Prethodni članak
Sljedeći članak

Florian Šalec kreće po prvu pobjedu na "28. Nagradi Stubičkih Toplica"

Sutra će se voziti "28. Nagrada Stubičkih Toplica" u brdskom automobilizmu


U organizaciji AK Delta iz Zagreba i pod pokroviteljstvom općine Stubičke Toplice i Krapinsko zagorske županije na sljemenskoj stazi sa startom u Pili vozit će se "28. nagrada Stubičkih Toplica" u brdskom automobilizmu. Utrka se održava na već svima poznatoj legendarnoj stazi sa sjeverne strane Medvednice od Pile do podno Fakultetskog dobra Zagrebačkog sveučilišta. Staza je duga 5510 metara, izuzetne konfiguracije, s vrlo kvalitetnom asfaltnom podlogom i preko 3000 metara zaštite dvostrukom metalnom ogradom.

Danas će se obaviti verifikacija vozača i tehnički pregledi njihovih vozila, a sutra u 9 sati počinje program same utrke. Na rasporedu su prvo dvije trening vožnje, a svečano otvaranje zakazano je u 13 sati. Već u 13,15 sati kreća prva od dvije vožnje koje će trajati sve do 18 sati, kada će biti dodjela nagrada najboljim vozačima.

Sljemenska utrka je peta od osam utrka koje se boduju za Prvenstvo Hrvatske,  a boduje se i za brdsko prvenstvo povijesnih automobila, te kup povijesnih automobila u vožnji točnosti. Za utrku je prijavljeno 78 vozača. Najveća "gužva" bit će u klasi 6 gdje je čak 25 prijavljenih vozača. U glavnoj ulozi u toj klasi bit će naš Floran Šalec (AK Zagorje Oroslavje) sa svojim Citroenom C2 R2 koji u svojoj debitantskoj sezoni ostvaruje sjajne rezultate. Florian je trenutno vodeći vozač klase 6, ali i grupe 6B. U četiri dosad vožene utrke upisao je četiri druga mjesta, a pobjede su mu izmicale za djeliće sekunde. Nadamo se da je došao čas da pred svojom publikom na Sljemenu dođe i do svoje prve pobjede i da krene stopama oca Iveka koji je prije dvadesetak godina bio jedan od najboljih vozača Hrvatske u brdskom automobilizmu i osvajač "Zlatne kacige".

Uz Floriana Šaleca boje Hrvatskog zagorja i AK Zagorje Oroslavje u klasi 6 i grupi 6a branit će Filip Pavlina (Citroen Saxo), Krunoslav Car (Fiat Punto), Saša Horvat (Škoda Fabia 1.4 16 v), i Renato Zebec (Zastava Yugo 1,3), dok će također u klasi 6, ali u grupi 6a nastupiti Tomislav Mikulić (Peugeot 206 RC) i Marin Leš (Citroen Saxo AX GT). Lijepo bi bilo da zagorski vozači imaju snažnu potporu domaće publike, a nadamo se da će tako i biti.

Radi održavanja utrke županijska cesta od Pile do Fakultetskog dobra biti će zatvorena za javni promet u nedjelju od 08:00 do 19:00 sati.

Još članaka iz "Sport"

Facebook