Prethodni članak
Sljedeći članak

Predstavljene nove tehnologije i poslovna rješenja za novu ratarsku sezonu

Održana 1. BASF AgroKonferencija: Ciljaj visoko!


BASF vodeća i najveća kemijska tvrtka na svijetu održala je 28. siječnja u Zagrebu AgroKonferenciju pod nazivom Ciljaj visoko!

Više od 200 poljoprivrednih proizvođača i stručnjaka imali su priliku čuti o novim tehnologijama, programima zaštite i poslovnim rješenjima za zaštitu soje i žitarica u 2020. godini.

AgroKonferencijom: Ciljaj visoko! dani su konkretni odgovori na potrebe i izazove uzgoja žitarica danas:

Zašto je zaštita soje jedan od najkompleksnijih poslova u ratarskoj proizvodnji te koji su načini zaštite najuspješniji?

Zašto je kvalitetna zaštita bilja investicija koja čuva i utječe na povećanje prinosa, a samim time i na visinu profita?

Kako zaštititi žitarice od bolesti različitim pristupima koji će zaštitu učiniti uspješnijom, a prinos većim?

'Kvalitetni odgovori izazovima u proizvodnji soje i uspješnoj zaštiti od korova leže u integralnoj mjeri koja obuhvaća mehaničke, biološke i kemijske mjere, a to bi značilo nove primjene zemljišnih herbicida, primjene herbicida različitog mehanizma djelovanja i pravilnu primjenu kroz poštivanje doza i optimalnih rokova primjene,' objasnila je gđa. Jadranka Aleksić, BASF tehnička direktorica za područje Slovenije i Hrvatske. Program od nekoliko herbicida (Frontier X2, Corum, Focus ultra) uključuje 4 načina djelovanja i izvrsno se uklapaju u concept pre-em i post em, ciljane i učinkovite primjene.

Biathlon® 4D je herbicid za zahtjevniju zaštitu žitarica jer suzbija najznačajnije širokolisne korove koji drugi ne mogu. 'Svojim proizvođačima žitarica daje više fleksibilnosti i sigurnosti jer ga je moguće primjenjivati u svim žitaricama i tako s jednim proizvodom riješiti korove i u pšenici i u ječmu, pšenoraži, zobi, raži i piru,' pojasnio je g. Robert Bačaj, BASF agronom-savjetnik.

Kod izbora fungicida važno je voditi računa da se ne osigura samo izvrsna zaštita od bolesti već da se biljci podigne i imunitet, kroz pozitivan utjecaj na fiziologiju poboljša joj se i kondicija. 'Samo pravilna i pravovremena primjena fungicida donosi maksimalne rezultate i visoke prinose. Kvalitetna zaštita podrazumijeva pravovremenu preventivnu zaštitu, prije nego se pojave bolesti. Preventivna zaštita je jedino moguća ukoliko se prate razvojne faze pšenice koje od godine do godine datumski mogu biti različite. Zato je jako važno znati što podrazumijeva pojedina razvojna faza, kako ju prepoznati u polju i zašto baš u to vrijeme primjeniti fungicid,' naglasila je  gđa. Alma Udovčić, BASF Crop Manager za Area West.

Upravo s Priaxorom u T1 i T2 razvojnoj fazi postiže se sve navedeno: Siguran i snažan rast žitarice!

AgroKonferencija: Ciljaj visoko! ponudila je tehnologije i kompletna rješenja za svaku njivu, svakog proizvođača, svaki nivo ulaganja i očekivanja.

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Ponegdje ima i magle. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću b...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program