Prethodni članak
Sljedeći članak

Ressler u Krapinskim Toplicama: Ono što je načelnik Ernest Svažić uspio ovdje napraviti pokazuje da je moguće još pojačati i poboljšati korištenje sredstava iz EU fondova

Obilazak je započeo kod reciklažnog dvorišta u Krapinskim Toplicama, a Svažić je Resslera upoznao s realiziranim projektima i planovima za buduće razdoblje te s činjenicom da je Općina Krapinske Toplice prve europske novce povukla upravo za projekte zaštite okoliša

Na poziv Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, općinu Krapinske Toplice u petak je posjetio zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler.

Njegovi su domaćini bili v.d. predsjednika ŽO HDZ-a, aktualni načelnik i kandidat za krapinsko-zagorskog župana Ernest Svažić s kandidatkinjom za zamjenicu Anom Kruhak i predsjednik Općinskog vijeća Krapinskih Toplica te stranački kandidat za načelnika na predstojećim lokalnim izborima Zvonko Očić.

Obilazak je započeo kod reciklažnog dvorišta u Krapinskim Toplicama, a Svažić je Resslera upoznao s realiziranim projektima i planovima za buduće razdoblje te s činjenicom da je Općina Krapinske Toplice prve europske novce povukla upravo za projekte zaštite okoliša: - Tako je financirano i ovo reciklažno dvorište te mi je izuzetno drago da nam je u posjet došao naš europarlamentarac Karlo Resler kojem prezentiramo projekte koje smo uspjeli realizirati uz pomoć europskih sredstava – kazao je Svažić.

Istaknuo je i da je jedan od velikih projekata u okviru Programa ruralnog razvoja izgradnja vatrogasnog doma.
- Vatrogasni je dom pred otvaranjem, a na 11 000 kvadrata u toj komunalnoj zoni na ulazu u Krapinske Toplice sve će biti realizirano uz pomoć europskih sredstava – naglasio je Svažić.

Zvonko Očić istaknuo je kako je posjet Resslera dao dodatnu podršku i motivaciju za buduće apliciranje na natječaje iz fondova EU, za projekte koji će doprinijeti razvoju Krapinskih Toplica. - Reciklažno dvorište je otvoreno prije dvije godine i ono je u prvom mandatu našeg načelnika Ernesta Svažića projektirano i uz dosta otpora Općinskog vijeća uspio je to progurati, a danas smo svjedoci toga da je priprema tog projekta itekako imala smisla – rekao je Očić.

Govoreći o Vatrogasnom domu, istaknuo je da je riječ o zahtjevnom projektu, jedinstvenom u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske. - Uz maksimalan angažman uspjeli smo realizirati ovaj projekt i povući maksimalna sredstva iz EU fondova u iznosu od 7,5 milijuna kuna. Budući da je ukupna vrijednost projekta 9,5 milijuna kuna, 2 milijuna osigurat ćemo vlastitim sredstvima i dom će kroz 15-ak dana biti otvoren. Uložili smo mnogo napora kako bi sve to realizirali, ali naši vatrogasci su zaslužili takav objekt – naglasio je Očić dodavši da se u Općini Krapinske Toplice vodi računa i o zelenoj politici. - Iznad Krapinskih Toplica imamo kapelu Marije Magdalene i grob Jakoba Badla i kandidirali smo projekt izgradnje šetnice prema tom objektu. Završili smo kompletnu papirologiju i očekujemo da ćemo povući određeni dio sredstava– zaključio je Očić.

Karlo Ressler istaknuo je da je zadovoljan onime što je dosad učinjeno i što se planira realizirati u Krapinskim Toplicama u narednom razdoblju. - Drago mi je da sam došao i dobio priliku uvjeriti se u sve ono što je načelnik uspio napraviti ovdje i na taj način pokazati da je moguće da Zagorje ostane zeleno s ovakvim projektima koji su počeli na vrijeme, koji su se proveli sa znanjem i koji na pravi način koriste mogućnosti koje nam pruža članstvo u Europskoj uniji. U sljedećem razdoblju imat ćemo priliku iskoristiti više od 24 milijarde eura od kojih će veliki dio biti usmjeren upravo na zelenu tranziciju i ovakve i slične projekte čiji je cilj očuvati okoliš. Krapinske Toplice i ono što je načelnik Ernest Svažić uspio ovdje napraviti jamče i pokazuju da je takve projekte moguće napraviti na razini Zagorja, da je moguće još pojačati i poboljšati korištenje EU fondova – kazao je Ressler.

Govoreći o Vatrogasnom domu Ressler je istaknuo da je riječ o jednom od projekata koji zorno pokazuju uspješnost Krapinskih Toplica u povlačenje sredstava iz EU fondova, dodavši da je za to potrebna ne samo želja, već i znanje i razumijevanje o tome kako ti fondovi funkcioniraju.

- Ovdje sam u Krapinskim Toplicama kako bih prenio sve ono o čemu se razgovara u EU parlamentu, sve one mogućnosti koje će biti na raspolaganju Krapinskim Toplicama, Zagorju i Hrvatskoj u sljedećem razdoblju. One će biti fokusirane na zelene politike, na energetske obnove, očuvanja okoliša, a isto tako i na digitalnu tranziciju koja nam je potrebna. Krapinske Toplice i Zagorje ovdje imaju prednost očuvanog krajolika, ugodnog života, a uz sve to i blizinu Zagreba, što je svakako još jedan potencijal za dodatni razvoj – zaključio je Ressler.

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program