Prethodni članak
Sljedeći članak

VSITE osigurava svojim studentima budućnost u IT sektoru

Kako izgleda studentski put na Preddiplomskom stručnom studiju IT-a na VSITE-u?

Visoka škola za informacijske tehnologije (VSITE) je prvo privatno visoko učilište u Hrvatskoj iz područja informacijskih tehnologija i računarstva. U tijeku su upisi na VSITE-ov Preddiplomski stručni studij informacijskih tehnologija. Studij usmjerava studenta na razumijevanje i inventivnu primjenu koncepata računarstva i informacijskih tehnologija te pruža moderna znanja i vještine potrebne za rad u IT sektoru, čime garantira uspješnu karijeru u IT sektoru po završetku studija.

Na prvoj godini student usvaja temeljna inženjerska znanja, a na drugoj odabire jedan od četiri smjera: Programiranje, Baze podataka i web dizajn, Računalni sustavi i mreže te Informacijski sustavi. Svaki smjer ima dva obvezna kolegija, a ostale student bira sam i tako samostalno kreira svoju karijeru. Na taj način Preddiplomski stručni studij VSITE-a razvija talente svojih studenata, što im omogućuje konkurentnost na tržištu rada u Hrvatskoj i svijetu.

Koje su pogodnosti upisa na VSITE?

Studenti VSITE-a dobivaju na korištenje prijenosno računalo koje po završetku studija postaje njihovo vlasništvo, literaturu u elektroničkom i/ili tiskanom obliku, pristup e-biblioteci Springer u kojoj mogu pronaći više od 1000 stručnih naslova vezanih uz informacijske tehnologije i računarstvo, besplatno sudjelovanje na stručnim konferencijama i radionicama koje organizira VSITE.

Uz sve materijale potrebne za studiranje, VSITE svojim studentima plaća kotizaciju za sudjelovanje na stručnim skupovima, 24-satno osiguranje u slučaju nezgode, ne naplaćuje troškove svečane promocije, izdavanje diploma i dopunskih isprava na hrvatskom i engleskom jeziku te sufinancira sportske i druge aktivnosti u kojima sudjeluju studenti VSITE-a.

VSITE se nalazi u samom centru Zagreba u Klaićevoj 7, u neposrednoj blizini tramvajske i autobusne stanice, Glavnog kolodvora, Zapadnog kolodvora te Autobusnog kolodvora.

Kako postati student VSITE-a?

Potrebno je prijaviti se preko prijavnog obrasca ili portala Postani student. Razredbeni postupak podrazumijeva razgovor s kandidatom i pregled dokumentacije. Popunjavanjem obrazaca za prijavu osiguravate svoje mjesto i termin razredbenog postupka.

Trajanje studija i školarina na Preddiplomskom stručnom studiju IT

Preddiplomski stručni studij IT-a traje tri godine za redovite studente. U svakoj akademskoj godini upisuju 60 ECTS bodova, a nastava se održava u prijepodnevnim terminima.

Studij za izvanredne studente traje četiri godine jer u akademskoj godini upisuju do 45 ECTS-a. Raspored nastavnih aktivnosti radnim danima poslije 16:45, omogućuje im obavljanje poslovnih i privatnih aktivnosti uz studij.

1 ECTS predstavlja 30 radnih sati nastavnih aktivnosti i samostalnog učenja studenta.

Završetkom studija stječe se 180 ECTS bodova i naziv stručni prvostupnik (baccalaureus) inženjer informacijskih tehnologija / stručna prvostupnica (baccalaurea) inženjerka informacijskih tehnologija.

Školarina je razmjerna broju upisanih ECTS-a, načinu plaćanja i cijeni ECTS-a. Za jednokratno plaćanje odobrava se popust. Moguće je i obročno plaćanje.

Studenska prava

Redoviti studenti uz studentsku iskaznicu (x-icu), ostvaruju pravo na  zdravstveno osiguranje (obvezno i dopunsko), subvencionirani javni gradski prijevoz i prehranu u studentskim restoranima, rad preko student servisa, smještaj u studenskom domu, natjecanje za dodjelu državnih stipendija uključujući i STEM stipendiju.

Izvanredni studenti također dobivaju  studentsku iskaznicu (x-icu) kojom ostvaruju razne popuste (HŽ, teretane, muzeji, kazališta,...), a u slučaju da nisu u radnom odnosu, imaju pravo na subvencioniran javni gradski prijevoz  i rad preko student servisa.

Diplomski stručni studij IT na VSITE-u kao nastavak obrazovanja?

Specijalistički diplomski stručni studij informacijskih tehnologija traje za redovite studente dvije, a za izvanredne dvije i pol godine. Završetkom se stječe 120 ECTS-a te naziv stručni specijalist inženjer informacijskih tehnologija / stručna specijalistica inženjerka informacijskih tehnologija. Studenti biraju između tri smjera: Programsko inženjerstvo i informacijski sustavi, Računalni sustavi ili Ugradbena i prijenosna računala.

Kako s drugog visokog učilišta ili drugog studija na VSITE?

Dovoljno je popuniti prijavni obrazac  te mailom poslati prijepis ocjena i program položenih predmeta s prethodnog visokog učilišta. Do dolaska na razredbeni postupak već će biti poznato koji predmeti se priznaju pa se može napraviti plan upisa.  Iznos školarine umanjuje se za broj priznatih ECTS-a.

Cjeloživotno učenje

Nakon završenog bilo kojeg studija, u sklopu cjeloživotnog učenja na VSITE-u je moguće upisati samo pojedine predmete kojima se stječu ili poboljšavaju znanja i vještine potrebne za postojeće ili postaje konkurentan u traženju boljih poslova na tržištu rada.

Vlastiti informacijski sustav - SCAD

SCAD (engl. School Administration) je mrežna aplikacija koja studentima pruža potpunu organizacijsku i komunikacijsku podršku od upisa do završetka studija. Početkom akademske godine studenti dobivaju pristupne podatke studentskom portalu kako bi u svakom trenutku imali uvid u osobni raspored, nastavne aktivnosti i rezultate, pristup obaveznoj i dopunskoj nastavnoj literaturi, komunikaciju s nastavnicima, razmjenu informacija putem studentskog foruma, mogućnost plaćanja školarine skeniranjem 2D barkoda i sve ostalo što im može pomoći da uspješno završe studij.

Zašto upisati VSITE?

VSITE je osnovan u Zagrebu 2006. godine i od tada svake godine upisuje nove generacije redovitih i izvanrednih studenata koje uspješno osposobljava da se kao stručni prvostupnici inženjeri informacijskih tehnologija odmah uključe u svijet rada i uspješno primjenjuju moderne informacijske tehnologije.

Prvostupnici mogu nakon završenog Preddiplomskog stručnog studija informacijskih tehnologija (180 ECTS-a) nastaviti studiranje na Specijalističkom diplomskom stručnom studiju informacijskih tehnologija (120 ECTS, ukupno 300 ECTS-a) i postati uspješni stručni specijalisti inženjeri informacijskih tehnologija.

Studenti VSITE-a stječu znanja i vještine potrebne za sveprisutnu digitalnu transformaciju gospodarstva i društva.  Stručni prvostupnici i specijalisti informacijskih tehnologija, koji su završili studij na VSITE-u, spremni su za obavljanje složenih poslova IT potpore i uključivanje u proces digitalizacije gospodarstva i društva.

VSITE je partner na najvećem hrvatskom projektu u području razvoja umjetne inteligencije koji sufinancira EU. Stečeno znanje prenosi se studentima VSITE-a koji mogu koristiti vrhunska superračunala nabavljena u sklopu projekta. VSITE je u svoje studijske programe uveo umjetnu inteligenciju i strojno učenje, uvođenjem novih kolegija te nadopunom postojećih.

Individualni i stručni pristup nastavnika omogućuje kvalitetan prijenos znanja i učinkovito svladavanje ishoda učenja. Zato je diploma VSITE-a priznata u Hrvatskoj i inozemstvu, što potvrđuju brojni alumniji koji su zaposleni u prestižnim IT tvrtkama u Hrvatskoj i svijetu ili rade za njih.

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook