Prethodni članak
Sljedeći članak

Evo tko su najbolji sportaši Krapine u ovoj godini

U atriju SŠ Krapina svečano proglašeni najbolji sportaši i klubovi Krapine u 2023. godini

  • 0I._SVI SLAVODOBITNICJPG

    SVI SLAVODOBITNICI


Izborna komisija– Saša Kundih, predsjednik; Silvija Hršak, članica NO STK; Branko Kučko, član IO SZK; Karlo Pernjek, član Skupštine SZK i Milorad Videković, novinar - za dodjelu nagrada i priznanja zaslužnim sportašima, sportskim djelatnicima na području grada Krapine za 2023. godinu ove je godine imala težaka zadatak od velikog broja nominiranih izabrati najbolje te je donijela sljedeće odluke:

SARA RIVETTI

Najbolja sportašica Grada Krapine je  Sara Rivetti, Stolnoteniski klub Zagorec dok je u pojedinačnoj konkurenciji najbolja Rina Pavić, Kickboxing klub Krapina.

RINA PAVIĆ ANTE RADAK

Najbolji sportaš u pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji je Ante Radak, Trkački klub Maraton dok je najbolji pojedinac u ekipnoj konkurenciji Martin Mlinarić, Košarkaški klub Krapina.

MARTIN MLINARIĆ

U ostalim kategorijama poredak je slijedeći: Lovro Posilović, STK Zagorec, najperspektivniji je sportaš mlađih dobnih kategorija ( do 14 godina pojedinačno ), drugi je Luka Kranjčec, TK Maraton dok je treći Timotej Kukovačec, KBK Krapina.  Najperspektivniji sportaš mladih dobnih kategorija do 14 godina u ekipnoj konkurenciji je Teo Lojić, Rukometni klub Zagorec dok je drugo mjesto pripalo Patriku Topolovcu, NK Zagorec.

KATARINA ŽIGMAN

Stella Presečki, STK Zagorec, najperspektivnija je sportašica mlađih dobnih kategorija do 14 godina a dalje slijede Petra Marija Poslončec, Savate klub Krapina i Katja Kunštek, KBK Krapina.

KREŠIMIR PULJKO

Najperspektivnija ekipa do 14 godina je NK Zagorec Krapina – mlađi pioniri.

Najbolja sportašica u pojedinačnom sportu Grada Krapine od 14 do 18 godina je Antonela Cesarec, KBK Krapina dok je najbolji sportaš u istoj kategoriji Marin Mlakar, Savate klub Krapina.

IVAN JAZBEC

Najbolji sportaš u ekipnom sportu Grada Krapine od 14 do 18 godina je Ivan Jazbec, NK Zagorec Krapina. Drugo mjesto pripalo je Luki Petroviću, RK Zagorec dok je treći Fran Petek, Košarkaški klub Krapina.

U kategoriji za promociju sporta dva su kluba dobila nagrade – Rukometni klub Zagorec i Savate klub Krapina.

 

8_ANTONELA CESAREC

Katarina Žigman, RK Zagorec, dobila je nagradu u kategoriji Krapinski sportski hrčak za razvoj i unapređenja sporta dok je u kategoriji najuspješniji sportski radnik nagradu dobio Krešimir Puljko, STK Zagorec.

Najbolji klub Krapine je Košarkaški klub Krapina.

Nagradu za životno djelo sportskog djelatnika dobio je dugogodišnji tajnik NK Zagorec Krapina  Mirko Šoštarić.

Sportska zajednica Grada Krapine uručila je Priznanje Miloradu Videkoviću, novinaru Zagorskog lista i Sportskih Novosti, povodom 40 godina novinarskog rada te za promociju sporta Grada Krapine u 2023. godini.

Predsjednik STK Zagorec Krapina Branko Krkalo uručio je zahvalnicu Zlatku Pospišu, počasnom predsjedniku Stolnoteniskog saveza Hrvatske, za neizmjeren doprinos i pomoć u razvoju i organizaciji stolnog tenisa u Krapini.

Svečanost proglašenja održana je u amfiteatru a, između ostalih, nazočni su bili:  Ivica Hršak, dogradonačelnik Krapine, Branko Piljek, glavni tajnik Športske zajednice KZŽ-a, Renato Čengić, direktor Stolnoteniskog saveza Hrvatske, Siniša Kuhta, predsjednik Županijskog školskog sportskog saveza KZŽ-a, Zlatko Pospiš, počasni predsjednik Stolnoteniskog saveza Hrvatske te organizatori Saša Kundih, predsjednik Saveza sportova Grada Krapine i Radovan Cesarec, tajnik Saveza sportova Grada Krapine te ostali uzvanici.

KOŠARKAŠKI KLUB KRAPINA

IZJAVE NAGRAĐENIH

Najbolja sportašica Grada Krapine Sara Rivetti, STK Zagorec: „Ne igram zbog nagrada, ali  uvijek mi je  drago kad  se trud, rad i rezultati prepoznaju. Ove godine sam posebno sretna na ovoj dodjeli jer su proglašeni najboljima u svojim kategorijama i moji dobri prijatelji i suigrači iz kluba te trener Puljko. Zahvaljujem se Županijskom sportskom savezu, gradu Krapini, trenerima i svima koji su zaslužni za ovu nagradu, Vama koji me redovito pratite na natjecanjima,  i to mi motivacija da treniram još više, još jače i da budem još bolja.“

Najbolja sportašica u pojedinačnoj konkurenciji Rina Pavić, KBK Krapina: Ova nagrada je dokaz da trud nikad nije uzaludan jer bez obzira na ozljedu nisam odustala i ovo mi je nagrada. Ponosna sam i zahvalna obitelji koja mi je omogućila i podržala me u odluci da krenem sportskim putem. Hvala i svim kolegama u klubu koji su mi bili sparing partneri i pomogli da dobijem priliku natjecati se. Svoj put vidim u radu s mladima i prenošenju svojeg znanja na najmlađe članove naše ekipe da bi i oni jednom mogli primiti istu tu nagradu.“

Najbolji sportaš u ekipnoj konkurenciji Martin Mlinarić, Košarkaški klub Krapina: „Ova mi nagrada znači puno jer prepoznat je moj trud, moje zalaganje, moja želja za što boljim radom i uspjehom moje ekipe. No ničega ovog ne i bilo bez mog trenera bez mojih suigrača koji me svojim radom i podrškom čine još boljim i zato im velika hvala. Mogu samo naglasiti da će ova nagrada odnosno priznanje meni biti poticaj za još veći i kvalitetniji rad u sljedećoj godini“. 

Najbolji sportaš u pojedinačnoj konkurenciji Ante Radak TK Maraton: „ Ova nagrada znači potvrdu dosadašnjeg rada i truda ali i obvezu za daljnji dobar rad – treniranje i natjecanje i svakako predstavljanje Grada Krapine u najboljem svijetlu. Koristim priliku da pozovem sve sugrađane Krapine da se pridruže bilo kojem klubu u Gradu pa tako i našem trkačkom klubu Maratonu zbog, vrlo jednostavno, zdravlja i aktivnosti koje nam je nužno u ovom ubrzanom svijetu te svakako na roditeljima je zadatak da potaknu svoju djecu na bavljenje sportom.“

MLAĐI PIONIRI NK ZAGOREC KRAPINA

Još članaka iz "Sport"

Facebook