Prethodni članak
Sljedeći članak

PRIJAVI SE NA TECH BOOST PROGRAM – OSTVARI SVOJ CILJ I PRETVORI SVOJU PODUZETNIČKU STARTUP IDEJU U STVARNOST

Prijave su otvorene do 6. rujna!

Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije i Poduzetnička akademija fonda EFSE (European Fund for Southeast Europe) su u partnerstvu s jednim od najjačih svjetskih akceleratora StartupWiseGuys iz Estonije otvorili natječaj za poduzetnike i projektne timove za sudjelovanje u TechBoost programu.

TechBoost je predakceleracijski program koji traje 8 tjedana i obuhvaća online edukacije o razvoju poslovanja, investicijama, prodaji, uspješnom pitching-u i raznim drugim poduzetničkim temama važnim za održivi razvoj i rast. Program uključuje online i onsite mentorstvo te završava intenzivnim kampom u dvorcu Bračak kraj Zaboka. 

 Helena Matuša iz Zagorske razvojne agencije ističe: „Ako tražite kapital – stvorite kapital. Ako želite privući vrijednost – stvorite vrijednost. TechBoost program u sebi sadrži „tips&tricks“ kako to uspjeti. Uz putokaze, koristimo međunarodne i „domaće“ stručnjake te prenosimo životne lekcije uspješnih poduzetnika. Uz StartupWiseGuys u TechBoost programu pomažemo u održivom poslovanju tvrtke – fokus ne stavljamo na privlačenje investitora, već na održiv poslovni model koji stvara dodanu vrijednost“.

Program će poduzetnicima omogućiti razvoj inovativnih poduzetničkih ideja, pripremu za skaliranje i za susret s investitorima rizičnog kapitala. Svi sudionici programa sudjelovat će na EntrepreneurshipTournament natjecanju poduzetnika početnika u Sarajevu sljedeće godine koji organizira EFSE kao nositelj ovog programa.

Program predakceleratora namijenjen je earyl-stagestartup-ovima te razvojnim timovima koji su spremni posvetiti svoje vrijeme razvoju svoje tvrtke te se izboriti za regionalni i međunarodni uspjeh. U idealnom slučaju, startup bi trebao biti u ranoj fazi razvoja MVP-a ili imati nacrt MVP-a.

Stevica Kuharski, principal izFilRouge Capital-a naglašava: „Programi poput ovog pomažu osvještavanju poduzetnika o postojanju dodatnih izvora financiranja, a timovi koji prolaze kroz ovakvu edukaciju postaju spremni za razgovor s investitorima i ubrzavanje rasta svojih kompanija. TechBoost program koncipiran je kao kombinacija osvještavanja, informiranja i edukacije i kao takav je primjeren domaćim poduzetnicima. Sretni smo što imamo priliku sudjelovati u programu kao mentori i upoznati timove i perspektivne osnivače u koje bismo mogli investirati.“

U evaluaciji sudionika sudjeluju predstavnik Poduzetničkog centra, Zagorske razvojne agencije, visoka povjerenica World Business AngelsInvestment Foruma Hrvatska, estonskog akceleratora StartupWiseGuys i EFSE fonda. Svi sudionici bit će obaviješteni o ishodu prijave.

Prijaviti se mogu svi poduzetnici i projektni timovi s inovativnim tehnologijama ili mogućnošću širenja na inozemna tržišta s područja Republike Hrvatske. Prijave su otvorene do 06. rujna 2020. godine, a istom se pristupa putem ovog linka. Prijavni obrazac koristiti će se za finalni odabir 10 startup-ova koji će se uključiti u program.

Troškovi cjelokupnog sadržaja programa, smještaja i prehrane u potpunosti su pokriveni, kao i veći dio troškova transporta do dvorca Bračak (Zabok) u kojem će se odvijati dio programa.

Letak s detaljnim informacijama je dostupan ovdje.

Za sve dodatne informacije slobodno se obratite na: [email protected]

EFSE ENTREPRENEURSHIP ACADEMY

Akademija za poduzetništvo EFSE, inicijativa istoimenog fonda za razvoj, obuhvaća niz programa za podršku razvoja lokalnog poslovanja u ciljnoj regiji EFSE-a. Radeći zajedno s lokalnim organizacijama koje pokreću projekte inkubacije i akceleracije, akademija pruža poduzetnicima smjernice, resurse, mentoriranje, mogućnosti umrežavanja, priliku za financijsku potporu i druga sredstva potrebna za pretvaranje dobrih ideja u uspješna poduzeća. Na taj način, akademija i njeni partneri pomažu u stvaranju okruženja u kojem poduzetnici mogu napredovati.


STARTUP WISE GUYS

StartupWiseGuys vodeći je europski B2B startup akcelerator, prisutan u sve tri baltičke države sa sudionicima iz cijelog svijeta, a također ima titulu VC fond godine 2019. u srednjoj i istočnoj Europi. SWG ima stopu preživljavanja od 77% i jedan je od najaktivnijih ulagača za early-stagestartupe nordijske, srednje i istočne Europe s više od 145 portfeljskih tvrtki.

PODUZETNIČKI CENTAR KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE

Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije d.o.o. potporna je institucija za poduzetništvo te svojim uslugama unapređuje poduzetničko okruženje. Uslugama koje pruža klijentima, tim Poduzetničkog centra doprinosi povećanju konkurentnosti lokalnih gospodarstvenika s ciljem postizanja višeg stupnja društveno gospodarske razvijenosti. Poduzetnički centar, od 2006. godine, ostvaruje poslovnu suradnju s preko 320 klijenata, pripremio je 209 projekata, proveo 67 projekata te razvio i pripremio projekte vrijednosti 1,3 milijarde kuna. Kao dio svojih aktivnosti, Poduzetnički centar djeluje u sklopu Svjetskog investicijskog fonda poslovnih anđela (WBAF) te s ekskluzivnom licencom upravlja uredom za Europu kao WBAF Hrvatska.

Program u Hrvatskoj podržavaju FilRouge Capital – Capital for theBold i Hrvatska udruga poslodavaca.

Projekt ENTER se provodi u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III, a razdoblje provedbe projekta je od 14. 05. 2018. do 14. 11. 2020. godine.

U sklopu projekta provest će se aktivnosti u cilju jačanja kapaciteta Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, unapređenja partnerskog pristupa, razvoja tehničkih kapaciteta tajništva kao operativnog tijela za praćenje Strategije razvoja ljudskih potencijala Krapinsko-zagorske županije, te će se pružiti cjelovitu podršku nezaposlenima i poduzetnicima početnicima u pokretanju poslovanja i poduzetničkom učenju, kao i poticati deficitarna zanimanja kao jedan od alata poticanja zapošljavanja mladih na području Krapinsko- zagorske županije.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Zagorske razvojne agencije.

Zagorska razvojna agencija, Frana Galovića 1B, 49000 Krapina, 049/373161, www.zara.hr

Više informacija o EU fondovima na internetskoj stranici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hrJoš članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook

Večeras od 22:00 do 01:00 sati u tunelu Učka vozit će se uz posebnu regulaciju prometa, zbog radova. PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA A2 Zagreb-Macelj: -do 15.studenog zbog radova sanacije mosta CONEC na 19.+270 u smjeru Zagreba zatvor...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program