Prethodni članak
Sljedeći članak

2. ŽNL – KOMENTAR SEZONE: Uzbudljiva završnica pripala Omladincu, no u 1. ligu ide Jedinstvo


Ove sezone tjedan dana kasnije od prve, završila je i 2. zagorska nogometna liga. Razlog je odluka da se igra trokružno, pa je 9 ovosezonskih drugoligaša igralo 27 kola, a svaki je klub odigrao 24 utakmice. Dugo i naporno, jer pred kraj je u zapisnicima bilo jako malo igrača po ekipama, no na kraju i u borbi za naslov prilično uzbudljivo. Jesenski prvak bilo je Jedinstvo, a omladinac je zaostajao 6 bodova uz utakmicu manje. No, Omladinac je u proljeće krenuo sa dva remija, protiv Mladosti B i kod Milengrada 2005. pa je Jedinstvo otišlo na 10 ili realnih 7 bodova prednosti. No, baš Mladost B i Milengrad 2005. bili su pogubniji za Jedinstvo. Mladost je slavila u Belcu, a Milengrad u čudnoj utakmici u Svetom Križu Začretju, veći dio utakmice sa igračkim deficitom.

Tako se Omladinac vratio u igru i imao priliku u trećem međusobno ogledu izbiti na prvo mjesto. U jesen su odigrana dva međusobna ogleda ove dvije ekipe i u obje utakmice slavili su domaćini. Tako je bilo i ovaj puta, Omladinac je pobijedio, a par kola kasnije kada je Jedinstvo odradilo slobodno kolo i zasjeo na vrh ljestvice. U predzadnjem kolu stigao je kiks Omladinca, i to neočekivan, jer su u Dubrovčan stigle zadnje Toplice. No, završilo je 1:1, pa se Jedinstvo izjednačilo bodovno. No, u zadnjem kolu Omladinac je mirno slavio u Konjščini i sezonu završio sa 60 bodova. Toliko je sakupilo i Jedinstvo i ima bolju gol razliku, ali kad je u pitanju borba za 1. mjesto, gledaju se međusobni rezultati, pa je tako Omladinac osvojio naslov pobjednika 2. zagorske lige. No, razloga za radost ima i Jedinstvo, koje s drugog mjesta ide u 1. zagorsku ligu, jer Omladinac nema uvjeta za 1. ligu pa nije niti podnio zahtjev za licencu. Između ostalog traže se i mlađe kategorije, koje su uvjet za licencu u narednoj sezoni.

U sjeni ove borbe za 1. mjesto ostali su ostali zagorski drugoligaši. Mladost B je na 3. mjestu zaostala 16 bodova, ali je pak 11 ispred trećeg Milengrada 2005., koji je pokazao da može svakoga iznenaditi. Sloga je na kraju 5. sa 30 bodova, a više su očekivali u Loboru, koji je na kraju završio 6. sa 29 bodova. Na zadnja tri mjesta su Đalski, koji je odigralo loše proljeće sa samo 6 osvojenih bodova, sa ukupno 23 boda, Desinić sa 18 i Toplice sa 13 bodova, od čega je 11 osvojeno na proljeće. Drugoligaši su u cijeloj sezoni zabili 425 golova. Na vrhu liste strijelaca su dva igrača Jedinstva. Interni je dvoboj dobio Matija Ciglenečki sa 27 golova, dok je imenjak mu Balaško postigao 26 golova, no valja reći sve iz igre, dok je Ciglenečki 7 puta bio precizan sa bijele točke. Stjepan Juhar iz prvaka Omladinca zabio je 19 golova. Slijedeće sezone u 2. zagorsku ligu vrača se Mladost MB, a i Vatrogasac iz Brezove je najavio ponovnu aktivaciju.

Još članaka iz "Sport"

Facebook