Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Pobjednici Bistra kod zagića i Bubamara kod limača

Čak 33 ekipe na Zagić i Limač kupu u Dubravi Zabočkoj


 NK Rudar DZ protekloga vikenda organizirao je 7. zagić i limač kup, dvodnevni turnir za zagiće i limače, koji je ove godine okupio čak 33 ekipe, što je rekordan odaziv na ovaj turnir, a malo je dječjih turnira uopće koji se mogu pohvaliti sa takvim odazivom. Prvoga dana u konkurenciji zagića nastupilo je 16 ekipa. U skupini A bili su Varaždin, Pregrada Rudar DZ 2 i Zagorec VT; u skupini B su bili Bistra, Jedinstvo, Rudar DZ i Rudeš, u skupini C Bubamara Prečko, Pregrada 2, Radoboj i Sloga, a u skupini D HAŠK, Klanjec, Tondach i Bubamara 2. Nakon razigravanja po skupinama i četvrtfinala među 4 najbolje ekipe plasirali su se Zagorec VT, koji je sa 2:1 pobijedio Slogu, Rudar DZ, koji je sa 5:0 pobijedio HAŠK, Varaždin, koji je sa 2:0 bio bolji od Bubamare Prečko, te Bistra, koja je sa 2:0 pobijedila Klanjec. U polufinalu Rudar DZ je sa 4:1 pobijedio Zagorec VT, a Bistra nakon penala Varaždin. Penali su odlučili i finale. Nakon 1:1 slavila je Bistra sa 4:3. U susretu za 3. mjesto Varaždin je pobijedio Zagorec VT sa 2:1. Proglašeni su i najbolji pojedinci. Najbolji igrač, ali i strijelac sa 9 golova je Neo Jurjec iz Rudara DZ, a najbolji golman je Tin Duvnjak iz Bistre. Održano je i natjecanje u pucanju penala, koje je osvojio Lovro Zajec (Zagorec VT) u konkurenciji 106 izvođača. U subotu su utakmice sudili Dario Zajec, Mihael Jerneić i Tomislav Rogan. Pehare su dodijelili, uz domaće trenera Vanju Milinkovića i Nenada Kovačića, gradska vijećnica u gradu Zaboku Valentina Đurek i predsjednik NSKZŽ-e Stjepan Merkaš.

Rezultati zagića od četvrtfinala: Zagorec – VT Sloga 2:1, Rudar DZ –  HAŠK 5:0, Bubamara – Varaždin 0:2, Klanjec – Bistra 0:2; Polufinale: Zagorec VT – Rudar DZ 1:4, Varaždin – Bistra 0:0 (pen. 1:2); za 3. mjesto: Zagorec VT – Varaždin 1:2; finale: Rudar DZ – Bistra 1:1 (pen. 3:4).

 

Nedjelja je bila rezervirana za utakmice limača, na turniru sa čak 17 ekipa. U skupni A bili su Bubamara Prečko, Inter II, Jedinstvo, Stubica i Tondach, u skupini B Inkop, Lučko, Mladost Z i Pregrada, u skupini C Gaj, Inter, Lučko II i Zagorec VT, a u skupini D Oroslavje, Pregrada II, Rudar DZ i Sloga. Nakon razigravanja po skupinama i četvrtfinala, u polufinale su se plasirali Bubamara, koja je nakon 0:0 i penala izbacila sa 3:2 Lučko 2, Lučko koje je sa 1:0 bilo bolje od Oroslavja, Inter koji je sa 6:0 pobijedio Inter 2, te Pregrada koja je izbacila Rudar DZ. Utakmica je završila 0:0, a nakon penala Pregrada je slavila sa 3:1.  U polufinalu Bubamara je bila uvjerljiva sa 5:0 protiv Lučkog, dok je Inter sa 1:0 pobijedio Pregradu. U utakmici za 3. mjesto Pregrada je sa 2:0 pobijedila Lučko, a još manje neizvjesnosti bilo je u finalu. Odlični limači Bubamare slavili su sa 7:0 i tako osvojili 1. mjesto. Najbolji strijelac bio je Luka Fofić iz Bubamare sa 8 golova, najbolja igračica je Leticija Ljutić također iz pobjedničke ekipe iz Prečkog, a najbolji golman Noa Papeš iz Pregrade. I u nedjelju je održano natjecanje u pucanju penala. U konkurenciji 130 limača koji su se prijavili slavio je Borna Žavrljan iz Zagorca VT. U nedjelju su utakmice sudili Franko Skozrit i Velimir Brezak. Pehare su u nedjelju dodijelili trenerica u klubu Maja Gregurić,gradska vijećnica Valentina Đurek, predsjednik NSKZŽ-e Stjepan Merkaš i gradonačelnik grada Zaboka Ivan Hanžek. Predsjednik kluba Mario Videk kod dodjele medalje i pehara u nedjelju čestitao je pobjednicima, zahvalio svim sudionicima, ali i svim organizatorima, pomagačima u organizaciji, sponzorima i donatorima. Bila je to prava fešta dječjeg nogometa u ova dva uzrasta, organizirana na vrlo visokom nivou, uz dodatak da je turnir pratila i aplikacija kroz koju su i roditelji i svi zainteresirani mogli pratiti tijek turnira uživo.

Rezultati limača od četvrtfinala: Bubamara – Lučko 2 0:0 (pen. 3:2), Lučko – Oroslavje 1:0, Inter – Inter 2 6:0, Rudar DZ – Pregrada 0:0 (pen. 1:3); polufinale: Bubamara – Lučko 5:0, Inter – Pregrada 1:0; za 3. mjesto: Lučko – Pregrada 0:2, finale: Bubamara – Inter 7:0. 

 

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook