Prethodni članak
Sljedeći članak

Dario Šimić vraćen u Dinamo, ali na novu funkciju!


Dario Šimić vraća se u Dinamo, odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora. Doduše, ne na neku od rukovodećih funkcija već u jedan od brojnih odbora, koje je nova vladajuća garnitura osnovala. Šimić će biti potpredsjednik odbora za sponzorstvo, predsjednik će biti Zrinko Hržić, a preostala četiri člana su Mario Petrović, Robert Penezić, Marko Njavro, Igor Arlović i Hrvoje Slade, javlja Index.

Zaključeno je da Šimić, koji je volonter kao i svi članovi odbora, može znatno pomoći u dovođenju jakih sponzora zbog svojih veza i u Hrvatskoj i u inozemstvu. Podsjetimo, Šimić je u listopadu prošle godine podnio ostavku na mjesto člana Uprave kluba u kojoj su uz njega bili predsjednica Vlatka Peras te Darko Podnar i Danijel Tomačić.

Klub će do kraja sezone na svaku domaću utakmicu u ložu Zrinjevac pozivati biznismene i čelnike velikih tvrtki u nadi da bi netko od njih mogao postati sponzori kluba. Na utakmici s Istrom bilo ih je čak 40 i taj sastanak s čelnicima kluba i legendama prošao je jako dobro.

Ozbiljno je počeo raditi Odbor za stadion, koji je od Grada dobio signale da se početkom sljedeće godine zaista kreće s izgradnjom novog stadiona u Kranjčevićevoj. Kako trenutačno stvari stoje, Kranjčevićeva bi trebala biti gotova u predviđenom roku, odnosno do sredine 2026. godine.

Za očekivati je da će Dinamo sezonu 2026./2027. igrati na zamjenskom stadionu, a na njemu bi trebao biti do izgradnje Maksimira, koja bi mogla trajati i do 2029. godine. Bilo je govora i o privremenom Dinamovom kampu. Jedna od opcija je Zagrebello s kojim je vlasnička situacija jako komplicirana, ali to bi, ovako na prvu, bilo jedino logično rješenje.

U klubu se pripremaju i na dubinsku pravnu, poreznu i financijsku analizu. Za to će biti angažirana ozbiljna tvrtka, a neke od njih već su poslale svoje ponude. Vodstvo kluba želi stvoriti jasnu sliku o financijskoj situaciji kako bi znalo s čime točno raspolaže, piše Index.

Još članaka iz "Sport"

Facebook