Prethodni članak
Sljedeći članak

Dva naslova za Zagorec iz Krapine, po jedan za Radoboj, Mladost Zabok, Rudar Dubrava Zabočka i Stubicu

U Donjoj Stubici održana završnica Dvoranskih turnira mladeži NSKZŽ


U sportskoj dvorani u Donjoj Stubici u nedjelju je održana završnica dvoranskih turnira mladeži u organizaciji NSKZŽ. Nakon utakmica po skupinama i nakon toga razigravanja, na završnici su odigrane utakmica za 3. mjesto i finala u svih šest kategorija. Sa najviše ekipa na završnicu stigao je Zagorec iz Krapine. Imali su čak 9 ekipa u svih 6 kategorija. Rudar DZ je završnice izborio sa 4 kategorije, Mladost iz Zaboka sa 3, Jedinstvo i Pregrada sa po dvije, a u završnici su po jednu ekipu imali: Radoboj, Klanjec, Stubica i Matija Gubec.

Kod juniora slavlje za Radoboj, kod kadeta za Mladost Z, kod zagiča za Rudar DZ 1

Program su otvorili juniori. U utakmici za 3. mjesto Zagorec KR 1 pobijedio je Rudar DZ sa 2:1, dok su se u finalu sastali Radoboj i Klanjec. Nakon što je utakmica završila bez golova, o pobjedniku su odlučili udarci sa 7 metara, a slavio je Radoboj sa 2:0. Najboljim vratarom kod juniora proglašen je Ivan Erdelić iz Klanjca, najbolji igrač je David Švaljek iz Radoboja, a najbolji strijelac je bio Tin Fruk iz Radoboja sa 7 golova. Kod kadeta u utakmici za 3. mjesto Jedinstvo je pobijedilo Zagorec KR 2 sa 2:0, dok je u finalu Mladost Z sa 1:0 bila bolja od Zagorca KR 2. Najbolji vrata kod kadeta bio je Nino Leško iz Mladosti Z, najbolji igrač Borna Krizmanić iz Zagorca KR 1, a najbolji strijelac Leon Jadek iz Mladosti Z sa 11 golova. Kod zagiča utakmicu za 3. mjesto odlučili su udarci sa 7 metara. Mladost Z i Rudar DZ 2 igrali su 2:2, a nakon penala sa ukupnih 5:4 slavila je Mladost Z. U finalu Rudar DZ 1 je sa 6:2 pobijedio Zagorec KR 2. U ovoj kategoriji dodijeljen je i trofej za fair play koji su dobile zagičice Mladosti MB. Najbolji vratar kod zagiča bio je Leon Topolovec, najbolji igrač Neo Jurjec a najbolji strijelac Martin Tretinjak sa 14 golova, sva trojica iz Rudara DZ 1.

Kod limača i pionira slavlje za Zagorec KR 1, kod mlađih pionira za Stubicu

U utakmici za 3. mjestu u kategoriji limača slavio je Zagorec KR 2, koji je sa 1:0 pobijedio Jedinstvo, a u finalu Zagorec KR 1 i Pregrada 1 odigrali su bez golova, a nakon penala slavio je Zagorec KR 1 sa 3:2. Najbolji igrač kod limača bio je Lovro Puhek iz Pregrade 1, najbolji vratar je bio Karlo Risek iz Zagorca KR 1, a najbolji strijelac Adam Bistrović sa 6 golova, također iz Zagorca KR 1. U kategoriji mlađih pionira Pregrada 1 pobijedila je sa 3:0 NK Matija Gubec, dok je u finalu Stubica 2 pobijedila Zagorec KR 1 sa 2:0. Za najboljeg vratara kod mlađih pionira proglašen je David Cigula iz Zagorca KR 1, dok je i najbolji igrač i strijelac sa 12 golova bio Mihael Kelava iz Stubice. Utakmica za 3. mjesto kod pionira između Rudara DZ i Mladosti Z završila je bez golova, a za odluku ankon penala trebalo je čak 11 serija, Na kraju slavila je Mladost Z sa 8:7. U finalu su se sastale dvije ekipe Zagorca KR, a utakmica je nakon 20 minuta završila 1:1. Nakon penala sa ukupnih 4:3 slavio je Zagorec KR 1. Najbolji pionirski vratar je Marko Žukina Hučić iz Zagorca KR 2, najbolji igrač je Vedran Pavić iz Zagorca KR 1, a najbolji strijelac je Denis Kuleš iz Rudara DZ sa 7 golova.

Pehare dijelio i Zorislav Srebrić

Završnicom su rukovodili Predsjednik stručne komisije NSKZŽ-e Božidar Smrekar, tajnik saveza Juraj Sirovec, Instruktor u savezu Franjo Kučko, povjerenik za suđenje Slavko Tepuš, delegati Nikola Očić, Darko Dlesk, Dinko Prpić i Ratomir Kramar, a utakmice su sudili Ivan Kumpar, Zdravko Fotivec, Nikola Kožar i Martin Komorski na završnici, a u kvalifikacijama još i Filip Meglić i Stjepan Pešec. Liječnici su bili Ivica Balagović i Marko Ferdelja, a medicinska sestra Mateja Blažina. Pehare i medalje uz Predsjednika NS KZŽ-e Stjepana Merkaša dijelili su i Smrekar, Kučko, Sirovec, članovi Izvršnog odbora NS KZŽ-e Krešimir Vlajčević, Velimir Leskovar i Dražen Šimunić, zatim Sreten Ćuk, instruktor NS – Zagreb, te posebno dragi gost, savjetnik predsjednika HNS-a legendarni Zorislav Srebrić. Inače, ove sezone nastupile su 134 ekipe, dakle oko 1400 djece i mladih.

Sve fotografije pogledajte OVDJE

REZULTATI ZAVRŠNICE:
juniori: za 3. mjesto: Rudar DZ – Zagorec KR 1 1:2; finale: Klanjec – Radoboj 0:0, pen 0:2; kadeti: za 3. mjesto: Jedinstvo – Zagorec KR 2 2:0, finale: Mladost Z – Zagorec KR 1 1:0; zagiči: za 3. mjesto: Mladost Z – Rudar DZ 2 2:2, pen 3:2; finale: Rudar DZ 1 – Zagorec KR 2 6:2; limači: za 3. mjesto: Zagorec KR 2 – Jedinstvo 1:0; finale: Zagorec KR 1 – Pregrada 1 0:0, pen 3:2; mlađi pioniri: za 3. mjesto; Pregrada 1 – Matija Gubec 3:0; finale: Stubica 2 – Zagorec KR 1 2:0; pioniri: za 3. mjesto: Rudar DZ – Mladost Z 0:0, pen 7:8; finale: Zagorec KR 2 – Zagorec KR 1 1:1, pen 2:3. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook