Prethodni članak
Sljedeći članak

David Posavec lovi normu za Cameron university

Veliki izazov za osamnaestogodišnjeg trkača AK Zabok


Osamnaestogodišnji David Posavec član je Atletskog kluba Zabok od njegovog osnutku i možemo reći „dijete kluba“. Kroz godine David se profilirao u izvrsnog trkača na srednjim i dugim prugima. Stalno je imao odlične rezultate, ali prošle je godine eksplodirao. Rezultati sezone svakako je bilo treće mjesto na 3.000 metara u mlađe seniorskoj konkurenciji, a isti je rezultat polučio i na 1.500 metara. Svakako valja izdvojiti i prvo mjesto u kupu Hrvatske za juniore na 5.000 metara.

-Zadovoljan sam, ali uvijek može bolje. Iskreno nisam se nadao trećem mjestu na 3.000 metara i to je do sada moj najveći uspjeh. Uložio sam puno rada i odricanja za taj rezultat -otkriva nam David.

Dobro su znani problemi AK Zabok s atletskom stazom. Tako jedan od najtalentiranijih zagorskih sportaša mora pred natjecanja na treninge na atletsku stazu na zagrebačkim Sveticama ili u dvoranu na zagrebačkom velesajmu. Trenira minimalnom 5-6 puta tjedno, a ponedak i dva puta dnevno. Nije mu teško poslije nastave popodne odraditi ni trening u 22 sata navečer, kada već mnogi odlaze na počinak. Upravo ta njegova predanost uz dokazani talent doveli su ga do statusa jednog od najperspektivnijih zagorskih sportaša. Tako je u Zaboku proglašen za najboljeg juniora, dok je po izboru Sportske zajednice KZŽ drugi sportaš u juniorskoj konkurenciji. Mladić za primjer.

-Uložio sam jako puno i drago mi je da je to prepoznato. Uvijek je lijepo kada se prepoznat u svom kraju i moram priznati da me ove nagrade nominiraju na još veći rad i želju za ostvarivranjem što boljih rezultata u budućnosti.

A novu sezonu je David otvorio s novom medaljom. Na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske u atletici za juniore osvojio je treće mjesto u utrci na 1.500 metara s rezultatom 4:08,55 što je njegov najbolji rezultat u toj disciplini istrčan u dvorani.

-Iskreno nisam zadovoljan tom utrkom iako sam istrčao dvorani rekord. Očekivao sam da ću biti brži. U svakoj utrci pokušavam dati maksimum od sebe i nadam se da ću u idućim utrkama bit još bolji – otkriva nam David.

A 17. veljače pred njim je najveć izazov u karijeri, a to je Dvoransko seniorsko prvenstvo.

-Jako mi je bitno to natjecanje. Nastupit ću na 3.000 metara gdje moram trčati ispod 8. minuta i 45 sekundi jer mi taj rezultat donosi stipendiju za američki college Cameron university. Učinit ću sve da u tome i uspijem – završio je David.

Iskreno se nadamo da će u tom i uspjeti i tako postati prvi zagorski atletičar koji je dobio stipendiju za nastavak školovanja u Americi.

Još članaka iz "Sport"

Facebook