Prethodni članak
Sljedeći članak

Evo tko je osvojio Gornju Šemnicu

Završen jedan od najdugovječnijih turnira 23. Malonogometni turnir Gornja Šemnica

  • 1_DVD ŠEMNICA_1. mjesto.JPG

    DVD ŠEMNICA


U organizaciji ŠU Gornja Šemnica odigran je  jedan od najdugovječnijih malonogometnih turnira  23. malonogometni turnir Gornja Šemnica. Na turniru je nastupilo 16 ekipa a pobjednik je DVD Donja Šemnica.

NBD

Turnir je privukao izuzetno kvalitetne ekipe i podjednake snage što najbolje govori i činjenica da je u osmini finala čak četiri utakmice ( 50 posto ) odlučeno tek nakon izvođenja penala. Svakako najzanimljivije je i najdramatičnije izvođenje penala vidjeli smo u utakmici između Radograda i Mladosti Luke gdje je pobjednik odlučen tek nakon 25 penala ( 13:12 za Mladost Luku ). Osim njih u četvrtzavršnicu su se nakon izvođenja penala plasirali Radoboj, Mega bar Gym i ŠUG Gornja Šemnica dok su lakoćom u sljedeći krug ušli DVD Donja Šemnica, NBD, Veterani Radoboja i Graditeljstvo Merkaš.

MLADOST LUKA

Četvrtzavršnica nije ponudila takvu dramatičnost kao prethodno kolo jer su u polufinale lako ušli NBD ( 4:2 protiv ŠU Gornja Šemnica ), DVD Donja Šemnica ( 5:3 protiv Veterana Radoboja ), Mladost Luka ( 3:0 protiv Radoboja ) dok je Graditeljstvo Merkaš bez borbe dobilo ekipu Mega bar Gym.

U polufinalu, kasniji finalisti, lako su riješili svoje protivnike. Najprije je iznenađujuće visoko, 6:2,  NBD porazio Graditeljstvo Merkaš a potom je DVD Donja Šemnica slavila sa 3:0 protiv Mladosti Luke.

LEON LEVAK, najbolji igrač

Za treće mjesto izvodili su se samo penali u kojima je Mladost Luka sa 4:3 ( ima jedna zanimljivost uz dečke iz Mladosti jer su na utakmicu osmina finala došli izravno s turnira u Radakovu gdje su osvojili treće mjesto kao i na ovom turniru, op.a. ) pobijedila ekipu Graditeljstvo Merkaš.

Finalni susret, NBD – DVD Donja Šemnica, je brojnom gledateljstvu donio prekrasan i dramatičan susret koji je nakon regularnog dijela završio bez pobjednika, 3:3, da bi nakon toga o pobjedniku odlučivali penali. Penali su donijeli jednog junaka – naime, golman DVD Donje Šemnice Mario Vuzem obranio je dva od tri penala dok je onaj treći završio visoko preko gola te su dečki iz ekipe DVD Donja Šemnica mogli početi slaviti pobjedu rezultatom 4:3.

FILIP HANŽIĆ, najbolji strijelac

Prvoplasirana ekipa dobila je pehar u trajno vlasništvo i veliki prijelazni pehar uz novčanu nagradu dok su drugoplasirana i trećeplasirana ekipa dobile pehar i novčanu nagradu a četvrto plasirana ekipa pehar. Organizator je dodijeli i pojedinačne nagrade koje su ovog puta sve otišle u jednu ekipu – DVD Donja Šemnica. Najbolji strijelac bio je Filip Hanžić ( 5 golova ), najbolji igrač je Leon Levak dok je najbolji golman bio Mario Vuzem.

MARIO VUZEM, najbolji golma

Organizator turnira koji je organizacijski bio na vrlo visokom nivou te organizatori mogu dobiti samo riječi pohvale osigurao je da osim kvalitetnog nogometa brojno gledateljstvo u ta dva turnira uživa u dobroj glazbi grupa „ Tri šešira „ i „Zvuci zagorja“ te bogatoj gastronomskoj ponudi da bi istovremeno za najmlađe posjetitelje osigurali prostore za igru.

Prijelazni pehari pehar pobjedniku turnir

Još članaka iz "Sport"

Facebook