić, Janko Tor, Tin Gregurić, Luka Gajski i Dario Josipović, no zato su tu Tihomir Šoštarić, Jakov Aščić, Filip Kovačić, Dominik Babić, mladi Dario Dačnik i svojevrsni povratnik Robert Kuharić.
U utakmici protiv Gaja najviše je pokazao Šoštarić, odlično je branio Babić, Aščić je bio malo samozatajan, ali radi se o iznimno kvalitetnom igraču koji je sigurno veliko pojačanje. Gaj još uvijek nema trenera, pa je privremeno "uskočio" Mario Čehulić, glavni sponzor i zapravo najzaslužniji čovjek za rezultate Gaja. Šteta što se Čehulić zbog velikih poslovnih obaveza ne može vremenski ozbiljnije posvetiti tom poslu, jer je već više puta pokazao da ima izražen "trenerski gen".


Lista pojačanja nije još zaključena. Ne bi se čudili da u Maču završi još koji "kapitalac" ako se kroz pripremne utakmice uoče određene slabosti. Za sada je sve u redu. Utakmica u Bedekovčini i pobjeda protiv Tondacha od 4:0 pokazuje da je Gaj na dobrom putu. Osobito veseli igra u nastavku.


Već 25. 7. Gaj će na svom travnjaku ugostiti Dugo Selo, a potom u subotu u Mače dolazi Varteks. Ostale pripremne utakmice Gaj će odigrati kao gost. Slijede 1.8. Špansko, 4.8. Bednja, 9.8. Vrapče, zatim će Gaj nastupiti na turniru u Poznanovcu, a za "generalku" pred prvenstvo je određen HAŠK (19.8.).


Ambicije su sredina ljestvica i prolazak kroz ligu bez grča i pitanja oko opstanka. Ova momčad to može, a ako sve sjedne na svoje mjesto i ako ih zaobiđu ozljede može ova momčad i u borbu za prvih sedam na ljestvici. Sve u svemu čini se da nas čeka dobro ugođena jesen uz nogomet u Maču. Najvažnije od svega da je klub uspio zadržati stožerne igrače, a to su Haramustek, Cvrtila, Postonjski, Deak, Sambol, Vukadin, Sedak, Šaban i Mazalović. Pojačanja se već odlično uklapaju, a polako na vrata prve momčadi kucaji i igrači iz sve boljeg omladinskog pogona kluba.

Još članaka iz "Sport"

Facebook