Prethodni članak
Sljedeći članak

Rekordan broj prijava na natječaj Suncokret ruralnog turizma 2018.

Dobitnike ovogodišnjih nagrada doznat ćemo u srijedu, 19. prosinca u hotelu Esplanade Zagreb

Više od 150 prijava iz čitave zemlje, sedam turističkih kategorija, četiri komisije na obilasku terena – Suncokret ruralnog turizma potvrdio se kao najveća promocija ruralnog prostora Hrvatske.

Poduzetnici, obrtnici, vlasnici OPG-ova, zadruge, udruge, iz cijele Hrvatske kao i jedinice područne i lokalne samouprave te turističke zajednice uključeni su u nikad veći projekt Suncokret ruralnog turizma. Akcijom se promoviraju tradicijski sadržaji, povezuju najznačajniji projekti, proizvođači, događaji i zanimljivosti, čuva se izvornost i stvaraju novi proizvodi ruralnog turizma.

„Nakon obilaska i ocjenjivanja svih prijavljenih, tko je dobitnik ovogodišnjih nagrada doznat ćemo 19. prosinca u hotelu Esplanade Zagreb. Tamo će se najboljima dodijeliti Zlatne, Srebrne i Brončane plakete te Posebna priznanja u sedam kategorija - Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija, Vinski turizam i Zaštićeni proizvodi“, kaže mr. sc. Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, koja je već šestu godinu organizator akcije.

Dijana Katica ističe kako se ove godine Suncokret ruralnog turizma organizira u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i Hrvatskom gospodarskom komorom, koje su prepoznale potencijal ruralnog prostora za hrvatski turizam.

„Ruralni prostor obuhvaća 92 posto hrvatskog područja, a ruralni turizam u ukupnom turističkom prometu sudjeluje sa samo dva posto. S obzirom na ogromne mogućnosti Hrvatska bi se mogla približiti zemljama u kojima je taj udio između deset i dvadeset posto. Svaka poslovna inicijativa u ruralnom prostoru korak je bliže cilju. Akcije poput naše trebale bi pomoći u promociji ruralnog prostora te potaknuti njegove stanovnike na realizaciju kreativnih ideja, koje će obogatiti turističku ponudu i generirati zapošljavanje i razvoj gospodarstva. Hrvatski ruralni prostor pun je zanimljivih priča koje trebaju zaživjeti i koje trebamo doživjeti“ , istaknula je Katica.

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook

IZVANREDNE OBAVIJESTI:  -životinja (uočena je srna) na čvoru VARAŽDINSKE TOPLICE. Molimo korisnike za dodatan oprez.  -životinja (uočen je pas) na autocesti A1 ispred odmorišta ZIR. Molimo korisnike za dodatan oprez.  Zbog vjetra d...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program