Prethodni članak
Sljedeći članak

[15. KOLO 3. HNL SREDIŠTE] Pobjeda Gaj Mača za kraj jesenskog dijela

Gaj Mače – Dugo Selo 3:0 (3:0)


Prohladno nedjeljno prijepodne, kakvo i priliči prvom danu prosinca dočekalo je četiristotinjak ljubitelja nogometa u Maču. U posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva 3. Hrvatske nogometne lige Gaj Mače je dočekao na svom terenu u centru Mača ekipu Dugog Sela. U ovoj utakmici domaćin je bio favorit, što se na kraju pokazalo potpuno opravdanim. Ova utakmica ostati će zapamćena i po nečemu što ne pamte ni najstariji pratitelji nogometnog kluba iz Mača. Naime, kapetansku traku je oko ruke na ovoj utakmici imao jedan Zabočanin, Davor Iskrić.

Sam početak utakmice je bio kao i obično. Početno ispitivanje snaga, ali i veći posjed lopte gostiju. No, to nije dugo trajalo i već nakon nekoliko minuta domaći preuzimaju inicijativu. Nakon nekoliko opasnih dolazaka u gostujući kazneni prostor i oko njega u 14. minuti domaćin dolazi u vodstvo. Negdje u visini bijele točke Strabić puca iz okreta, lopta dira nekoga od zgusnute obrane gostiju, mijenja smjer i odlazi pod samu prečku, neuhvatljivo za gostujućeg vratara.

Tri minute kasnije ponovno je Strabić u gostujućem šesnaestercu gdje ga rukama ruši Mikulić, a sudac Komesar pokazuje na bijelu točku. Loptu je odmah uzeo i namjestio kapetan domaće momčadi i njihov najbolji strijelac Iskrić. Iskrić je pucao precizno u desnu stranu, ali nedovoljno snažno i gostujući vratar brani taj udarac i odbija loptu. Još tri minute kasnije još jedan jedanesterac. Postonjski je izbio sam ispred gostujućeg vratara koji se baca prema lopti, međutim u toj intervenciji ruši Postonjskog i sudac ponovno pokazuje na bijelu točku. Ovaj put loptu je namjestio Cvrtila i snažno opalio posred gola i doveo svoju momčad u vodstvo od 2:0.

Jedini opasniji pokušaj gostiju bilježimo u 23. minuti kad Frigan s nekih 20-ak metara silovito puca, ali lopta odlazi preko gola. Vrlo blizu postizanja još jednog gola bio je domaćin u 28. minuti, no udarac Kaltaka gostujući vratar kratko odbija ali samo do Brlečića koji puca za malo preko gola. Dvije minute kasnije preko gola puca i Cvrtila. Pred sam kraj poluvremena domaćin ima slobodan udarac na samom rubu gostujućeg šesnaesterca ali prilično ukoso. Haramustek je pokušao izravnim udarcem prema golu u bliži kut, a gostujući vratar krajnjim naporom skreće loptu u korner.

Kad se već čekalo da sudac pošalje igrače na odmor između dva poluvremena domaćin ima još jedan uradac iz ugla. Najspretniji pred gostujućim golom bio je Strabić i svojim drugim golom na utakmici dovodi Gaj Mače u vodstvo od 3:0.

Na početku drugog poluvremena na vratima gostiju Bagarić mijenja Bilića. Iako je Bilić primio tri gola ipak je obranio jedanesterac i nekoliko odličnih udaraca domaćih igrača. Razlog promjeni na gostujućem golu ipak je bila povreda Bilića koju je zadobio prilikom intervencije i počinjenog prekršaja za drugi penal domaćina. U drugom dijelu gosti sve daju od sebe ne bi li ugrozili domaći gol, ali sve ostaje samo na pokušajima. Imali su gosti nekoliko pokušaja iz daljine koje je sve redom sigurno obranio domaći vratar Horvat. Jedan od najljepših pokušaja gostiju bio je u 75. minuti kad je Mikulić pucao glavom, no i to je Horvat obranio. U 78. minuti svi su već vidjeli loptu u domaćem golu. Horvat je nakon intervencije bio na podu, a lopta kod Drmića. Ipak je Horvat nekako uspio skočiti do lopte i uhvatiti ju na samoj gol liniji. Dvije minute kasnije Drmić uspjeva savladati Horvata, ali na sreću domaćina sa same gol linije glavom loptu izbija Cvrtila. Najljepši pokušaj domaćina bio je u 83. minuti kad je Iskrić prebacio gostujućeg vratara ali udarac nije bio precizan i lopta nije ušla u gol. Na kraju je Gaj otvario svoju šestu pobjedu i sada je bodovno poravnat sa Zagorcem, ali je stepenicu više od krapinske momčadi zbog boljeg omjera postignutih i primljenih golova.

GAJ MAČE 3 (3)
DUGO SELO 0 (0)
MAČE: Igralište NK Gaj. SUCI: Komesar, Bilić (oba iz Zagreba), Vitez (Kobilić), Šegota (Zagreb). DELEGAT: Dukić (Zagreb).
STRIJELCI: 1:0 – Strabić 14', 2:0 – Cvrtila 22' (11m), 3:0 – Strabić 45'+1
GAJ MAČE: Horvat, Haramustek, Brlečić, Krpanec, Sambol, Iskrić (od 87' Vujica), Kreber (od 70' Rihtar), Cvrtila (od 89' Ivanuš), Strabić, Kaltak, Postonjski. Treneri: Vukelić i Tuweg
DUGO SELO: Bilić (od 46' Bagarić), Rebrenjak (od 70' Šahdanović), Filipović, Pekčec, Frigan, Josipović, Mamić (od 63' Pavlić), Mikulić, Cetina, Drmić, Mrčela. Trener: Škrlec

Još članaka iz "Sport"

Facebook