Prethodni članak
Sljedeći članak

VELEUČILIŠTE U POŽEGI - stručno i specijalističko obrazovanje

Izgradite karijeru na društvenim i biotehničkim studijima u Požegi

Veleučilište u Požegi ove godine slavi 20. obljetnicu osnivanja te nudi stručno i specijalističko obrazovanje na slijedećim studijima:

1. Društveni odjel, sa preddiplomskim stručnim studijima:

  • Računovodstvo,
  • Trgovina i
  • Upravni studij

    i specijalistički diplomski stručni studij:

  • Trgovinsko poslovanje

2. Poljoprivredni odjel, sa preddiplomskim stručnim studijima:

  • Vinogradarstvo-vinarstvo-voćarstvo i
  • Prehrambena tehnologija


Na Veleučilištu je do danas diplomiralo 3 335 studenata, a trenutno studira 994 studenata na četiri preddiplomska stručna studija i jednom diplomskom stručnom studiju. Na Veleučilištu je  zaposleno 53 djelatnika od kojih 16 doktora znanosti i 7 magistara znanosti.

Od 2009. godine Veleučilište je nositelj Erasmus povelje što znači da vrši razmjenu studenata i nastavnika sa sličnim ustanovama u inozemstvu. Samo tijekom 2017. godine ostvarena je 61 mobilnost (21 odlazna i  40 dolaznih). Osim navedenog Veleučilište je ustrojilo sustav osiguravanja kvalitete koji zadire u sve djelatnosti njegova rada. Svake dvije godine na Veleučilištu se organizira međunarodna konferencija Vallis aurea koja okuplja eminentne stručnjake iz regije, a kao nastavak konferencije pokrenut je časopis istog imena koji izlazi na engleskom jeziku dva puta godišnje.

Od 2010. godine do danas na Veleučilištu je provedeno ili se provodi šest EU projekata vrijednosti gotovo 40 milijuna kuna od kojih je najveći projekt „Izgradnja studentskog doma u Požegi" u iznosu od 32.683.129,43 kuna što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka Projekta. U okviru projekta izgradit će se i opremiti studentski dom bruto površine 2.888,66 m2.  koji će u svom sastavu imati  110 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa kupaonicama te opremljenu kuhinju s menzom za osamdeset osoba.

Na Veleučilištu djeluju dvije udruge: ALUMNI udruga završenih studenata te Sportska udruga studenata Veleučilišta u Požegi.  Svakako treba spomenuti kvalitetno izvođenje praktične nastave posebice na studiju Vinogradarstvo-vinarstvo-voćarstvo te proizvodnju nadaleko poznatog vrhunskog vina. Veleučilište surađuje sa mnogim institucijama u gradu i županiji te sudjeluje kao suorganizator na različitim javnim događanjima kao što su Sajam poslova, Agro-tour Slavonija, Okusi jeseni, Zeleno – plavo, Martinje itd. 

Prijavite za studiranje na Veleučilištu u Požegi i kreirajte svoju uspješnu karijeru.

Detaljnije informacije su dostupne na tel. 034/ 311 460 i www.vup.hr  


Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju u većem dijelu zemlje. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, a zastoji su mogući na dionicama cesta gdje traju radovi. Na autocesti A1 zbog jakog vjetra između tunela Bristovac i vijaduk...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program