Prethodni članak
Sljedeći članak

Do pobjede u nastavku

1.ŽNL – 20. kolo: Oštrc – Jedinstvo 3:0


U 20. kolu 1. zagorske lige u derbiju je Oštrc dočekao Jedinstvo. Nakon poraza kod Ivančice u prošlom kolu, Oštrc se okrenuo borbi za drugo mjesto, a u goste je stigao jedan od izravnih konkurenata u toj borbi.

Poluvrijeme za zaborav

U prvih 45. minuta vidjeli smo jako malo od nogometa. Kad se uzme u obzir da su se sastale top pet ekipe, koje su obje u jednom trenutku sezone bile i na vodećem mjestu, ostao je dašak razočaranja. A počelo je obećavajuće. Već u 1. minuti domaćini prijete po desnoj strani a golman gostiju Jurica Hanžek izbija u korner. Ubacuje Silvestar Habajec, a Marin Novosel puca na prvoj glavom preko gola. Odmah u 2. minuti na drugoj strani prijete gosti, točnije Matej Majsec, no golman Gabrijel Mirt brani. U 17. minuti Filip Pernjek puca za goste sa 25 metara, jako po sredini, ali preko gola. U 21. minuti Pernjek ubacuje s desne strane na drugu stativu, gdje je sam na 5 metara Mihael Šoštarić, koji ide glavom na loptu i promašuje ju.

U 27. minuti Karlo Reinholz zadržava jednu loptu na 20 metara i puca, no Hanžek lako brani. U 32. minuti novi korner za Oštrc, ubacuje Habajec a Antonio Markuš puca glavom preko gola. Najbliže golu Oštrc je bio u 40. minuti. Nakon ubacivanja iz slobodnjaka Habajeca, netko je u gužvi pucao glavom, čini se čak od gostiju, no Hanžek je kratko odbio da bi novi udarac glavom završio u bloku. U sučevoj nadoknadi Habajec je izveo slobodan udarac skoro s centra, ali se Hanžek malo pomučio sa intervencijom, no ipak je otklonio opasnost, pa se na odmor otišlo bez golova.

U nastavku Oštrc do uvjerljive pobjede

No, nastavak je odmah krenuo sa vodstvom domaćina. Već u 47. minuti Nikola Latin se probio po lijevoj strani, ušao iskosa prema sredini i sa nekih 16 metara još uvijek malo iskosa, odmjerenim udarcem pogodio za 1:0. Gosti uzvraćaju u 50. minuti. Iz kornera ubacuje Pernjek, a dobro glavom puca Tomica Junković, no Mirt odbija u novi korner.

U 53. minuti Novosel vrlo lijepo puca lijevom sa 17 metara, pod prečku, no Hanžek prebacuje u korner, nakon kojega Mario Markuš glavom puca preko gola. U 56. minuti opet je M. Markuš u prilici glavom, nakon ubacivanja iz igre s lijeve strane, no ovaj puta puca pored gola. U 64. minuti Habajec odlično puca iz slobodnjaka, iskosa sa 30 metara, ali pod samo prečku, no Hanžek odbija u korner.

U 68. minuti Oštrc dolazi do 2:0. Nakon ubacivanja iz kornera, netko puca iz gužve, Hanžek brani, ali lopti je najbliži Savo Simić, koji sa par metara šalje loptu u mrežu. U 73. minuti Šoštarić puca sa 25 metara, no Mirt to lagano hvata. U 75. minuti puca i Majsec, nakon što je s desne strane ušao u sredinu, sa nekih 20 metara, ali pored gola.

No, na drugoj strani, u 77. minuti Oštrc dolazi do potvrde pobjede. Latin je odlično probio lijevu stranu, pucao sa nekih 10 metara, Hanžek brani, no lopta se odbija na nogu M. Markušu, koji ju šalje u mrežu sa 3:0. Već u slijedećoj minuti po desnoj strani napada domaćina spustio se Mihael Petrić i dobro pucao, ali malo pored gola. Do kraja bez prilika i Oštrc dolazi u nastavku do zaslužene pobjede, kojom je i dalje najbliže drugom mjestu.

Još članaka iz "Sport"

Facebook