Prethodni članak
Sljedeći članak

Đurmančanke najbolje u košarci i malom nogometu

Djevojčice Osnovne škole Đurmanec ponos su svoje škole jer postižu zapažene sportske rezultate


Osnovnoškolke iz Đurmanca u posljednjih nekoliko godina postižu odlične rezultate na sportskom planu. Riječ je o jednoj iznimno nadarenoj generaciji većinom osmašica, čiji je potencijal prije tri godine uočio učitelj Tjelesne i zdravstvene kulture, Josip Ljeljak. Nakon tri godine pod njegovim su vodstvom ove djevojčice stigle do najvećeg uspjeha. Prvakinje su županije u košarci u malom nogometu. Biti najbolji u dva tako različita sporta nije lako, a radi se o manje-više istoj ekipi djevojčica.

Košarka

Počelo je s košarkom. Županijsko finale odigralo se u Krapini. Svojevrsno finale prije finala bio je ogled djevojčica iz Đurmanca i Brestovca Orehovečkog, kojeg su Đurmančanke dobile s pola koša u uzbudljivoj završnici. Finale protiv Huma na Sutli djevojčice iz Đurmanca dobile su rezultatom 18:9 i tako su izborile nastup na državnoj završnici, koja se početkom ožujka održala u Zadru, što im je drugo državno finale za redom, nakon što su prošle sezone nastupile u Poreču. U Zadru im je na megdan izašla jaka ekipa Dugopolja, koja ih je uvjerljivo pobijedila, dok su se odlično suprotstavile djevojčicama iz Osijeka, ali su tu utakmicu ipak izgubile. No razočarale nisu. Zahvaljujući vodstvu osnovne škole Đurmanec u Zadar su otišle opremljene novim trenerkama, dresovima i sportskim torbama, što im je bila svojevrsna nagrada za trud i zalaganje. Ne trebamo ni naglašavati da su plijenile i uzornim ponašanjem.

 

 

Pod vodstvom Josipa Leljaka za osnovnu školu Đurmanec na državnoj košarkaškoj završnici nastupile su: Lorena Pernjek, Sara Vincelj, Magdalena Rihter, Nika Pavić, Mia Mojiško, Karla Krklec, Petra Koprivnjak, Ana Vrhovski, Erika Hršak, Nika Harmina, Nika Posilović i Magdalena Horvat.

Mali nogomet

Mali nogomet posebna je ljubav ovih djevojčica. Zaljubile su se u njega još prije tri godine u petom razredu. U šestom su bile prvakinje županije, dok su na međužupanijskom natjecanju u Zagrebu bile treće. Ove godine županijsko finale odigralo se u Bedekovčini. U polufinalu su Đurmančanke s 5:0 pobijedile Pregradu, a nisu imale ni milosti za ekipu Sv. Križa Začretja u finalu koju su porazile s 9:4. Nažalost zbog poznate situacije koju je izazvao virus Covid 19 neće moći prezentirati našu županiju na završnici koja se trebala održati u Poreču. Pod vodstvom Josipa Leljaka za malonogometnu ekipu osnovne škole Đurmanec igrale su: Karla Krklec, Lora Vešligaj, Erika Hršak, Mia Mojiško, Natali Žižak, Venessa Krsnik, Ana Vrhovski, Nika Posilović, Nika Pavić i Magdalena Horvat.

- Biti prvi u dva različita sporta je malo čudo i nije lagano. Treba uložiti dosta truda, znanja i imati malo sreće. Za djevojčice škole Đurmanec može se reći da imaju veliko srce, vole sportske izazove i zato su nagrađene lijepim uspjehom. Ubuduće, neka se bave sportom ako će im biti moguće. Sve imaju potencijala za košarku, a naročito Nika Pavić i Mia Mojiško koja je bila kapetan ekipe i najzaslužnija za uspjeh. Što se tiče malog nogometa i tu je prednjačila Mia Mojiško, a veliki obol dale su vratarka Lora Vešligaj, Nika Pavić, Nika Posilović bila je najbolji strijelac, a odlično se uklopila i „petašica“ Vannesa Krsnik. Podsjećamo da smo ove školske godine dobili sportsku dvoranu i da sada postoje uvjeti za još pokoji uspjeh budućih generacija djevojčica škole Đurmanec – izjavio nam je Josip Leljak, kojem također idu velike zasluge za ovaj uspjeh.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook