Prethodni članak
Sljedeći članak

Fenomenalna Zrinka Ljutić lovi prvu pobjedu za hrvatsko žensko skijanje nakon gotovo 18 godina


Davne 2006. godine, u svojoj zadnjoj sezoni, Janica Kostelić pobijedila je u veleslalomu u švedskom Areu. Bilo je to 18. ožujka. Dan prije pobijedila je u slalomu. To su zadnje dvije pobjede neke hrvatske skijašice u Svjetskom kupu, a Janica je još uvijek jedina naša skijašica koja je stigla do pobjede u Svjetskom kupu, naravno i na Svjetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama.

Nakon je na postolja su se u slalomu penjale Ana Jelušić, Leona Popović i Zrinka Ljutić, koja je nedavno u slalomu osovjila drugo mjesto, zaostavši samo za najboljom svih vremena Mikaelom Shiffrin.

Danas je u andorskom skijalištu Soldeu Zrinka na pragu još jednog velikog uspjeha, a mi se nadamo i povijesnog trenutka, do prve pobjede u svojoj, još uvijek kratkoj karijeri i prvoj pobjedi za žensko skijanje nakon skoro 18 godina.

Naime, nakon prve vožnje Zrinka je na sjajnom trećem mjestu sa 42 stotinke zaostatka za vodećom Šveđankom Annom Swenn Larsson. Druga je Amerikanka Paula Moltzan sa 14 stotinki zaostatka. Rezultat je još vrjedniji, ako se uzme u obzir činjenica da je Zrinka startala sa startnim brojem 15, kada su već uvjeti na stazi bili bitno lošiji, u odnosu na one koje su imale skijašice sa prvim startnim brojevima.

Stoga se nadamo d au drugoj vožnji moženapasti i prvo mjesto, posebice jer zbog ozljeda nema dvije najbolje slalomašice Shiffrin i Vlhove.

Druga naša predstavnica Leona Popović odradila je vrlo oprezno prvu vožnju, na strmom dijelu i sa zaostatkom od 2.20 dijeli 22. mjesto sa Austrijankom Katharinom Huber. Druga vožnja počinje u 13.30 sati.

Dodajmo da je u Banskom na rasporedu bio muški slalom, uz nastup tri hrvatska skijaša. Filip Zupčić je u prvoj vožnji izletio u jako teškim uvjetima, a Samuel Kolega i Istok Rodeš su bilo vrlo dobri i držali su 13. odnosno 18. mjesto. No, uvjeti su bili sve gori i organizatori su nakon startnog broja 31 utrku prekinuli, da bi je ubrzo i otkazali.

Još članaka iz "Sport"

Facebook