Prethodni članak
Sljedeći članak

Dva zlata za Stubicu, srebro i bronca za Stubake

U Puli je održano Prvenstvo Hrvatske u konkurenciji mlađih kadetkinja


Sjajne nam vijesti stižu iz Pule gdje se održalo Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za mlađe kadetkinje. Stolnotenisačica Stubice, Bruna Gučin, u Donju je Stubicu donijela dvije zlatne medalje. Bruna je prvakinja Hrvatske u pojedinačnoj konkurenciji, ali i u igri parova. U pojedinačnom dijelu u finalu je s 3:2 nadmašila domaću natjecateljicu Nikolinu Miličević iz STK Pula. U igri parova igrala je zajedno s Vicotriom Pustaj iz Jaske. U finalu su Bruna i Victoria nadmašile domaći par Pule, Buić-Orbanić s 3:1. Bruna je ovom dvostrukom titulom još jednom dokazala da je najbolja stolnotenisačica u ovoj konkurenciji, a vodeća je i na domaćoj rang-listi.

Uz Brunu Gučin odlične su bile i stolnotenisačice Stubaka koje su osvojile srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji. Ekipa je igrala u sastavu: Gracija Kačavenda, Barbara Ćuk i Tena Bartolić. Mlađe kadetkinja Stubaka u polufinalu su sa čistih 3:0 savladale Dugo Selo. Barbara Ćuk je pobjedila Maru Markanović s 3:2, Gracija Lanu Bebek s 3:1, a Tena Bartolić Barbaru Tepeš s 3:0. U finalu je domaća Pula bila prejaka i slavila je s 3:0, ali bez obzira na to ovo je srebro zlatnog sjaja. Tu nije bio kraj lijepe priče STK Stubaki. Gracija Kačavenda je zajedno s Nevom Gojković iz STK Samobor osovjila broncu u igru parova. Gracija i Neva izgubile su u dramitičnom meču protiv domaćeg para Buić-Orbanići s 3:2, u petom setu bilo je 12:10. Tako se Gracija kući vratili s dvije medalje, srebrom iz ekipnog djela i broncom iz igre parova. U pojedinačnom dijelu natjecanja Gracija Kačavenda i Barbara Ćuk zapele su u osmini finala, dok Tena Bartolić nije prošla skupinu. Velike zasluge za ove uspjehe idu i trenerima, Nikoli Gospočiću treneru Stubice i Tomislavu Kačavendi treneru Stubaka. Kačavenda je angažirao i legendarnu Branku Batinić, koja je jednom u tjednu dolazila trenirati nadarene stolnotenisačice Stubaka.

Sjajna je vijest da su se uz Zabok u našoj županiji razvila još dva izuzetno jaka kluba, Stubica i Stubaki, koji iz dana u dan postižu sve bolje rezultate. Upornost i treniranje uvijek donose ploda.

Još članaka iz "Sport"

Facebook