Prethodni članak
Sljedeći članak

Fran Tomek nositelj je igre Dinama II

Sjajne igre mladog Zabočanina u Dinamu II i U-20 reprezentaciji Hrvatske


Zabočanin Fran Tomek krajem lipnja će navršiti 20 godina, a iza njega je već zavidna nogometna karijera. Kao dječak Fran je skrenuo na pažnju na sebe kao najbolji polaznik kampa Barcelone. Slijedio je logičan odlazak u Dinamo gdje je uspješno prošao sve mlađe dobne selekcije, a prije dvije sezone debitirao je i za Dinamo II koji nastupa u II. HNL. Prva sezona bila je svojevrsna sezona prilagodba, a onda je početkom ove sezone čvrsto ugrabio dres prvotimca Dinama II na zahtjevnoj pozicija zadnjeg veznog igrača. Jesenski je dio sezone Fran odigrao na visokokm nivou, a dodatni impuls dobio je nakon što je za trenera Dinama II postavljen Damir Krznar, koji je pokrenuo cijelu momčad, a samim time je i Fran dodatno zabljesnuo.

-Fran je naša najveća konstanta ovo proljeće. Odlično razumije igru i sve upute koje mu dajemo. Razvija se točno onako kako se od njega očekuje. Fokusiran je i odgovoran i siguran sam da ga čeka lijepa nogometna karijera - govori nam Damir Krznar.
Od devet utakmica ove sezone Fran je odigrao njih osam, a pauzirao je samo protiv Solina zbog tri žuta kartona. Uz trenera Krznara jedan je od najzaslužnijih što je Dinamo II sa začelja stigao u "gornji dom" ljestvice. Pobjedi li Dubravu u ponedjeljak, Dinamo II mogao bi se popeti na čak četvrto mjesto.
Zimus je Fran debitirao i za prvu momčad s kojom je odradio dio priprema i sjajno poluvrijem u pripremnoj utakmici protiv Olimpije. Nažalost tada se lakše ozlijedio, pa nije do kraja mogao odraditi pripreme. Riješi li prva momčad Dinama ranije pitanje osvajanja naslova, Frana bi do kraja sezone mogli vidjeti i u debiju na I. HNL.
Po svemu sudeći Dinamo II će se na kraju ove sezone ugasiti, pa je izvjesno da će Fran biti poslan na kaljenje u jedan od prvoligaških klubova. Za njegove su usluge zainteresirana čak četiri hrvatska prvoligša. Bit će mu to dobra odskočna daska da uskoro odjene i modri dres prve momčadi Dinama, što je san svakog dječaka i mladića s ovih prostora, a Franu će se sasvim sigurno i ostvariti nastavi li se razvijati ovim tempom.

Debitirao za U-20 reperezentaciju Hrvatske

Od 14 godine do sada Fran je upisao ukupno 23 nastupa za razne mlade reprezentacije Hrvatske od U-14 do U-20 za koju je debitirao 29. ožujka na Dubai kupu. Bila je to utakmica protiv Katra koja je završila rezultatom 2:2, a u kojoj je participirao jednu poluvrijeme. Slijedeću utakmicu protiv Vijetnama igrao je cijelu i asistirao je za jedini i pobjednički pogodak u utakmici koja je završila pobjedom Hrvatske od 1:0, da bi u porazu od 1:0 protiv Japana participirao 45 minuta. Izbornik Ognjen Vukojević nije krio zadovoljstvo njegovim igrama.
-Prezadovoljan sam ovim proljećem. Osjećam da napredujem iz utakmice u utakmicu i da sam spreman za prvoligaška iskušenja. Nadam se da ću do kraja sezone debitirati i u I. HNL, bio bi to "šlag na tortu". Posebno veseli što sam nastavio kontinuitet u reprezentaciji i nadam se će moja karijera i dalje ići uzlaznim putem - izjavio nam je Fran Tomek.

Još članaka iz "Sport"

Facebook