Prethodni članak
Sljedeći članak

Pomozite ovoj obitelji da izađu iz neljudskih uvjeta! Nedostaje još sredstava

Moli se financijska pomoć za obitelj Matijević iz Škabrnje. Samohrana majka Andrijana, majka petoro maloljetne djece i udovica hrvatskog branitelja, heroja Domovinskog rata i dalje treba pomoć jer obitelj i još uvijek živi u teškim, gotovo neljudskim uvjetima. Život ove obitelji potpuno se promijenio kada je Andrijanin suprug preminuo od četiri jaka moždana udara.

Njezina djeca, Nikolina (16), Ivona (13), Monika (11), Andrija (10) i Magdalena (8) unatoč teškim uvjetima u kojima žive, odlični su učenici. Ni jedno dijete, međutim, nema svoju sobu već svi skupa spavaju, jedu i uče u malom prostoru punom vlage, gljivica i u crnim zidovima punim rupa. Od Zadra su udaljeni oko 18 kilometara i nemaju povezanost s Gradom zbog lošeg javnog prijevoza. Obitelj prima pomoć Hrvatskog Zavoda za socijalni rad, Centra za socijalnu skrb, koji je provjerio i utvrdio njihove teške uvjete te naveo da im je pomoć žurno potrebna. Volonteri i predsjednik Hrvatske udruge za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima iz Zagreba, HUPŽNDS, stalno su s obitelji Matijević u Škabrnji, kao i župnik Škabrnje don Ivan Rončević koji je podržao akciju. Robert predsjednik Hrvatske Udruge za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima iz Zagreba, HUPŽNDS, Ivekovićeva 35, OIB: 47407637610 do sada je prikupio financijsku pomoć i predao gosp. Andrijani Matijević uz prisustvo Župnika, Općine, brojnih medija i Javnog Bilježnika te je tim novcem počela obnova cijele kuće iz nutra i iz vana. Robert predsjednik Hrvatske Udruge za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima iz Zagreba, HUPŽNDS, obitelji Matijević dovezao je pun veliki kombi hrane, higijene, odjeće i obuće.

Pomoć za obitelj Matijević uz njih podržavaju i general Ante Gotovina, brojni svećenici, hrvatski branitelji, Općina i mediji. Radovi na uređenju kuće odvijaju se svakodnevno, a prilikom obnove, otkriveni su novi problemi. Nakon skidanja gornjeg sloja zida punog vlage, gljivica i rupa, pojavila se vlaga i unutar zida koji je jako mokar. Izvođači radova procijenili su kako je čitava kuća u jako lošem stanju te je potrebno puno posla i ulaganja kako bi se uredila. U prostorijama gdje će boraviti djeca, treba se krenuti od nule što iziskuje dodatna financijska sredstva, jer se radi o kuhinji, sobama za djecu, dnevnom boravku, vanjskoj fasadi cijele kuće, popravku krova, građevinskim radovima, radovima vodoinstalacija, knaufa. Zidovi su svi šuplji izvana te iznutra, treba napraviti wc i kupaonu. Gornje i donje prostorije svakodnevno se uređuju. Za vrijeme radova obitelj boravi u jednoj maloj donjoj prostoriji svi zajedno dok se druge prostorije uređuju. Sada se radi izolacija i fasada na cijeloj kući, a puno toga već je napravljeno. Postavljaju se instalacije, dalje se svakodnevno aktivno uređuje, kupuje se materijal. Na većini kuće postavljeni su novi prozori te je napravljena izolacija od vlage.

Upravo je u tijeku obnova i uređenje donjih i gornjih prostorija kuće, sobe za djecu, kuhinje dolje i gore, fasade cijele kuće, saniranje rupa, saniranje vlage, saniranje gljivica, kupnja bojlera dolje u kući i na katu za djecu, peći dolje i gore, kreveti za svako dijete i majku, ormari, kuhinjski elementi, peći na drva, električna peć itd.

Obitelj Matijević iz Škabrnje treba vašu pomoć. Naime, kuća iz nutra i vana je u toliko lošem stanju da nedostaje još dosta sredstava kako bi sve bilo napravljeno do kraja i da imaju život dostojan čovjeka. Bez daljnje vaše financijske pomoći radovi se neće moći nastaviti,a nedostaje još 25.000 eura.

Kontakti na koje se možete javiti:

WhatsApp kontakt: 091 614 8399 – samo WhatsApp. ili na e-mail: [email protected] ili [email protected].

Financijsku pomoć možete uplatiti na račun na koji se prikuplja pomoć samo za obitelj Matijević iz Škabrnje na račun u Erste&Steiermärkische Bank d.d.

IBAN: HR4824020061101034912. Primatelj: skraćeni naziv Udruge: HUPŽNDS, Svift/bic za uplate iz inozemstva: ESBCHR22. model: 00, poziv na broj: 73834063697-2023.

Obitelj Matijević i svi navedeni od srca se zahvaljuju svim dobrim osobama koji su pomogli do sada, a s kojim novcima se od donacija svakodnevno izvode radovi i hvala od srca svima koji će nadalje uplatiti financijsku pomoć i time spasiti život jedne teško bolesne samohrane majke i njeno petero maloljetne djece.

Kako bi sve bilo transparentno kada kuća bude u cijelosti obnovljena iz vana i nutra, Robert predsjednik Hrvatske Udruge za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima, HUPŽNDS, obavijestiti će sve medije koji će popratiti uspješnu obnovu vanjskih i unutarnjih prostorija kuće te namještenu za stanovanje dostojno čovjeka.

Glavni organizatori akcije sukladno zamolbe obitelji Matijević, odnosno punomoći/suglasnosti ovjerene kod Javnog Bilježnika, ovjerenoj kod Javnog Bilježnika Josipa Zubčić iz Zadra, Polačišće 2, Zadar, broj: OV-245/2023 od 08.09.2023 koju je ovjerila gosp. Andrijana Matijević, preporuke Župnika Don Ivana Rončevića, Općine, mještana, Ministarstva, Hrvatskih Branitelja i Hrvatskog Zavoda za socijalni rad:

HRVATSKA UDRUGA ZA POMOĆ ŽRTVAMA NASILJA, DJECI I SIROMAŠNIMA

Skraćeni naziv Udruge: HUPŽNDS.

Ivekovićeva ulica 35. Zagreb.

OIB: 47407637610.

Registrirano kod: REPUBLIKA HRVATSKA. Gradski ured za opću Upravu Grada Zagreba.

Registarski broj: 21011908.

 

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook