Prethodni članak
Sljedeći članak

Damir Markota odradio prvi trening sa Zabokom, debitirat će u subotu protiv Osječana

Za svoju novu momčad debitirat će već ovu subotu, kada u Gradsku sportsku dvoranu u Zaboku u utakmici 4. kola HT Premijer lige stižu Vrijednosnice Osijek


Bivši hrvatski reprezentativac i prekaljeni internacionalac s NBA iskustvom, Damir Markota, odradio je jučer svoj prvi trening s košarkašima Zaboka i tako riješio sve dvojbe o svom novom klubu. Iako fizički nije u top-formi, trening je odradio  maksimalno ozbiljno, a s nekoliko je atraktivnih poteza podsjetio na svoje najbolje dane.

 

- Teško mi je bilo što reći nakon prvog treninga. Malo fizički zaostajem za svojim suigračima, ali ne bojim se za sebe. Brzo ću uhvatiti pravu formu. Bitno je da se uklopim, da što prije polovim akcije, a onda idemo utakmicu po utakmicu, pokušati ostvariti što bolji rezultat. Momčad je odlična, vidi se da si dečki dobro utrenirani i da su u formi. Tomas je odličan trener, dvorana je prekrasna i imamo idealne uvjete za rad - prenio nam je svoje prve dojmove Damir Markota.

 

Za svoju novu momčad debitirat će već ovu subotu, kada u Gradsku sportsku dvoranu u Zaboku u utakmici 4. kola HT Premijer lige stižu Vrijednosnice Osijek.

 

- Nemam saznanja o drugim momčadima. U ovom trenutku zanima me samo da se što prije dovedem u pravu formu i da što više budem od koristi svojoj novoj momčadi. Vidio sam na raznim portalima da je dvorana u Zaboku u utakmici protiv Gorice bila maksimalno puna s obzirom na epidemiološke mjere. Nadam se da će tako biti i u subotu. Zabok je odlično organizirao utakmicu protiv Gorice i dokazao je da kao klub odlično funkcionira - govori nam Markota.

Nakon Bagarića, Markota je drugi igrač s NBA iskustvom koji je obukao dres Zaboka. Bez obzira na to  što fizički nije u top-formi, sasvim je sigurno da će svojim bogatim iskustvom biti veliko pojačanje za momčad Zaboka. Ugodno je iznenadio svojom pristupačnošću, bio je potpuno prirodan i nije glumio zvijezdu, što je oduševilo njegove nove suigrače koji su ga sa zadovoljstvom prihvatili, a moći će od njega i puno toga naučiti.

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook