Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO I VIDEO] Počeo spektakl u Oroslavju: Četvrti ORO Superslalom Zvonku u čast


U Oroslavju je započeo 4. ORO Superslalom "Memorijal Zvonko Mrzljak".

Naime, Auto Klub Zagorje Oroslavje organizira već tradicionalni Oro Super slalom, auto utrku za licencirane i nelicencirane vozače, koja svake godine privuče veliki broj natjecatelja i publike.

Pogledajte video:

Poznati vozač Dario Šamec, iz organizacije podsjetio je da je nakon desetak godina razmišljanja utrka krenula prije pet godina u čast preminulom članu Zvonku Mrzljaku, njemu u čast. ''Napravili smo  nešto posebno, jer smo poznati po tome da imamo 'open' klasu, na kojoj mogu nastupiti apsolutno svi, s vozačkim dozvolama. Svatko ko ima vozačku može voziti trke, naravno sa sigurnosnom opremom i u kontroliranim uvjetima. Napravili smo to prvi i svake godine imamo preko 100 prijava i najvažnije je da je omjer licenciranih vozača i onih i 'open' klasi je 50-50 i to nam je super, jer tih par iz 'opena' svake godine krene u prave trke, što nam je i cilj'' – rekao je Šamec i dodao da je ove godine preko 110 prijava u desetak kategorija.

Gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić naglasio je kako je Oroslavje povijesno auto moto grad. ''Čuvamo tradiciju, dečki iz Auto kluba svake godine dižu to na sve veći nivo, ima preko 100-njak vozača i to je benefit da ljudi iz cijele Hrvatske dođu u naš grad i voze jednu kružnu utrku oko našeg centra. Mislim da je to rijetkost u današnje vrijeme i drago mi je da čuvamo tu tradiciju''. – rekao je Šimunić i obećao i daljnju podršku organizaciji ovog i ovakvih i sličnih događaja.

Početak utrke nije propustio niti župan KZŽ Željko Kolar koji je u obraćanju okupljenima izrazio zadovoljstvo zbog organizacije ovog događaja. ''Zagorje je postalo centar auto sporta, od WRC-a, utrke u Kumrovcu a tu je i Oroslavje koje ima veliku tradiciju auto moto sporta i stoga je moja prisutnost danas ovdje puna podrška organizatorima na izuzetnom trudu, koji je napravljen da se ovo organizira s jedne strane, a s druge strane da se daje mogućnost neprofesionalnim vozačima da nastupe.'' rekao je Kolar, uputio čestitke organizatorima i izrazio nadu u organizaciju ovog događaja i slijedeće godine.

Još članaka iz "Sport"

Facebook