Prethodni članak
Sljedeći članak

Tajna uspjeha TTT-a: „Naš uspjeh rezultat je zadovoljstva i doprinosa naših radnika“

Jeste li znali da se jedina tvornica stolnog rublja i posteljine na putu od Milana do Istanbula nalazi u Velikom Trgovišću? Tvornica tekstila Trgovišće (TTT) u srcu našeg Zagorja iz pređe proizvodi tj. tka tkaninu koja se potom kroji u stolnjake i posteljine koji krase najbolje hotele i restorane diljem svijeta. Proizvode našeg TTT-a, osim u Hrvatskoj, naći ćete na popularnim lokacijama u Italiji, Engleskoj i Švicarskoj, ali i na Islandu, Kanadi i SAD-u.

„Godina već proizvodimo primjerice za londonski Ritz, a sve više naših proizvoda u zadnje vrijeme traži i lanac restorana popularnog Gordona Ramsaya. Nakon što smo stekli iskustvo u opremanju vrhunskih hotela, prošle smo godine pokrenuli i novi brand Merla, namijenjen domovima i apartmanima. Zato sada možete imati doživljaj hotela s pet zvjezdica i u svojem domu“, pojašnjavaju iz tvornice koja se može s pravom pohvaliti bogatom poviješću i tradicijom.

Moderna tvornica u industrijskoj zoni Velikog Trgovišća
Sve je prije 100 godina pokrenuo bečki industrijalac, a prije 15 godina proizvodnja je iz Zagreba preseljena u modernu tvornicu u industrijskoj zoni Velikog Trgovišća.

„Ono što nas izdvaja od većine domaće tekstilne industrije je što imamo vlastite proizvode visoke, premium kvalitete i cjeloviti ciklus proizvodnje. Dakle, ne kupujemo metražu u primjerice Kini ili Pakistanu kao pojedini trgovci tekstilom, već imamo cjeloviti ciklus vlastite proizvodnje. Ne bavimo se niti lohn-poslovima i to nam osigurava uspješno poslovanje“.

Nova ulaganja vrijedna više od 2 milijuna eura
U TTT-u jako su fokusirani na smanjenje negativnog utjecaja na okoliš i zato koriste smo prirodne materijale, sigurne boje i procese u proizvodnji. Stalno ulažu u proizvodnju, zaštitu okoliša i poboljšanje uvjeta rada svojih zaposlenika.

U naredne dvije godine planiraju ulaganje vrijedno više od dva milijuna eura, uz sufinanciranje fondova EU. Ulaganja u novu tehnologiju odnose se najviše na modernizaciju tkaonice i automatizaciju procesa u proizvodnji. Tako će postići još veću efikasnost i kvalitetu proizvoda s kojima su već osvojili i najzahtjevnije klijente.

"Fokusirani smo na održivost i zaštitu okoliša te trenutačno radimo na projektima postavljanja solarne elektrane koja će smanjiti potrošnju struje do 50 posto", ističu.

Dobra radna atmosfera i prijateljski odnosi
Cjelokupna proizvodnja odvija se pod istim krovom, u ugodnom, čistom i sigurnom prostoru. Zbog toga su jako popularan i poželjan poslodavac.

„Da smo stvorili dobru radnu okolinu najbolje nam pokazuje kada naši zaposlenici preporuče članove svoje obitelji ili prijatelje za otvorena radna mjesta pa zbilja možemo reći da kod nas vlada obiteljska atmosfera. A zadovoljstvo naših radnika preduvjet je za vrhunsku kvalitetu i dobre poslovne rezultate“, ističu iz TTT-a.

Puno novih zapošljavanja, većinom mladi iz naše županije
I nisu u krivu - nakon preseljenja u Veliko Trgovišće prihodi im stalno rastu, a u dvije godine su im udvostručeni - s 2,5 milijuna eura u 2020. na više od 5 milijuna eura u 2022. godini.

Stalno povećavaju broj zaposlenih i sada ih je više od 80. Samo prošle godine zaposlena su 22 nova radnika, a planiraju nova zapošljavanja i tijekom ove godine. Većina novozaposlenih mlađa je od 30 godina i dolaze iz Krapinsko-zagorske županije.

Plaće iznad prosjeka, stimulacije, regresi i božićnice, plaćeni prijevoz
Pitali smo ih kako su postali poželjan poslodavac.

„Bitno nam je da se radnici dugoročno vide kao dio TTT-a. Naše su plaće iznad prosjeka tekstilne industrije i Zagorja. Nitko u TTT-u ne radi za minimalac, a plaće se svake godine povećavaju, u zadnjih pet godina su narasle u prosjeku 50%, a samo ove godine već za 12,5%“, ističu iz TTT-a.

Uz plaću radnike nagrađuju stimulacijom ovisno o njihovom doprinosu. Svake godine isplaćuju prigodne nagrade, regres i božićnice i to u gotovo maksimalnom iznosu. Pogon radi u tri smjene i isplaćuju se svi dodaci na plaću npr. za noćni rad. „Nikada se ne radi nedjeljom, a iznimno rijetko subotom što je plaćeno kao prekovremeno“, naglašavaju. Prijevoz je organiziran ili plaćen u cijelosti. Put do posla je kratak i ugodan te nema gužvi i čekanja, a ušteda na gorivu je svaki dan sve veća.

Traže se radnici u proizvodnji, šivanju i krojenju
S obzirom na povećanje narudžbi i novi brand Merla koji je pokrenut prošle godine i može se kupiti online na merla.hr, traže nove radnike u proizvodnji, u održavanju strojeva te na šivanju i krojenju. Osim toga uvijek traže iskusne kandidate u prodaji za domaće tržište i za izvoz.

Zato dragi Zagorci, ako ste zainteresirani za rad u stabilnom poduzeću i zdravom okruženju, javite se TTT-u na 049 325 617 ili mailom [email protected].
Zašto trošiti vrijeme i novac na put do posla i nazad u npr. Zagreb kada ga možemo potrošiti s obitelji i prijateljima i raditi u našem Zagorju.
Ako i niste kvalificirani za jedno od ovih radnih mjesta, a želite se pridružiti njihovom timu - javite im se! Stalno su u potrazi za novim motiviranim radnicima i ako želite raditi, oni će se potruditi da svakoga i nauče poslu.

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook