Prethodni članak
Sljedeći članak

[9. KOLO III. HNL-SREDIŠTE, ZAGOREC – KURILOVEC] Svakom po poluvrijeme i po bod


U zanimljivoj utakmici Zagorec i Kurilovec podijelili su bodove u Krapini. Na kraju je završilo 1:1, rekli bismo zasluženo svakom po bod. Krapinčani su dominirali u prvom dijelu, a Kurilovčani u drugom dijelu utakmice, uz savezništvo jakog vjetra, koji je redovna pojava u Podgori.

Zagorec je odlično otvorio utakmicu. Krapinčani su potpuno zaustavili neugodne goste, koji nisu ni zapucali prema vratima Babića u prvom dijelu, a istovremeno su igrači Denisa Bezera bili iznimno opasni pred vratima Bogovića. Prvi priliku domaći imaju u 24. minuti, kada Hoić ne koristi poklon Humeljaka i puca preko gola. U 30. minuti Poljak centrira iz kornera s desne strane, odlično skače Smrekar, ali njegov udarac glavom zamalo je neprecizan. Sedam minuta kasnije kapetan domaćih namješta svoje "nišanske sprave". Odlično ga je uposlio Suntešić koji se kod prekida priključio napadu, a rasni strijelac poput Smrekara ne propušta takve prilike i s lijeve strane efektnom dijagonalom matira Bogovića za 1:0. U 43. minuti Mlinarić i Smrekar izmjenjuju dvostruki dupli pas na lijevoj strani, Mlinarić odlično ubacuje, a Hoić kasni za milimetar. Minutu prije kraja prvog dijela Poljak odlično ubacuje iz slobodnog udarca, a Smrekar je zamalo neprecizan. Bilo je to fantastično poluvrijeme Zagorca, no u nastavku sasvim druga slika.
Trener gostiju napravio je neke rošade i njegova je momčad počela igrati bolje.

U 58. minuti prijeti Mandura, ali Babić odija u korner. U 68. minuti gosti postižu izjednačujući pogodak. Kelava se odlično ubacio ispred neopreznog Kluka i iz kosa s lijeve strane pogodio vratnicu, a na nesreću domaćih lopta se odbila do Humeljaka koji ju sprema u praznu mrežu za konačnih 1:1. Humeljak je na sceni i u 79. minuti kada ga je odlično pronašao Slunjski, ali ovaj puta nije precizan. Dobru priliku za domaće minutu kasnije propušta Hoić, točnije obrana gostiju odbija njegov opasan udarac u korner. Najbolju priliku gosti propuštaju u 83. minuti kada Slunjski u šansu gura Humeljaka, no njegov udarac s gol-crte odbija Puklin, nakon što je Babić već bio savladan. Minutu kasnije Kelava iz slobodnog udarca prebacuje "živi zid", ali Babić je spreman i odbija u korner. Minutu prije kraja Stipolšek kreira priliku za Slunjskog, ali ovaj pogađa vanjski dio mreže. Posljednju priliku na utakmici ima Kunštek, koji je zamalo neprecizan u prvoj minuti sudačke nadoknade, pa je tako utakmica završila realnom podjelom bodova.

Još članaka iz "Sport"

Facebook