Prethodni članak
Sljedeći članak

Domaćini pogurali goste do sva tri boda

4. NL – središte skupina A: 18. kolo: Rudar DZ – Ravnice 0:4


U 18. kolu 4. NL središte Skupina A Rudar je u Dubravi Zabočkoj dočekao Ravnice. Nakon što su u proljeće krenuli domaćim porazom od Španskog, igrači Rudara su izvukli važnu pobjedu kod Zagreba, kolo nakon toga, što im je sasvim sigurno podignulo samopouzdanje pred težak ogled sa Ravnicama, koje se bore za sam vrh, ali su kolo pije ovog odigrale kod kuće 0:0 protiv Straže.

Na odmor bez golova

Iako je krenulo dinamično, za prvi udarac je trebalo čekati šest minuta. U sedmoj je slobodan udarac za goste iz dobre pozicije sa 20 metara izvodio Dominik Horvat, ali nije bilo opasnosti po domaćine, jer je pucao dosta pored gola. Minutu kasnije jedna se lopta odbila u domaćem kaznenom prostoru do Matije Ćibarića, koji puca iz prve, no Fran Gelo na golu domaćina lagano hvata loptu.

U 13. minuti loše ispucana lopta domaće obrane dolazi do Dinka Trebotića, koji puca sa 30 metara ali preko gola. Domaćini prvi puta prijete u 18. minuti kada iz slobodnjaka s desne strane, iz pozicije koju obično zovemo skraćeni korner, puca Nikola Mutak, a brani Patrik Gujić. Iz kornera nakon toga u gužvi netko puca preko gola. U 22. minuti dobra akcija po desnoj strani Petra Tomeka pa ubacivanje u sredinu, gdje puca Karlo Tisanić, ali je pokriven, pa udarac odlazi preko gola.

U 31. minuti solidnu akciju domaćina udarcem sa 25 metara završava Bartol Ilakovac, no puca pored gola. U završnici poluvremena igra gubi tempo, tako do kraja bilježimo još samo pokušaj za goste Tina Šutije u 40. minuti koji Gelo lagano brani. Na odmor bez se tako odlazi bez golova, pa i bez većih šansi.

Velikim greškama domaćini pomogli gostima

Na otvaranju drugog poluvremena, u 47. minuti, iz doslovno ničega Ravnice dolaze do vodstva. Karlo Rebernjak je bez ikakve potrebe pokušao driblati igrača, koji mu u opasnoj zoni, bluzu gola uzima loptu, daje povratnu za Filipa Kosića, koji pogađa za 0:1. Dok su domaćini još u šoku gosti prijete još dva puta, ali Gelo dobro brani. U 55. minuti umalo izjednačenje. Tomek i Mutak kratku su kombinirali u kaznenom prostoru, a pucao je Sandro Vincelj. Gujić je uz malo problema ipak obranio.

U 61. minuti novi šok za domaćine. Horvat je dobio malo prostora na 25 metara, no nije se činilo da je to neka odlična pozicija. Horvat je pucao, udarac nije bio previše ja, lopta je išla po zemlji, Gelo se bacio i činilo se da ju ima, no kroz ruke mu je pobjegla u gol za 0:2. Sve dileme Horvat je riješio u 65. minuti, kada je nakon kontre zabio za 0:3.

Iako je sve bilo riješeno, domaćini su pokušali u završnici barem do jednog gola. U 82. minuti Ivan Batinić puca sa 20 metara, no drugi golman Dominik Lončarić izbija u korner, nakon kojeg se stvara gužva, no obrana otklanja opasnost.

Gosti pak imaju kontru u 85. minuti i zicera za 0:4, no Martin Buzuk daje se spetljao u završnici. Buzuk se i u 90. minuti spustio u kontri po desnoj strani, ali je obrana otklonila opasnost. No, u nastavku akcije, Trebotić pogodio je za konačnih 0:4. Tako Ravnice dolaze do uvjerljive pobjede, no zapravo ona je trasirana velikim greškama domaćina, koji su vrlo olakšali gostima put do sva tri boda.

4. NL – središte skupina A, 18. kolo

RUDAR DZ – RAVNICE 0:4 (0:0)

SUCI:  Puškarić, Lesar, Knezović; GLEDATELJA: 100

STRIJELCI: 0:1 Kosić 48', 0:2 Horvat 61', 0:3 Horvat 65', 0:4 Trebotić 90'

RUDAR DZ: Gelo, Njoh, Čopec, Mutak, Vincelj (70' Papak), Batinić, Tisanić (70' Tumpić), Poslek (70' Cujzek), Tomek (81' Cho), Rebernjak (56' Benković), Ilakovac; trener: Tomica Vincelj

RAVNICE: Gujić (78' Lončarić), Trebotić, Rošić, Rogač (78' Piršić), D. Horvat, Ćibarić (78' Franko), Hlebec (78' Ferguson), Grgić (40' Bakić), Buzuk, Levanić (46' Kosić), Šutija (46' I. Horvat), trener. Domagoj Kosić

Još članaka iz "Sport"

Facebook